Share on Facebook
Mnogi veruju da je Valparaiso jedan od najneobičnijih gradova u Latinskoj Americi. Valparaiso reč koja znači dolina raj (Valle Paraíso). Grad Valparaiso se nalazi 120 km severozapadno od Santiaga, je čileanska glavna luka i drugi po veličini grad u zemlji. Valparaiso je lep grad sa zanimljivom arhitekturom, izgrađen na strmim brežuljcima (ima ih 43), koji nude neverovatno prekrasan pogled na Tihi okean. Kulturno-istorijska baština grada zamrznuta u kamenim ulicama i uličicama, koje se međusobno isprepliću, stvarajući neku vrstu lavirinta. Vožnja žičarom je najbrži način da se iz centra grada stigne na željeno mesto na bregu. Grad je izuzetno zanimljiv jer su mnoge kuće šarene, korištenje boje u početku je bilo samo pri obnovi zidova kuće, taj trend je počeo rasti te postoje kreativno urbana i grafitna umetnost. Ulična umetnost, stil kao oblik izražavanja, to čini Valparaiso grad vrlo zanimljiv i drugačiji od drugih gradova u svetu, on je dom za ljubitelje ulične umetnosti. Druge zanimljivost u gradu Valparaiso su spomenici koji su izgrađeni na gradskom trgu i na ulicama i parkovima grada. Posebno je lepa katedrala Valparaiso. Takođe je vredno da se pogledaju prekrasne fontane na Trgu Victoria i zgrade parlamenta, te posetiti Muzej umetnost i Pomorski muzej. Grad je na popisu UNESCO-ve Svetske kulturne baštine. Svake godine hiljade turista iz celog sveta posete grad Valparaiso.
Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Moć zapažanja je životno važna sposobnost s kojom se rađamo i koju razvijamo odrastajući. Da bi razvili pažnju kod svoje dece igrajte se sa njima. Pokušajte da vaše dete pronađe bar 10 razlika između slika.
Zanimacija za Vas i vaše dete za ovaj vikend.
Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Matteo Stucchi je uspešni slastičar iz italijanskog grada Monza i od svojih slatkiša pravi, mala čuda. Naime, on svaki svoj desert, svaku tortu, svako testo i svaki kolačić pretvara u svojevrstan “svet u malom “. Prema Matteo, izgled deserta je jednako važan kao i njegov ukus, on čvrsto veruje da poslastice trebaju i moraju biti umetnička dela. Čini se da mašta 23-godišnjeg slastičara nema granica, a pažnja kojom Matteo prilazi svakom detalju svog rada, upravo je neverovatno. S velikim oduševljenjem predstavljamo minijaturni svet ovog talentovanog majstora i njegove kreacije. Pogledajte sami, nestvarni su!
Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Grad Dubai je dom za sve vrste jedinstvenih struktura i nezamislivih projekata, među kojima su veštačka ostrva i najviši neboderi. Za popis neverovatnih objekata u ovoj godini možemo dodati, najveći zatvoreni tematski zabavni park. Reč je o klimatizovanom tematskom parku Svet avanture kompanije "IMG" koji se nalazi u predgrađu i zauzima površinu neverovatnih 140 000 kvadratnih metara. Park zabave vrvi od dinosaurusa, rolerkostera, superheroja i crtanih likova sa kanala Kartun netvork. Troškovi izgradnje tematskog parka je više od 1 milijarde dolara. Izgradnja parka je nastavak plana razvoja grada, koji je danas jedan od najatraktivnijih gradova za turiste iz celog sveta. U 2015. godini Dubai je posetilo 14 miliona ljudi, a 2020. vlada se nada da će povećati taj broj na 20 miliona godišnje.
Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Savremeni tempo života i brzog razvoja visokih tehnologija zahteva da ljudi provode većinu svog vremena uz računar. A šta se događa, čim otvorimo kompjuter? Prvo što vidimo - to desktop pozadina. Slika prirode u 3D može biti inspirativna izbor za desktop pozadine. Ako ste ljubitelji prirode sigurani smo da će te biti zapanjeni po sjaju boja koje nam priroda pruža. Priroda nam podarila toliko lepih stvari i cveća i uvek nas uspeva očarati svojom lepotom. Ove slike 3D prikaz, je rezultat grafičkog dizajna. Osetite radost kad vidite dekoraciju ovih lepih i slatki letećih stvorenja na ekranu vašeg kompjutera ili mobilnog telefona. Nadamo se da će vam se dopasti naša kolekcija prekrasnih pozadina, pre snežnih padevina koje nas očekuju!
Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Grande Dixence spektakularan brana se nalazi u gradu Heremence, Švajcarska. Dixence Grande brana je najviša brana u Evropi a druga najviša brana na svetu. Grande Dixence brana je vrlo velika i bila je vrlo komplikovana njena izgradnja, jer se nalazi na vrhu planine od 2141 m nadmorske visine. Sagrađena u godinama od 1951. do 1965. godine i ima neverovatne dimenzije.To je 200 m debljina zida u osnovi, dužina 695 m i visina 285 m i bilo je potrebne šest miliona kubnih metara betona za izgradnju brane. Veliki bazen ima 400 miliona kubnih metara vode, koji se kanaliziraju u jezero kroz 100 km tunela.To je najviši betonski nasip na svetu. Grande Dixence brana funkcioniše kao Hidroelektrana sa kapacitetom od 2069 MW, koji može proizvesti 2000 GWh godišnje i dovoljno za 400000 domaćinstava. Grande Dixence nastaje iz toka 35 ledenjaka u okolini Zermatt i okolnim područjima. Lokacija nudi pogled koji je vrlo atraktivan za turiste koji se žele popeti na planinu u Švajcarskoj. Pre nekoliko godina, brana je povezan sa žičarom, a ture kroz tunele brane za putnike su posebno uzbudljivi.Turistima se nudi još jedna zanimljiva zabava - svatko može prenoćiti u jednom od tunela, odmah ispod brane. Romantična priroda, turiste privlači radije u ovo prekrasno mesto zimi, snegom pokrivene planine i brana izgledaju impresivno.
Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Mostova, izgrađenih na reci Duro (Doura), ima prilično mnogo, svaki od njih je lep i originalan, ali još uvek se smatra najboljim Most Dom Luis I, koji je odavno simbol portugalskog grada Porta. Most Dom Luis I, međusobno povezuje Porto i grad Vila Nova de Gaia, koji leži na suprotnoj strani reke Duro. Veličanstvena struktura od metala sagrađena u devetnaestom veku, a izgradili su je saradnici Gustava Ajfela, zato izgledom i podseća na Ajfelov toranj. Dug je 385 metara i težak nešto više od tri tone. Sastoji se od dva nivoa: donjeg za privatan motorni saobraćaj i gornjeg za gradski metro. Pešaci se mogu kretati po oba nivoa. Most nazvan u čast kralja Portugala Luis I, koji je vladao od 1861. do 1889. godine, a u blizini se nalazi još jedan most, koji nosi ime njegove žene, Dona Maira Pia. Slika mosta se može videti na kalendarima, brošurama, pa čak i vinskim etiketama koji se proizvodi u Porto. Dom Luis I most se nalazi u samom centru stare luke, izgradnja dizajna uklapa se skladno s gradskim horizontom. Most nudi zapanjujući panoramski pogled na lepotu Porta, on je cenjen od strane turista iz mnogih krajeva naše planete, most je neka vrsta platforme gledanja. Možda, tokom dana most ne daje tako snažan utisak, ali po noći, kad se svetla upale, on se pretvara i postaje pravi dragulj urbanog pejzaža.
Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
U Japanu, kao što znate, može se gotovo sve, od vode se proizvode kolači i torte do neverovatnih restorana u kojima se osećate kao Alisa u zemlji čuda. Koncept internet kafići, hosteli, kao i kabina za noć, za japanski narod nije nešto novo. Još jedna zanimljivost - hostel biblioteka u kojoj možete spavati u prostoru za police sa knjigama, uključujući zbirku stvarnih papirnatih knjiga. Ovakav hostel je otvoren pre nekoliko godina u Tokiju, a sada se pojavio i u gradu Kyoto. Zbirka knjiga u Kyoto Hostel je oko 5000, na engleskom i japanskom jeziku. Sada za istinske ljubitelje knjiga, hostel je mesto gde se može provesti vreme čitajući dobru literaturu, ali i da ostanete preko noći, pa čak i jedan dan. Hostel može primiti 20 gostiju, a prenoćiti u hostelu, biblioteki, morat će te platiti oko 39 dolara. Pogledajte fotografije u galeriji kako izgleda ovaj Hostel:
Pogledajte sve slike
dislike
2
 
Share on Facebook
Prvi hotel od leda u svetu Icehotel otvoren je 1989. godine u Švedskoj. Za proteklih 27 godina, svake godine za redom, hotel je obnavljan jer u poroleće led se topi i hotel postaje neupotrebljivi za stanovanje. A sada, zahvaljujući modernoj tehnologiji hlađenja, otvoren je prvi stalni hotel od leda koji je imenovan Icehotel 365. Reč je o hotelu od leda otvorenom u švedskom gradu Jukkasjarvi, 200 km severno od Arktičkog kruga, koji će raditi tokom cele godine. Hotel ima 20 apartamana, umetničke galerije, saune, salon za koktele, restoran i kafić. Osim toga, hotel ima svoju ledenu crkvu. Apartmani su tematske sobe s ledenim skulpturama. Za one koji vole luksuz u apartmanima su također impresivne led figure, plus privatni topao prostor za opuštanje, sauna i kupatilo. Ovaj nesvakidašnji hotel izgrađen je na mestu nekadašnjeg skladišta leda.Dizajn hotela radilo je više od 40 umetnika, dizajnera i arhitekata iz 9 različitih zemalja.Da bi se led očuvao, tokom cele godine najviša temperatura u hotelu će biti -5°C. Za sve one koji mogu podneti niske temperature i cenu od 250 evra za noć, definitivno je preporuka hotel Icehotel 365. Pogledajte fotografije ovog ledenog remek dela arhitekture i prirode!
Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Holanđanin Adrian Sommeling je izvrstan foto-producent i režiser, koji stvara prekrasne fotografije. Digitalni umetnik Adrian uz pomoć Photoshop stvara nadrealne slike sa svojim sinom u glavnoj ulozi. Na fotografijama dečak se pretvara u likove iz poznatih bajki, divove, superheroje i putnike, i to mu čini veliko zadovoljstvo. Svaka od njegovih fotografija - cela priča!
Pogledajte sve slike
dislike
1