Share on Facebook
Rasporedite cifara od 0 do 9 tako da biste dobili dva trocifrena broja i jedan četvorocifren, tako da je jedan trocifreni broj dvostruko veči od drugog, a četvorocifreni tri puta veči od jednog trocifrenog broja (cifre se ne ponavljaju ).

1 2 3
4 5 6
7 8 9
0
Izazov za genijalcePogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Emerald Hills se nalazi u američkoj državi Vašington, južno od grada Spokane, poljoprivredno područje Paluz. Oblast poljoprivredne Paluz pokriva ogroman prostor i prostire se na 3.000 kvadratnih milja.Ovde možete videti prelepe livade, što izgleda veoma slično talasima mora. Uostalom, zemljište se nalazi u brdima i dine. Plodno tlo protkano različitim nijansama zelene boje je zaista veoma lepo i atraktivno. Hills Paluz je iznenađujuće sličan italijanskoj Toskani i privlači stotine fotografa iz celog sveta.
Američka Toskana Hills PaluzPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Gorbea prirodni park se nalazi između provincija Alava i Vizcaia u Baskiji, na severu Španije. Ovaj park prirode prostire se na površini od 20.000 hektara. Park poseduje vodopade, staze za pešačenje s bujnom vegetacijom, raznoliku faunu, predivne predele i šume.Park se zove " mistična šuma Španije " i predstavlja omiljeno mesto za odmor za stanovnike obližnjih sela, popularan kod turista, planinara i ljubitelja prirode. Magla i neobični oblik drveća čine šumu mističnim.
Mistična šuma u BaskijiPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Four Seasons Hotel George V je nesumnjivo jedan od dragulja hotelijerstva u Parizu. Hotel George V nalazi se na idealnoj lokaciji u delu Pariza poznat po buticima visoke mode, a udaljen je samo 2 km od Eiffelovog tornja i 3,5 km od muzeja Orsay. Hotel George V je izgrađen davne 1928. godine. Hotel ima osam spratova, 245 soba i uključujući 61 apartman od kojih njih 30 sa svojim balkonima i terasama s koji se pruža pogled na Pariz. Hotel ima svetski poznat restoran " Le Cink "( restoran nagrađen Michelin zvezdom), koji je poznat po najboljoj usluzi i najlepšem enterijeru. Hotel je poznat po posebno raskošnim cvetnim aranžmanima. U svojoj dugoj istoriji, on je bio domaćin za goste iz celog sveta.
Bajkoviti hotel u ParizuPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Bilo da se radi o neobičnim situacijama, bilo da se radi o fotografijama snimljenim u pravom trenutku, simpatična fotka svakog će nasmejati !
Simpatične fotkePogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Mnogi mogu biti u iskušenju da misle da su fotografije imaginarni pejzaži, ali su fotografije stvarne, divno mesto ovde na našoj planeti. Hornocal planinski venac ( lokalno nazivan Serrania del Hornocal ) nalazi se u blizini grada Humahuaca u Argentini. Svojim izgledom nestvarno, Serrania del Hornocal je jedan od najpopularnijih delova doline Kuebrada de Humahuaca.Ovaj planinski venac je obojen u 11 boja od 11 različitih slojeva stena, a najbolja pozicija za posmatranje je s obližnjeg brda koji se nalazi na nadmorskoj visini od 4.300 m koji pruža spektakularan pogled na gotovo celu planinu i doline. Sva Kuebrada de Humahuaca dolina je deo UNESCO-ve Svetske baštine kao prirodno i kulturno nasleđe.
Serrania del Hornocal : najzanimljiviji planinski venac na svetuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Identifikujte glumca koji se krije u ovoj slici? Ako ne vidite na prvi pogled, odmaknite se od monitora, a lik će se jasnije pokazati pred vašim očima.
Ako niste prepoznali lik, sledeće fotografije će vam sigurno pomoći.
Ko se krije u ovoj slici?Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Ski Dubai je prvi zatvoreni ski centar na Bliskom istoku. Ski center prostire se na 22.500 kvadratnih metara zatvorenog skijališta, to je deo Mall of the Emirates, jednog od najvećih tržnih centara u svetu, koji se nalazi u Dubaiju, UAE. Ski Dubai otvoren je u novembru 2005. godine. Iako je to zatvoreni prostor tamo možete skijati, snowboarding ili sankati se. Postoji 5 staza koje se razlikuju po strmosti, dužini i težini spusta. Najduža staza je 400 metara a razlika između najviše i najniže točke je 60 metara. Postoji 90 m staza za snowboardere. Rade liftovi za prevoz skijaša i snowboarda na brdo. Izuzetno efikasan izolacioni sistem pomaže da se u objektu održava temperatura od -1°C u toku dana i - 6°C noću, kada se proizvodi i sneg. Ukupan kapacitet kompleksa je do 1.500 posetilaca. Ovde možete iznajmiti svu potrebnu opremu, kao i da tražite pomoć od kvalifikovanih instruktora.
SKI kompleks u DubaijuPogledajte sve slike
dislike
2
 
Share on Facebook
Ovu luksuznu vilu ( Dunstall Hall ) izgradio je vlasnik, otac industrijske revolucije 18. veka ser Ričard Arkvright, koja se nalazi u Staffordshire, Engleska. Veličanstvena vila se smatra prigradskim modelom engleske arhitekture 18. veka. Vila ima 12 spavaćih soba, dvoranu za balove, lavirint podruma, a na teritoriji na kojoj se nalazi, postoji sopstveno jezero, staklena bašta i čak ima svoj kriket teren. Područje na kome je kuća Dunstall zauzima 85 hektara. Mnogi elementi i dizajn u vili su rad Handmade Crafts majstora iz 18. veka. Među ovim umetničkim delima su isklesane drvene stepenice i vitraži. Od 1997. kuća pripada Stanlei Clarke i pretvorena je u VIP Hotel.
Luksuzna vila u srcu EngleskePogledajte sve slike
dislike
2
 
Share on Facebook
Najveća evropska šuma palmi, se nalazi u španskoj pokrajini Alikante. Struktura ovog parka prirode obuhvata Citi Park ( Parkue Municipal ), Park Huerta del Cura ( Huerto del Cura ) i druge bašte. Ceo kompleks se prostire na oko 5,1 km, od čega 1,5 km nalazi se u gradu Elche. Palmeral ( Palm groves ) od Elche ima preko 200.000 palmi i predstavljaja izuzetan primer prenošenje karakterističnog pejzaža iz jedne kulture i kontinenta na drugi, u ovom slučaju iz Severne Afrike u Evropu. Zahvaljujući Mavarima , koji su razvili jedinstveni sistem navodnjavanja, sve palme, od kojih je starost većine procenjena na tri stotine godina, zasađene su na obalama kanala za navodnjavanje. Kanal se puni vodom iz reke Vinalopo.Šuma palmi, potpuno okružuje grad Elche. Ova šuma palmi je uključena u UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine.
Najveća evropska šuma palmiPogledajte sve slike
dislike
0