Share on Facebook
Preko 65.000 ljudi iz celog sveta su se okupili na festivalu da provedu nedelju dana u udaljenom Black Rock Desert of Gerlach u srcu pustinje Nevade, odsečeni od spoljašnjeg sveta da uživaju u umetnost, muzici i jedinstvenom druženju.Burning Man je nemoguće zamisliti bez njegovih fantastičnih skulptura, svaka skulptura je simbolična i predstavlja duh praznika. Tokom festivala na njegovoj teritoriji je potpuno zabranjena cirkulacija novca, kao i kretanje saobraćaja - osim bicikla i mobilnih instalacija. Festival je postao glavna turistička atrakcija u pustinji Nevada SAD, mesto gde možete posedovati dodir umetnosti i slobode.
Festival Burning Man 2014 -  budi snovePogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Turbidites - možda niste čuli za termin, to su sedimentne formacije stena koje su obično sastavljene od naizmeničnih slojeva peska, mulja i taloga, a proizilaze iz mutnoće struja. Zamućenost struje su u suštini podvodna lavina ili klizišta peska ili blata. Turbidites su rasprostranjeni u priobalnim područjima na kontinentalnoj padini i u dubinama okeana. Veličina pojedinačnih turbidite slojeva varira od nekoliko mm do 6 m nanosa koji se mogu naći i u okeanu. U većini slučajeva, turbidites ponekad pokrivaju velike oblasti na Abissal ravnici ( podvodna ravnica na dubinama okeana), na primer na obali Kalifornije, Portorika i u Meksičkom zalivu. Fotografi iz celog sveta rado fotografišu Turbidites, a fotografije izgledaju fantastično.
Šta je Turbidites?Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Glavna kancelarija Coca-Cola u Londonu se preselila u prostor koji je dizajnirao studio MoreiSmith. Arhitektonski koncept je baziran na zanimljivoj istoriji i nasleđu brenda.Tako su arhitekte nastojale da očuvaju jedinstvene karakteristike zgrade u stilu Edvardian, naglašavajući dostojanstvo prostora površine 5.575 kvadratnih metara, pet spratova i vrt na krovu. Pored radnog prostora - kancelarija tu je i kafe bar i prostor za sastanke. Jedinstveni dizajn, karakteristika je LED ekran, koji se sastoji od 5.000 reciklirani boca Coca - Cola i dizajniran u saradnji sa Acrilicize. Centralno stepenište takođe privlači pažnju tu je prikazana istorija kompanije.Novi prostor se nalazi u Vimpole ulici u londonskom Vest Endu u Hammersmith područja grada.
Nova kancelarija kompanije Coca-Cola u LondonuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Najveći staklenik na svetu Eden Project je izgrađen u bivšem kamenolomu u Kornvolu, Engleska. Eden Project je zamišljen kao masivni kompleks staklenika koji se sastoji od dve biome, jedna sa tropskom i druga sa mediteranskom klimom.Unutar veštačkih bioma su biljke koje su prikupljene iz celog sveta. Dve zatvorene biome - Rainforest i Mediteran - su fascinantne, a na otvorenom niz uređenih vrtova koji su takođe spektakularni i prostiru se na 13 hektara koji sadrže skoro 2000 biljnih vrsta. Pored spektakularne flore, u biomama se nalaze i kaskadni vodopad, staze, statue, masivno kamenje i ribnjaci. Tokom cele godine postoji živi program događaja, uključujući koncerte, klizalište u zimskom periodu i humanitarni programi. U Ginisovoj knjizi rekorda upisan je kao najveći staklenik na svetu, sa više od milijon biljaka.
Najveći staklenik na svetuPogledajte sve slike
dislike
3
 
Share on Facebook
Jedna matematička zanimljivost ( pogledajte raspored cifara ). Proverite dali je data jednakost tačna.
Dali je data jednakost tačna?Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Fenomenalne 3D fotografije, Magical Art prikazane su na specijalnoj izložbi u gradu Kine Hangžu . Nadamo se da će vam se svideti ove fotografije.
