Share on Facebook
Najskuplja krofna na svetu izgleda kao lotosov cvet i napravljena od 24 karatnog jestivog zlata i dijamanata.Ova lepo dizajnirana i zlatno kremasta krofna vredi 1.000 funti (oko 1682 $ US). Naporan rad i sastojci koji su korišćeni za izradu ove krofne su razlog za njenu izuzetno visoku cenu.Nastala je u restoranu Krispi Kreme u Londonu za vreme Nacionalnog Doughnut Veek praznika.Krofna nažalost trenutno nije na prodaju, ali može da se kupi druga verzija ove krofne.Cena manji krofni je 39.95 funti ili 68 $, a napravljene su sa istim sastojcima kao najskuplja krofna. Krispi Kreme krofna sigurno drži svetski rekord zbog luksuzne cene od 1.000 funti .
Najskuplja krofna na svetuPogledajte sve slike
dislike
2
 
Share on Facebook
Hotel Waterfront Songjiang jeste samo delić budućeg grada koji će se podići nedaleko od Šangaja u kamenolomu, u kojem će živeti oko 500.000 stanovnika, ali ipak okruženi prirodom. Naime, ovaj grad biće koncipiran kao “green city”, mesto čija je urbanost zauvek posvećena očuvanju prirode i ekologije. Ogroman vodopad će padati sa krova 19 - spratnog hotelskog kompleksa. Hotel će imati u jednom delu ugrađenu pećinu i dva svoja sprata ispod vode, a takođe će imati i podvodni restoran sa deset metara dubokim akvarijumom . Sunczan Hotel je dizajniran od strane firme Atkins iz Velike Britanije. Izgradnja je tek počela i trajati će oko tri godine. Kad hotel bude završen, hotel će ponuditi oko 400 soba, kao i konferencijsku salu za do 1000 ljudi, banket salu, restorane, bazene i sportske centre. Iako u ovom trenutku vidite samo kompjuterski obrađenu fotografiju za ovaj smeli projekat, nemojte biti u zabludi da neće biti realizovan.
Hotel u kamenolomuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Puž kuća se nalazi u okrugu Simeonovo u Sofij, Bugarska. Puž kuća je izgrađena po ideji arhitekte Simeon Simeonov a izgradnja je trajala oko 10 godina. Kuća ima 5 spratova, a unutrašnji dizajn je kombinacija nameštaja u obliku puža ili bundeve. Na krovu su smeštena mala bubamara, leptir i oko " Cravl" i mnogo malih puževa. Osnovna svrha kuće je bila da bude obdanište ili škola za nadarenu decu. Danas, postoje glasine da je kuću kupio bugarski biznismen koji namerava da živi u njoj. Ekstravagantna puž - kuća u Sofiji je jedna od lokalnih atrakcija.
Puž kućaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Optička iluzija koju donosimo uspešno vara naše oko.
Zanimljivo,ko je na terasi?
dislike
0
 
Share on Facebook
Trolltunga je jedan od najvažnijih i najspektakularnijih slikovitih litica u Norveškoj. Smešten iznad sela Skjeggedal u norveškom gradu Odda,Trolltunga se nalazi oko 1100 metara nadmorske visine, na 700 metara iznad jezera Ringedalsvatnet u Skjeggedalu. Pogled jednostavno oduzima dah, da bi to osetili morate pešačiti kroz visoke planinske staze koje traje 8 -10 sati ukupno (na Trolltungu i nazad).Uspon je oko 900 metara, a pešačenje je moguće sredinom juna kada se sneg otopi u planinama.Trolltunga ili “The Trolls Tongue” na engleskom jeziku, dobiva svoje ime od formacija stena koje su oblikovale ovu čudnu liticu. Sedeći na steni s pogledom preko Folgefonn glečera, imat će te osećaj da ste na vrhu sveta. Hiljade turista dolaze svake godine da sede "na vrhu sveta” i uživaju u lepoti zaliva.
Slikoviti zaliv u NorveškojPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Ne postoji jedan način da se definiše "umetnost”. Umetnost može doći u mnogim oblicima i veličinama. Južnoafrički umetnik, Endru van der Merve, doživljava pesak umetnost i kaligrafiju na potpuno nov način. Ovaj umetnik povećava lepotu plažama Kejptauna sa delikatnim, neverovatnim dizajnom uz korišćenje specijalnog alata. On povlači osetljive linije u pesku, koristeći tehniku koja mu je u razvoju poslednjih 8. godina. Nakon rezbarenja slova u pesku, on ih brzo fotografiše, rezultati su apsolutno neverovatni.
Pesak i kaligrafijaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Jedna vrsta planinskog bicikla napravljena je od 24 - karatnog zlata u kompaniji Solid Gold, američka kompanija sa sedištem u Kaliforniji. Za izradu bicikla uloženo je više od 750 sati rada i korišćeno je zlato od 24 karata, sedište je izrađeno od aligatorske kože a bočica od raže. Vlasnik kompanije “The House of Sold Gold” gospodin Hugh Power, najavio je kako će većina novca biti uplaćena u dobrotvorne svrhe “The Way to Happiness”. Zapravo, biciklo dolazi kao zahvala za doniranje pa se tako donekle može shvatiti njegova cena.
Biciklo od milion dolaraPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Odabrali smo neke fotografije koje odražavaju lepotu prirode u proleće. Uživajte!
Lepota prolećaPogledajte sve slike
dislike
2
 
Share on Facebook
Dogoni su etnička grupa koja živi u središnjoj visoravni Malija, poznatoj kao “Zemlja Dogona”. Zbog unikatnog stila arhitekture, mitologije, plesova s maskama i drvenim skulpturama, cela regija (30-ak sela) je deo UNESCO-ve svetske baštine još od 1989. godine. Dogoni su sa svojim građevinama uklesanim u stene, ili jednostavno napravljenim od blata, postali jedna od vodećih turističkih atrakcija Malija, a jedan od glavnih razloga zašto ih turisti redovno posećuju su jedinstvena iskustva noćenja u jednoj od njihovih neobičnih građevina.
Neobična zemlja DogonaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Kuenka je jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Španije, koji se nalazi na ulazu u planinski region istog imena, između reke Jucar i njene pritoke Huecar .Turistička atrakcija Kuenka su viseće kuće “Casas Colgadas”, koje su sagrađene u 15.veku. Kuće su izgrađne na samom rubu litice, drveni balkoni kao da lebde nad dubokim kanjonom. U jednoj od ovih kuća danas je Muzej španske apstraktne umetnosti, jedan od najboljih muzeja ove vrste u Španiji. Pogled na viseće kuće najbolji je sa mosta Puente de San Pablo, koji je izgrađen u 16. veku preko reke Huecar. Grad Kuenka nalazi se na listi svetske baštine UNESKO-a.
Viseće kuće, ŠpanijaPogledajte sve slike
dislike
1