Share on Facebook
U svetu postoje mnoga mesta gde pogled na njih očarava nas svojom lepotom, a u glavi se javlja pitanje: kako je priroda stvorila takvo mesto?! Jedna od neverovatnih kreacije prirode, možda su prirodni bazeni, kao što je bazen Fsiry Pools (“Vilenjački bazeni”). Kompleks slapova i prirodni bazen Fairy Pools nalazi se na zapadnom delu ostrva Skye u Škotskoj, u blizini sela Karbost. Potok koji teče niz planinu Cuillin, formirao je niz malih slapova i skrivenih bazena ispunjenih tirkiznom vodom toliko čistom da na njihovom dnu možete videti svaki kamen. Voda je hladna za kupanje, ali to ne zaustavi one koji žele zaroniti u takvu lepotu. Popularnost Fairy Bazena na ostrvu Skye se povećava svake godine, zahvaljujući čistoj vodi i spektakularnom okruženju. Nemoguće je shvatiti kako je to lepo mesto, dok ne vidite sjaj vlastitim očima. Lepota ovoga kraja uveliko premašuje očekivanja, te je bazen Fairy Pools jedno od najpoznatijih prirodnih čuda Škotske.
Najlepši prirodni bazen u ŠkotskojPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Ovaj naizgled haos od hrane je zapravo niz fotografija pod nazivom "Leteća hrana" koje je snimio fotograf Petar Gregorchikom iz Londona. Fotografije su snimljene na zahtev muškog magazina o zdravoj ishrani. Fotografije začuđujuće izgledaju dobro.
Leteća  hranaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Impresivne rezidencije šefova država
Šefovi raznih država u svetu najčešće za svoje prebivalište izabrali su istorijske zgrade. Danas, vas pozivamo da pogledate fotografije koje prikazuju neke od najimpresivnijih rezidencija šefova raznih država.
32. Fotke za ovu nedeljuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Stara narodna priča "Deda i repa" u kojoj su dedi pomogli baba, unuka, pas, mačka i miš da iščupaju repu svima nam je poznata. Danas vam dajemo jedan matematički zadatak sa temom iz te priče.
-------------------------------------------- Zanimacija za ovaj vikend.
Matematički zadatak – 22.Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Park Mini Europa je zastupljen u mnogim zemljama, uključujući i Belgiju. Mini Europa park u Briselu daje mogućnost stanovnicima grada i turistima da vide najzanimljivija mesta EU u minijaturnoj verziji. Park Mini Evropa s replikama spomenika u razmeri 1:25 otvoren je 1989. godine u podnožju drugog poznatog belgijskog spomenik – Atomium. Oko 80 gradova i 350 zgrada su predstavljeni na površini od 24 000 m². Ovde možete naći najpopularnije evropske minijature zgrada, kao i niz animiranih modela: vetrenjača, aviona, uništenje Berlinskog zida i modele brzih vozova koji se kreću na struju, na pešačkim stazama su postavljeni eksponati s drvećem i male figure ljudi, čiji broj doseže 10 000. Ali najneverovatnija je slika: iznad malih zgrada nadvio se ogroman molekul. Čini se kao da je svet okrenut naglavačke. Molekul, poznat kao "Atomium", jedan od glavnih simbola Brisela, uz Manneken Pis ( mala bronzana skulptura koja prikazuje golog dečaka koji mokri u fontanu ). Ako planirate putovanje u Brisel, svakako posetite ovaj prekrasni park s minijaturnim građevinama, pokretnih vozova i brodova, Ajfelov toranj, venecijanskim kanalima, replikama palata i crkva. Svake godine park poseti više od 4,8 miliona turista iz celoga sveta!
Mini Europa park u BriseluPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Najveći svetski rotirajući globus “Eartha” nalazi se u zgradi kompanije „Delorm“, koja se bavi proizvodnjom kartografskih proizvoda, u gradu Jarmautu ( Maine, SAD). Projektovan je uz pomoć računara i obrće se oko svoje ose uporedo sa Zemljom, a njegov prečnik je 1250 cm i težak više od 2500 kilograma. Obim globusa Eartha iznosi 40 metara, dok mu je površina 494 kvadratna metra. Na postolju je namešten s uspravnim otklonom od 23,5 stepeni, kao i planeta koju predstavlja. Globus je toliko velika da je za detaljan pogled na severnu hemisferi planete, morate da se popnete na drugi ili treći sprat. Svaki kontinent je detaljno prikazan i obojen tako da dočara različite predele, vegetaciju, glavne gradove i puteve. 1 milimetar na globusu nalazi se u stvarnosti tačno 1 kilometar. Tokom celog dana posećuju ga školske ekskurzije. Globus Eartha je zvanično 1999.godine uvršten u Ginisovu knjigu rekorda.
