Share on Facebook
Zovu ih gugleri (Googlers). Oni su kreativni, vredni, opušteni, dobro plaćeni zaposleni kompanije Google. A da bi baš takvi bili, i na inovativan način rešavali informatičke izazove, Google se potrudio da im pruži jedinstveno radno okruženje. Ko još od nas, koji u klasičnim kancelarijama sedimo ispred monitora, nije poželeo da Google svet pogleda iznutra i makar neko vreme provede sa Google timom? Dodatne koristi, naravno, imali bi oni koji se bave programiranjem, SEO optimizacijom i osobe drugih profila iz IT industrije.
Kada već ne možemo da im se pridružimo, hajde da pogledamo kako to izgleda u Google firmama na različitim lokacijama u svetu. Možda dobijemo neke ideje da i sopstveno okruženje načinimo inspirativnijim.
Google centar u Cirihu najveći je inženjerski ogranak u Evropi. Iako nema sve ono što se nalazi u sedištu u Kaliforniji, ovde se rade važni projekti. Timovi su internacionalni, čini se više nego bilo gde u svetu. Gugleri iz Ciriha sebe nazivaju cugleri, veoma su zadovoljni kampusom u kojem žive i rade, kancelarijama sa stolovima za masažu, prostorom za relaksaciju sa akvarijumima, igloima za sastanke, konferencijskom salom sa veštačkim snegom...

Google kancelarije u Dablinu su zvanično evropsko sedište, prepuno stakla i jarkih Google boja, sa izvanrednim dizajn rešenjima enterijera. U četiri zgrade, od kojih najviša ima 14 spratova, nalaze se sektori marketinga, prodaje i finansija. Pet restorana, teretane, 42 kuhinjska i preko 400 separea za sastanke na raspolaganju su zaposlenima.

Na sedam spratova Google zgrade u Tel Avivu dominira drvo, kamen i drugi prirodni materijali. Tu je čak i drveće koje okružuju piknik stolovi.

Google ima originalna rešenja i za adaptaciju industrijskih postrojenja. U Pitsburgu je, na primer, renovirano potkrovlje stotinu godina stare fabrike keksa, u koje se smestilo 150 zaposlenih. Postoje mogućnosti daljeg proširenja, a za sada su tu mreže za relaksaciju koje se spuštaju sa plafona, bambus vrt, galerije, mostovi, terasa sa kafeterijom na otvorenom...
dislike
0