Share on Facebook
Ova impresivna vodopad kuća se nalazi na litici iznad okeana, odmah pored vodopada. Ova impresivna kuća ima: bazen olimpijske veličine, ronjenje u bazenu, teniski teren, košarkaški teren, heliodrom sa helikopterom, golf teren, tobogan iz kuće do bazena. Šta reći za ovaj luksuz? Cela imovina vredi 26500000 dolara.
Impresivna Vodopad Kuća na HavajimaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Mnogi ljudi u životu bili su rasejani, što zbog umora, stresa ili brige. Lake smetnje čak izgledaju vrlo smešno, ali to nekim ljudima zadaje mnogo problema. Ako ste rasejani može da vas snađe nešto ovako…
Rasejani ste!Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Setenil de las Bodegas je gradić u južnoj Španiji, ( nalazi se blizu Ronda i oko 65 kilometara zapadno od Malaga ) poznat po svojim kućama koje su izgrađene u steni. Ovaj grad ima karakterističnu postavku duž uske rečne klisure, koji je izrastao iz mreže pećina u liticama iznad Rio Trejo. Kuće su potpuno integrisane sa okolinom tako da su im stene praktično deo krova, pa čak imaju i maslinjake na svojim krovovima. Uprkos lokaciji u ovom gradu život se odvija u skladu sa modernim vremenom a turisti ga rado posećuju.
Grad u steni, ŠpanijaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Kod ukrašavanja kuhinja verovatno najviše vremena provedemo tražeći idealnu sudoperu. Fotografije prikazuju moderne sudopere gde su neke možda nepraktične za svakodnevnu upotrebu, ali sve one izgledaju stvarno kul.
Moderne sudoperePogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Japanski grad Kitakiushu, 6 sati vožnje od Tokija je poznat po cvetnom vrtu Kavachi Fuji ( Kavachi Fudži Sad ). Kavachi Fudži Sad je dom neverovatnih 150 cvetnica Visteria koja obuhvata 20 različitih vrsta. Glavna atrakcija vrta je Visteria tunel koji omogućava posetiocima da šetaju kroz očaravajući tunel u kojem se može videti eksplozija boja. Najbolje vreme za posetu je od kraja aprila do sredine maja. Cvetovi iznad glava posetilaca i različite boje stvaraju spektakularno mesto u tunelu Visteria. Visteria cveće ima delikatno sladak ukus i različitost boja : bela, plava, ljubičasto - plava, roze ili ljubičasta. Zbog svog padajućeg izgleda ova biljka ima potencijal da bude vrlo teška, zato se struktura u celosti održava na čeličnoj konstrukciji, tako da posetioci hodaju ispod krošnji i uživaju. Ova lepa Visteria biljka u Japanu je 144 godine stara. Ove fantastične fotografije, koje vam predstavljamo izgledaju kao prelepo večernje nebo.
Visteria cveće u japanskom vrtu Kavachi FujiPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Odredi nepoznati broj.
Koji je tvoj IQ?Pogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Svaki grad na svetu ima svoj jedinstveni i nepogrešiv izgled. Ali koji od njih je najbolji?
Internacionalna baza podataka pokušala je da utvrdi broj visokih zgrada u većim gradovima širom sveta. Rejting najimpresivniji na svetu se stalno menja a time i urbani pejzaž. Kod rangiranja gradova za urbani pejzaž se obično računaju broj završenih solitera ( 40 ili više ) i visokogradnje ( 12-39 spratova). Visoke zgrade dobijaju značajno veće vrednosti. TV tornjevi, stubovi, mostovi i drugi objekti u određivanju rejtinga se ne uzimaju u obzir. Fotografije prikazuju neke od urbanih pejzaža od najgore – najbolje: Hong Kong 7773 visoke zgrade, u Njujorku SAD 6041 visoka zgrada, Sao Paulo Brazil 5706 visoke zgrade, Moskva Rusija 4391 visoka zgrada, Tokio Japan 2765 visoke zgrade a Dubai UAE 650 visoke zgrade
Urbani pejzažiPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Migracija životinja je jedan od najinspirativnijih događaja u prirodi i fascinira ljude hiljadama godina. Pojam migracija u zoologiji obuhvata aspekte ponašanja životinja povezane s promenama područja koje nastanjuju. Migracija je vremenski koordinirana, masovno kretanje svih ili velikog broja jedinki jedne vrste u potrazi za hranom ili vodom.Uprkos opasnostima koje ih očekuju, mnoge vrste počinju svoja migracijska putovanja dirigovano. Gnu migracija kroz Serengeti je prozvana jednim od sedam novih svetskih čuda jer ono što je poznato to je najveći masovni pokret sisara bilo gde u svetu. Više od dva miliona gnua migriraju iz Nacionalnog parka Serengeti u Tanzaniji, prelaze reku Mara u potrazi za svežim pašnjacima u Masai Mara Nacionalni rezervat u Keniji, od jula do oktobra. Evo nekih primera lepe migracije životinja.
Moćan prizor migracije životinjaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Nisu svi oblici zidnog grafita prihvatljivi - najviše se gleda kao vandalizam. Ali, u slučaju francuskog uličnog umetnika Patrick Commecinije nije tako, vlasnici kuća zapravo ga pozvaju da slika na njihovim fasadama. Zajedno sa svojim timom muralistia, on transformiše dosadne zidove u živopisne scene, pune života. Sve izgleda tako stvarno da je zbunjujuće za trenutak - teško je naći razliku između npr. realnog stabla i naslikanog.
Oslikane fasadePogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Srećni, ponekad uspevaju da vide redak prirodni fenomen, neobičnu i najlepšu pojavu koja se zove Vatrena duga. Vatrena duga je jedna od retkih atmosferskih pojava . Vatrenu dugu, naučnici nazivaju cirkumhorizontalni luk, optički je fenomen koji nalikuje na dugu svojim prelevajućim bojama. Duga se događa kada se sunce nađe visoko na nebu pod uglom od 58 stepeni iznad horizonta, a njegovi zraci probijaju kroz kristalne kapljice cirus oblaka (vrsta visokih oblaka) u nastanku i veoma je pravilnog lučnog izgleda. Ovaj blistavi i prekrasni prikaz boja na nebu zavisi od više faktora, a najviše o geografskom položaju. Na primer, u SAD se može videti nekoliko puta leti – i to svake godine na istom mestu, ali u srednjoj i severnoj Evropi je vrlo retko.
Redak prirodan fenomen Vatrena dugaPogledajte sve slike
dislike
0