Enigma

Ova igra će vas provesti kroz sedam zadataka.

Možete nas kontaktirati preko naše FB stranice

Da započnete igru logujte se preko neke od mreža

Login with Twitter
Share on Facebook
Slonovi igraju važnu ulogu u indijskom društvu. Oni su prisutni u većini ceremonija, na svadbama, na verskim praznicima - to je ogromna životinja koja se smatra počašćenim gostima na bilo koji dan. Svake godine u gradu Jaipur je šareni festival slonova. To je jedan od najznačajnijih događaja u Indiji, ovaj festival privlači hiljade posetilaca da vide slonove - i mladi i stari - u svetlim haljinama, obojeni u većini na čudan način. Možda je za zapadni ukus, ovi ukrasi izgledaju previše kitnjasti, ali to su lokalni običaji: na slonovima sa strane može se videti cela scena iz života, a među ukrasima - srebrne i zlatne narukvice i prstenje, skupe tkanine za kljove, sve najbolje za svog slona. Francuski fotograf i strastveni putnik Fredzher Charles je posetio ovaj prekrasni događaj i napravio portrete učesnika festivala. Evo kako izgleda taj festival:
Neverovatan festival slonova u IndijiPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Ovog leta Ulderiko Granger fotograf iz SAD-a, je boravio na ostrvu Havaji u gradu Mauna Kea, koji se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog vulkana. No, umesto uobičajenog odmora fotograf je zainteresovan za fotografisanje noćnog neba. Fotograf je boravio u šatoru i jedva da je mogao spavati noću, ali on će se uvek sećati noćne avanture i neverovatnog zvezdanog neba.Pogledajte ove neverovatne fotografije koje je snimio fotograf Ulderico Granger.
Mlečni put preko Havaja: foto Ulderico GrangerPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Iznenađujuće i jedinstvene prirodne pojave nalaze se svuda, ali neke od njih su toliko velika da je jednostavno nemoguće da ostanete potpuno ravnodušni prema njihovoj veličini i lepoti. Jedna od tih impresivnih kreacija je Mendenhall ledenjak, koja je formirana na području Aljaske. Ledena struja ima tok dužinu od 19 km. Ovo nije najznačajniji vodotok na području Aljaske, ali svakako jedno od najlepših. Ledenjak je ranije bio poznat kao Oak, ali na kraju je dobio novo ime u čast slavnog fizičara Thomas Mendenhall koji je u ovim krajevima 1892.godine, vršio geodetska istraživanja. Popularna turistička destinacija ledenjak Mendenhall, udaljen je 20 km od grada Juneaua.
Ledenjak Mendenhall, AljaskaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Svaka devojka u svom detinjstvu imala je barem jednu lutku. Kućica za lutke su vrlo različite: to može biti kutija, drvene kuće, plastične, prizemna i dva sprata… A ima i onih, poput najlepših dvoraca. Najskuplja kućica za lutke na svetu, "Astolat Dollhouse Cstle" je napravila umetnica Ilajn Dejhl iz Kolorada koja se bavi izradom minijatura. Za stvaranje ovog dela Ilajn Dejhl je trebalo skoro 14 godina. Visina dvorca 2,74 m, a težina oko 400kg. Kuća ima čak sedam spratova, 29 soba sa vinskim podrumom, banket salu, bar i oko 10.000 minijaturnih predmeta - posuđe, ekskluzivni mini nameštaj, stolne predmete od srebra i zlata, stakla, slike, tepisi, uključujući i najmanji tepih od medveđeg krzna na svetu, mini knjige koje su starije od 100 godina i još mnogo toga. Mnoge komade nameštaja, lampe i slične detalje, pravile su zanatlije iz celog sveta, po uzoru na originalne antikvitete. Kuća ima struju, vodu, stepenice, hodnici, biblioteka, podrum. Ideja za izradu ovog projekta Ilijan je uzela nakon čitanja poezije engleskog pesnik Alfreda Tennyson. Ova lutka kuća - veličanstveni minijaturni dvorac vredi 8,5 miliona dolara. Ona se nalazi u privatnoj zbirci, i ako ime vlasnika ostaje misterija. Pogledajte kako izgleda ova malo blago:
Najskuplja kuća za lutke na svetuPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Holandska fotografkinja Lois Heerink bila je oduševljena uličnim prodavcima u Hanoju, Vijetnam. Lois je napravila seriju fotografija, koje prikazuju ulične prodavce kako voze svoju robu na biciklima. Luis kaže – “oni se bude u 4 ujutru i pakuju na svoje bicikle sveže voće, povrće i cveće i kreću u prodaju, ali ne znaju da stvaraju lepotu, sklad i harmoniju Hanoja ”. Lois je nastojala zabelžiti tu lepotu na poseban način, svaka njena fotografija je pravo umetničko delo. Uživajte u predivnim prizorima.
Neobična lepota uličnih prodavaca u VijetnamuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Ne tako često u našim životima mi smo dobili priliku da se upoznamo sa princezama i vešticama, da se nađemo u kući s duhovima i vilama. Zabavni park Efteling, je mesto gde se magija raspršuje u vazduhu.Ovaj zabavni park u Holandiji jedan je od najstarijih na svetu, a smešten je u gradu Kaatsheuvel. Tematski park "Efteling" bajke, otvorena je 1952. godine, a njegova površina iznosi oko 72 hektara. Otvoren je tri godine ranije nego Diznilend u Kaliforniji, i još mnogo ranije nego Diznilend u Parizu. Isprva je bio gotovo običan park, a danas je doista najviše čarobno mesto u Holandiji, s brojnim likovima iz legendi, mitova i bajki, atrakcija za posetioce svih uzrasta. Neustrašivi posetioci mogu testirati svoju hrabrost na ekstremnim atrakcijama kao što je voz smrti „Joris en de Draak“ i misteriozni brod duhova „Vliegende Hollander“. U parku se nalazi i najveća ljuljačka na svetu, koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Za one koji odluče ostati u ovom čarobnom kraljevstvu –mogu da uživaju i u najvećoj predstavi na vodi u Evropi, Aquanura. Svake godine park poseti više od 4 miliona posetilaca.
Zabavni park Efteling, HolandijaPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Čokoladna brda na Filipinima - Što je to? Filipinsko ostrvo Bohol ima jednu od najlepših i najpoznatijih atrakcija u svetu. Na njegovoj površini, postoje neke neobične geološke formacije, koje imaju savršen konusni oblik. Ove formacije su nazvane čokoladna brda. O njihovom nastanku postoji mnogo legendi, čak i naučnici ne mogu postići konsenzus oko pojave ovih brda. Prema poslednjim podacima, broj brda je veći od 1700 i oni su raspoređene na površini od 50 km². Visina svakog brda dostiže od 40 do 120 metara. Brda su uzvišenja od vapnenca pokrivena sa travom, koja se u sušnom razdoblju pod uticajem jakog sunca osuši i postaje smeđa. Zbog tog efekta, brda se zovu čokoladna, a prizor je toliko neverovatan da privlači hiljade turista iz celog sveta. Kompleks Čokoladnih brda ima: hostel, bazen, restoran i vidikovac za pogled na neverovatna brda. Ovo mesto s pravom može se nazvati čudo prirode, tako da se Čokolada brda na ostrvu Bohol nalaze na popisu UNESCO-ve Svetske kulturne baštine, to je nacionalni geološki spomenik Filipina.
Čokoladna brda - atrakcija ostrva Bohol, FilipiniPogledajte sve slike
dislike
3
 