Eartha - najveći svetski rotirajući globus ZemljePogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Makoko ribarsko mesto u Nigeriji, u blizini grada Lagos je poznat po većini svojih kuća izgrađenih na štulama i stubovima. Nigerijski arhitekta Kunle Adeyemi dizajnirao je školu u Makoko. Građevinu od tri sprata u obliku slova A , zadržava na površini vode 256 plastičnih buradi. Škola u svoje prostorije može da smesti oko stotinak dece. U prizemlju se nalazi vrt sa zelenilom, drugi i treći sprat su učionice. Krov je opremljen solarnim panelima, sistemom za sakupljanje kišnice, pa čak i WC-om. Kad škola ne radi, objekat postaje mesto za javne skupove. Škola na buradi – prototip je za stvaranje sela na vodi. Ovi plivajući domovi mogu poboljšati život ljudi u ribarskom području Makoko. Projekt arhitekte Kunle Adeyemi je nominovan za projekat godine u 2014. koji dodeljuje Londonski muzej dizajna.
Škola na vodi u MakokuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Na obalama Volge u selu Stari Arakchino je jedna od najneobičnijih znamenitosti Kazana ( Rusija ) - Vaseljenska crkva ili kako je nazivaju, Hram svih religija. Hram svih religija - to je arhitektonski kompleks koji je izgradio Ildar Khans. Ildar je bio talentovani umetnik, arhitekta, vajar, pa čak i iscelitelj. Izgradnja hrama svih religija započeta je 1994.godine. Prema Ildaru, ovaj kompleks je arhitektonski simbol vera, nacija i kultura. Monumentalna građevina je kaskadna zgrada, gde koegzistiraju pravoslavne i katoličke crkve, muslimanske džamije i židovska sinagoga, budistički hram i kineski pagoda. Hram kompleks sastoji se od 16 kupola, koje simbolizuju najpopularnije religije sveta. Nažalost, Ildar Khans umro je 2013. godine te neće videti svoju kreaciju završenu. Danas, hram svih religija je kulturni centar. U koncertnoj sali hrama održavaju se muzičke svečanosti i večeri poezije, a u umetničkoj galeriju razne izložbe i kursevi. Hram svih religija: kultni element svetskih religija, kao i simbol izgubljenih civilizacija!
Hram svih religija, KazanPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Тurska umetnica iz Istanbula Sena Runa stvara neverovatno detaljne oblike od papira. Tehnika rada umetnice naziva se kuilling ili filigranski papir i predstavlja umetnost stvaranja dizajniranih ukrasa od papira. Ova forma umetnosti obuhvata sečenje papira različitih boja na trake koje se posle rolaju, oblikuju i lepe i tako nastaju ova sjajna umetnička dela. Na ovaj način papir se savijao još u doba renesanse, a svoj veliki procvat doživeo je tokom 18. veka. Za svoj rad umetnica kaže: "Volim da stvaram nove stvari koje nikad pre niste videli. Volim ono što radim". Zapetljani vrtlozi, lep izbor boja, vlastiti stil - sve to ovu umetnicu izdvaja od ostalih umetnika. Uživajte u ovim predivnim radovima.
Spektakularni KuillingPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Najvažnija stvar - da volite matematiku. Uostalom, ljubav može biti svestrana pa i prema nauci, takođe. Ako volite matematiku, a zatim provodite vreme sa njom bićete srećni, ljubav će vam dati snage da zaronite u najlepšu zanimaciju. Dakle, u matematici bez ljubavi ništa, apsolutno, i obrnuto. Treba stvarno spoznati lepotu matematike kao prelepe nauke. Matematika je trening kao sport i ne trpi kampanjsko učenje. Učite decu da vole matematiku, a sve u životu će vam biti tip-top!
*** Srećan početak nove školske godine! Želi vam vaša zanimacija.com
Ljubav i matematikaPogledajte sve slike
dislike
0