Share on Facebook
Podvodni svet Tajlanda - jedan od najbogatijih na planeti. Na najvećem i verovatno najpoznatijem tajlandskom ostrvu Puket nalazi se muzej morskih školjki. Seashell muzej je privatni muzej, a nalazi se blizu obale Ravai Beach u južnom delu ostrva Puket. Muzej su osnovali braća Pathamakantin koji su sakupili ovu neverovatnu kolekciju morskih svetskih čuda. Muzej je otvoren 1997. godine, ima više od 2000 različitih vrsta školjki. Naglasak je na školjkama mekušaca koji žive u vodama Puket i Tajlanda, koji su najpopularniji među kolekcionarima, ali tu ima i mnogo eksponata iz celog sveta.
Svaka granata u ovom muzeju je najbolji primer, veoma često, jedini te vrste. Izlozi su uređeni prema logičnom redosledu, tako da posetioci mogu lako primetiti razliku u karakterističnim predstavnicima bliske vrste. Ponos ovog poznatog muzeja u Tajlandu je najveći svetski zlatni biser od 140 karata.
Zahvaljujući svojoj kolekciji neverovatnih i retkih školjki, muzej, s pravom se smatra najboljim privatnim muzejm na svetu. Muzej ima prodavnicu gde možete kupiti suvenire, značke, knjige i još mnogo toga.
dislike
4