Share on Facebook
Ako bi država Kalifornija bila zasebna država, onda bi nesumnjivo postala jedna od najnaprednijih na svetu. Silicijumska dolina (en. Silicon Valley) naziv je za područje smešteno na jugu zaliva San Franciska, u severnoj Kaliforniji. San Hoze je najveći grad Silicijumske doline. Ovo je rodno mesto revolucije računara, simbolom naučnog i tehnološkog napretka u SAD. U posljednjim decenijama Silicijumska dolina više puta je okrenula svet u smislu tehnološkog razvoja. Neverovatan broj kreativnih umova u malom komadu zemlje čini Silicijumsku dolinu uzorom u mnogim drugim zemljama sveta. Silicijumska dolina je mesto na kojem su s radom počele gotovo sve američke informatičke kompanije, poput Microsofta, Applea, Googlea i Facebooka. Teritorija, koja se zove Silicijumska dolina, čini 30 gradova Kalifornije.Takođe uključuje 5 univerziteta u regionu i oko sedam hiljada softverskih i hardverskih kompanija. Među njima su kompanije i korporacije: Adobe Sistems, Apple Inc., Google, Intel, Hevlett-Packard, Nintendo, Simantec, Iahoo i drugi. Mnogo IT korporacija, iako nemaju direktnu vezu sa Silicijumskom dolinom, ali imaju svoje predstavništva tamo, na primjer, Microsoft, PaiPal, Netscape. Da li ste znali da najveći broj milionera živi u ovom regionu Sjedinjenih Država? Zahvaljujući računarskom razvoju i pronalascima ovde se zarađuje neverovatan novac. Zato se Silicijumska dolina takođe zove Dolina milionera.
Kalifornijsko čudo: Silicijumska dolina - kolevka inovacija u SADPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Ulični fotografi su lovci na ovaj ili onaj način, tražeći savršene trenutke u životu kako bi stvorili izvanrednu sliku. Rezultati su fotografije koje otkrivaju suptilne slučajnosti koje se javljaju u svakodnevnom životu, one koje često prolaze nezapažene, osim ako nisu zarobljene u nepokretnom okviru. Predstavljamo vam talentovanog fotografa iz Njujorka Jonathan Higbe. Deset godina Jonathan je šetao ulicama grada kako bi uhvatio neobične snimke. Uspio je sakupiti čitavu kolekciju neverovatnih slučajnosti. Zahvaljujući njegovom zapažanju, fotograf je osvojio nekoliko prestižnih nagrada u kategoriji "ulična fotografija", osvojio je Grand Prix na World Street Photographyu 2015. i LensCulture 2016 Street Photography Award.. Pozivamo vas da pogledate radove koji su proslavili ovog pažljivog fotografa.
Svet slučajnosti u uličnim fotografijama Jonathana HigbePogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Amerikanac Ašrita Furman: 62-godišnji menadžer trgovine zdrave hrane iz Queensa postavio je svetski rekord po tome što drži najveći broj Ginisovih rekorda. Ako postoji neka osoba na Zemlji koja zaslužuje titulu g. Svestranosti, to je Furman. Iako je osvojio nekoliko impresivnih (ako bizarnih) podviga, on je zaista najbolji za jednu stvar: razbijanje svetskih rekorda. Od 1979. godine, postavio je više od 500 Ginisovih rekorda, više nego bilo koja druga osoba. Furman je između ostalog, napravio 55 čučnjeva za jedan minut, pojeo 22 glavice belog luka za minut, držao 22 loptice u bejzbol rukavici deset sekundi, iseckao 14 majica za minut i za jedan minut o glavu razbio 80 jaja… Ako neko želi da osvoji više titula od Furman, bolje je da počne s vežbom odmah.
Čovek s najviše Ginisovih svetskih rekordaPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Krajem 2018. godine u Švedskoj na reci Lula otvorit će se hotel na vodi koji su dizajnirali arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi. Hotel Arctic Bath na reci Lule u Haradsu u švedskom delu Laponije, biti će udaljen samo 80 km od Arktičkog kruga. U samom središtu zgrade nalazi se veliki vanjski bazen. Voda u njemu će se zagrevati do četiri stepena toplote. Prema vlasnicima hotela, kupanje u ledenoj vodi ima dobar uticaj na zdravlje. Oko bazena bit će raspoređeno šest hotelskih soba, četiri vrste sauna i spa-prostorija, trgovina, bar i restoran. Svaka soba ima površinu od 25 kvadratnih metara - kamin i ogromne prozore. Ako imaju sreće, gosti mogu čak videti polarnu svetlost, ležeći pod toplim ćebetom. Neobičan dizajn hotela je impresivan: to je kružna zgrada slična gnezdu na vodenoj površini reke. Ukrašena je sa puno "štapića", obojenih u belo, tako da se zgrada spaja sa okolnim pejzažom Zgrada je dizajnirana sa najvišim ekološkim standardima, koristeći lokalne materijale i sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Vlasnici hotela kažu da će ovo biti jedini plutajući hotel na Arktiku.
Neobičan plutajući hotel na ArktikuPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Za zimski odmor za decu spremili smo još jedan zadatak u kojem treba povezati dva razdvojena dela sličice. Na slici se nalaze junaci iz knjige za decu “ Vini Pu”. Pripovetku “ Vini Pu ”napisao je 1928. godine engleski pisac Aleksandr Alan Miln, posvećena njegovom sinu Kristoferu Robinu. Vini Pu je žuti medvedić koji živi u šumi, veoma je šaljiv i čini sve kako da se domogne svoje poslastice – meda. Najbolji prijatelji su mu: dečak Robin, prase, tigar, magarac, sova, kengur, slon i zec.Draga deco budite i vi znatiželjni kao meda Vini zvani Pu te pokušajte spojiti dve razdvojene sličice. Rad na ovoj vežbi kod dece će razvijati koncentraciju i sposobnost zapažanja, a sigurni smo da će biti i vrlo zabavno. Deco lepo se zabavite!
Poveži delove sličica – “Vini Pu”Pogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Botanički vrt u Melburn je ponosan na svoje ime i u potpunosti mu odgovara. Stvarn je sa stvarnim kraljevskim obimom i neodoljivim šarmom. Royal Botanic Garden of Melbourne je svetski poznati vrt smešten u središtu Melburna na južnoj obali reke Yarra. Vrtovi protežu se na 100 hektara parka, uključujući dečji vrt, put aboridžinskog nasleđa, otvoreni herbarium. Kraljevski botanički vrt osnovan je 1846. godine. Danas u vrtu raste oko 51.000 biljaka, koje predstavljaju više od 12.000 vrsta iz celog sveta. U vrtu možete videti nekoliko vrste kaktusa, ruža, kamelija, eukaliptusa, egzotičnih biljaka poreklom iz južne Kine i mnogih drugih interesantnih biljnih vrsta. Osim prelepog drveća i cveća, u ovom parku su se odomaćili crni labudovi, kao i različite vrste ptica. Ovde možete uživati u posebnim događajima kao što su filozofija u vrtu, harfa u vrtu i joga za decu. Ovaj prekrasni vrt je jedna od najpopularnijih atrakcija u Viktoriji, s više od 1,5 milion posetilaca svake godine.
Kraljevski botanički vrt u MelburnuPogledajte sve slike
dislike
1
 