Fenomenalne 3D  fotografije, Magical ArtPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Ova zelena zgrada nalazi se u centru Fukuoka, Japan, ima neverovatan zeleni krov koji sadrži 60 metara terasa iznad zemlje, sa oko 35.000 biljaka sastavljenijh od 76 vrsta. ACROS Fukuoka zgrada ima dve veoma različite strane: jedna strana izgleda kao konvencionalna zgrada sa staklenim zidovima, ali sa druge strane postoji ogromna terasa krov koji se spaja sa parkom. Ogromni polukružni Atrium i trouglasti lobi obezbeđuje kontrast u zelenilu, na ovom prostoru je Simphoni Hall, kancelarije i prodavnice. Zgrada je izgrađena na poslednjoj od preostalih zelenih površina u centru grada, tako da su arhitekta Emilio Ambasz i Associates, stvorio dizajn za očuvanje zelene površine. Osim toga, zeleni krov smanjuje potrošnju energije zgrade, jer drži temperaturu unutar konstantnu i udobnu. Zeleni krov omogućava život insekata i ptica. Južnu stranu zgrade kao produžetak susednog postojećeg parka koriste mnogi građani za vežbe i odmor, gde imaju pogled na grad i luku. Kao pionir ekološke arhitekture, ona je postala novo obeležje Fukuoka, očaravajuća sa svojim zelenim krovom - stoji kao bujna zelena planina.
Poslovna zgrada kao planina u Fukuoka, JapanPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Glavni grad Holandije je Amsterdam. Amsterdam je grad vode. Od sedamnaestog veka, lavirint kanala je podelio Amsterdam na devedeset ostrva, svi međusobno povezani sa mostovima. Amsterdam je poznat kao “ Venecija severa”, zbog svojih divnih kanala, impresivne arhitekture i više od 1.500 mostova. Četiri kanala su posebno poznato i to su glavni gradski kanali : Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht i Singel. Ali ima jako mnogo manjih lepih kanalića kao što su There Brouwersgracht, Bloemgracht i Leliegracht. Mostovi su divno mesto da se vidi grad. Most: Magere Brug ili Skinni Bridge je jedan od poznatijih mostova Amsterdama, on je predviđen samo za pešake i bicikliste, a verovatno najviše fotografisan most u Amsterdamu. Jedan od najimpozantnijih pogleda je kad stojite na mostu na uglu Herengracht i Reguliersgracht videćete petnaest mostova sa jednim pogledom. Danas su kanali i mostovi glavno obeležje ove evropske prestonice. Turisti najčešće obilaze grad brodićima, pa ne iznenađuje što je Amsterdam poneo nadimak “Venecija severa“.
Mostovi  AmsterdamaPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Cano Cristales reku nazivaju: "reka pet boja ", " reka koja je pobegla iz raja" i " najlepša reka na svetu ", ona je jedinstveno prirodno čudo. Cano Cristales je reka koja se nalazi u severnoj Kolumbiji u provinciji Meta Serrania de La Macarena. Reka ima dužiniu od skoro 100 km i širinu 20 metara. Sastoji se od niza brzaka, vodopada, bunara , bistra i impresivno čista, gde se mogu videti pet boja koje dominiraju tokom cele reke. Reka se smatra jednom od najlepših reka na svetu zbog svojih upečatljivih boja. To je žuta , plava, zelena , crna i crvena . Sve boje u različitim periodima godine mogu biti snažno ili slabo izražene. One se pojavljuju na stenama u vodi, zbog prisustva mahovine i mnogo algi. Mnoge reke u oblasti imaju slične sposobnosti, ali nigde nije tako jasno izražen kao kod reke Cano Cristales. Najlepši period za posmatranje reke je u periodu od juna do novembra. Po svojim jedinstvenim karakteristikama reka je uključena u UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine.
Reka pet boja Cano CristalesPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Vave Rock je prirodna formacija stena koja je iznenađujuće slična obliku visokih razbijenih okeanskih talasa. " Talas " stena je oko 14 m visoka i oko 110 m duga. Formirana na severnoj strani usamljenog brda, koji je poznat kao " Hiden Rock ". Ova stena, leži oko 3km istočno od malog grada Hiden i 296 km jugoistočno od Perta, Zapadna Australija. Rock formacija duguje svoj oblik eroziji, koja je oblikovana u svom sadašnjem obliku pre oko 60 miliona godina. Boja pruge na zidu stene su izazvane kišnim ispiranjem minerala ( uglavnom jedinjenja gvožđa ), gde se formiraju žute, crvene ili sive pruge. Stena u različito doba dana menja svoje boje i izgled usled sunčeve svetlost. Vave Rock i Hajden Rok su deo 160 ha rezervata prirode, Hajden Vildlife Park. Stena okeanski " Talas " privlači oko 140 000 turista godišnje .
Vave Rock, Hiden  AustralijaPogledajte sve slike
dislike
1