Share on Facebook
Ako planirate posetu Južnoj Koreji, onda možda imate pitanje koji hotel za boravak odabrat. Pravilan izbor hotela u Koreji može zavisiti o tome koliko zanimljivo i nezaboravno putovanje želite. Ako ste u potrazi za zanimljivim hotelom samo trebate posetiti jedan od najneobičnijih hotela u Južnoj Koreji. Ogromni brod hotel u gradu Čongdongjinu izgrađen na vrh stene sa pogledom na more, izgleda kao da je nasukan. U stvari, Sun Cruise Resort and Yaht - hotel, posebno je izgrađen za sve ljubitelje neobičnog odmora.Ovaj spektakularni hotel otvoren je 2002. godine i jedna je od najpopularnijih destinacija za turiste, budući da uključuje restorane, salu za venčanja, noćni klub, teren za odbojku, fitnes klub, veliki bazen s morskom vodom, pa čak i golf teren. Brod ima dužinu165m, a visinu 45m, ima 211 soba i apartmana. Gosti mogu da uživaju u sobama na temu moreplovstva i posmatraju pogled kroz okrugle prozore. Za poslovne putnike Sun Cruise Resort and Yacht raspolože sobama za sastanke i poslovni centar. Hotel “Lažni kruzer”je prvi takve vrste u svetu.
Najneobičniji hoteli u Južnoj KorejiPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Američko izdanje časopisa Global Finance magazin je napravio ocenu najbogatijih zemalja na svetu u 2016. godini, u kojoj je bile uključene 185 zemlja. Najbogatija zemlja na svetu je imenovan Katar. Na drugom mestu je Luksemburg, a na trećem - Singapur. Popis je sastavljen na temelju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Publikacija uzima u obzir paritet kupovne moći po stanovniku, koji uzima u obzir relativnu troškove života i nivo inflacije u zemlji.
Kao i većina azijskih zemalja, koji se nalaze na Bliskom istoku, Katar ima u izobilju prirodnih resursa, te je vrlo uspešna i uticajna zemlja na svetu. Katar okružen sa tri strane Persijskim zalivom, a samo na jugu zemlja graniči s drugim naftnim divom - Saudijskom Arabijom. Kao i većina arapskih zemalja, većina teritorija Kataru se nalazi na pustinjskim ravnicama. Doha je glavni grad države. Ime grada na arapskom znači "velika stabla". Danas, zemlju Katar karakteriše veliki ekonomski bum, ubrzan razvoj i postaje svakim danom sve više zanimljiva za turiste, očuvanje tradicije starih vremena i obnavljanje zemlje sa novim delima arhitektonske umetnosti! Katar je drugu godinu za redom jedna od najbogatijih zemalja u svetu, uprkos padu cena nafte.
Najbogatija zemlja na svetu u 2016. - KatarPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Proverite vaše matematičke i logičke sposobnosti? Odgovor na ovaj zadatak ne zahteva matematičko znanje, nego "razmišljanje". Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Matematički zadatak – 61.Pogledajte sve slike
dislike
1