Share on Facebook
Ljubov. Ova reč uzbuđuje sve od ranog detinjstva do starosti. Svako želi voljeti i biti voljen. U njoj se traži smisao života. Ponekad dolazi iznenada. Kažu da je ljubav slepa. Kažu da je večna. U ljubavi leži tajna života. Svi se slažu da je ljubav čudo! Ko jednostavno nije pokušao objasniti ovaj fenomen prirode i dati joj pravu definiciju. Ali nitko nije pronašao odgovor, kako se pojavljuje i gde ostaje bez traga. I možemo li stim upravljati? I što je najvažnije - što je prava ljubav? Ona o kojoj sanjamo, ona za koji se nadamo, ona koju zastupamo. I gde je potražiti, ako je srce prazno?
Različiti narodi imaju svoje datume za proslavu dana posvećenog ljubavi. Praznik Sveti Trifun, koji slave pravoslavni vernici, a Sveti Valentin, koji je deo zapadne tradicije, obeležavaju se istovremeno, kao zaštitnici iskrene ljubavi svih hrisćana. Ovaj praznik zaljubljenih potiče iz vremena antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti bračne ljubavi i vernosti. Na Dan zaljubljenih, običaji su različiti i sve više se vezuju za potrošačko društvo.
*** Dan Zaljubljenih, 14. februar, se slavi u mnogim zemljama kao praznik zaljubljenih i praznik prijateljstva. Tada parovi razmenjuju nežne poruke i poklone kao dokaz ljubavi.
Oni koji imaju dilemu - šta da poklone voljenoj osobi za Dan zaljubljenih, psiholozi kažu da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene i najpogodniji dar za Dan zaljubljenih. Po našem mišljenju, šta god da poklanjate ženi, neka bude od srca - bilo da je to dijamant, cvet, čokoladica, ukrasni jastuk, sat...
dislike
0