Share on Facebook
Dale Chihuly je američki umetnik, pre svega skulptor koji već 40 godina stvara nezamislive staklene skulpture. Ono što njegov rad čini posebno interesantnim jeste da, pored manjih skulptura i upotrebnih predmeta, izrađuje staklene skulpture-instalacije velikih dimenzija. Osim dimenzija i neverovatnih oblika koji se u svojevrsnoj simbiozi nadovezuju i povezuju, kreirajući forme nalik živom organizmu, boja je takođe jedan od najvažnijih faktora u umetnikovm skulpturama.U svojim radovima Dale Chihuly priča o svom životu. Jedan od njegovih poznatih projekata je stakleni vrt, koji se nalazi u dvorcu u središtu Sijetla. Teritorija površine od jedan i pol hektar uključuje izložbenu galeriju umetničkih dela, staklenu kuću i vrt, čiji su elementi od staklenih skulptura majstora. Njegove izložbe se održavaju širom sveta, krhke i elegantne skulpture mogu se videti u mnogim muzejima i galerijama, fascinantne instalacije ukrašavaju enterijer parkova i vrtova. Danas vam predlažemo da se divite pravom remek delu stakla "arhitekture" Dale Chihuly.
*** Sijetl se smatra glavnim gradom američke umetnosti stakla. Kao što je Venecija za Italiju i celu Evropu, a Sijetl je za celu Severnu Ameriku i smatra se simbolom veštine oblikovanja stakla i s pravom se prepoznaje kao lider u dizajnu staklenih dela. U gradu se nalaze mnoge umetničke galerije s izlaganjem stakla.
Neverovatna bajka od stakla koja svetli u svim bojama dugePogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Evo jedna mozgalica koja zahteva da se malo zamislite. Odgovor do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Mozgalica: Pronađi lozinku?
dislike
0
 
Share on Facebook
Naftni tajkun T. Bun Pikens stavio je svoju nekretninu u Teksasu na prodaju za neverovtnih 250 miliona dolara.Dakle, što čini ranč vredan četvrtinu od milijardu dolara? Pikens 89- godišnji milijarder ranč je nazvao Mesa Vista i zauzima površinu od 100 kvadratnih kilometara. Mesa Vista ima mini privatni aerodrom, četiri kuće, odgajivačnicu pasa takođe poseduje teren za golf sa 9 rupa, kapelu i umetničku galeriju. Pikens kaže da je najveći potez nekretnine lov na prepelice. Prelepo imanje okruženo je brdašcima, postoji oko 12 milja vode, u obliku veštačkih vodopada, potoka i jezera. Mesa Vista je drugi najskuplji ranč za prodaju u SAD i najveći.
Rajsko imanje u Teksasu vredno 250 miliona dolaraPogledajte sve slike
dislike
0
 
Share on Facebook
Rupe na putevima predstavljaju problem gotovo u svim modernim gradovima. Ali, ako je za mnoge od nas to samo "ožiljak" na površini puta, neki ljudi u njima vide sredstvo za svoj način kreativnog izražavanja. Na internetu možete pronaći brojne primere korištenja rupa na putevima od uličnih umetnika koji su ove delove puta pretvorili u pravi umetnički rad. Umetnik Jim Bachor iz Čikaga ispunjava rupu na putevima u svom rodnom gradu sa šarenim mozaicima. Pripremili smo izbor fotografija koje prikazuju rad ovog umetnika.
Šareni mozaici na putevima - neverovatna ulična umetnostPogledajte sve slike
dislike
0