Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userzanimacija
Za decu smo spremili zadatak u kojem treba povezati dva razdvojena dela sličice. Na slici se nalaze junaci iz Engleske narodne bajke " Vredna kokica ".
Draga deco budite radoznali te pokušajte spojiti dve razdvojene sličice. Rad na ovoj vežbi razvija koncentraciju i sposobnost zapažanja, a sigurni smo da će biti i vrlo zabavno. Deco lepo se zabavite i pročitajte ovu poučnu bajku.
Pogledajte sve slike Poveži delove sličica –


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Brazilski najpoznatiji pejzažni arhitekta 20. veka, Roberto Burle Marx, ostavio je ostavštinu širom zemlje i bio je poznat po tome što je stvorio neke od najlepših parkova u gradu Rio. Njegov vlastiti dom, veliko imanje koje se danas zove Sitio Roberto Burle Max, je jedno od njegovih remek-dela. Imanje je bivša plantaža banana, koju je Marx kupio zajedno sa svojim bratom 1949. godine i pretvoro u zamršene vrtove. Na području vrta nalazi se kuća-muzej koja prikazuje dela velikog dizajnera, počevši od njegovih pejzažnih projekata, a završava slikama i kipovima. U njemu se nalaze i razni umetnički i zanatski objekti, slike, nameštaj i skulpture, koje je Roberto Burlet-Marx stekao tokom svog života. Zbirka sadrži 3,125 predmeta. Marx se 1973.godine naselio u vilu, gde je živio do svoje smrti 1994. godine. Godinu dana kasnije, vila i vrt su pripali Nacionalnom institut za kulturu (IPHAN) i postali nacionalni spomenik. Danas, 18 vrtlara brinu za 40 hektara ovog prelepog vrta.
Pogledajte sve slike Upoznajte vrt pejzažnog dizajnera Roberto Burle-Marx


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Otprilike oko 40% sveg čaja u Južnoj Koreji proizvodi se na poljima Boseong, a pejzaž je tako magičan da su baš tamo snimljeni mnogi filmovi. Prvobitne plantaže čaja su osnovali japanci tokom okupacije. Glavno širenje čajeva i čajne kulture u Koreji povezano je sa razvojem budizma u VI-VII veku. Često se čaj smatra pićem budističkih monaha. Zeleni čaj dominira, a nastali su i brojni specijaliteti koji se služe sa njim – kao što su sladoled ili čak svinjetina. Čaj se razlikuje po regionu rasta, do sezone sakupljanja listova čaja, veličine lista i njegovog uzrasta, kao i stepena fermentacije i prerade. Klasifikacija čaja nije ništa komplikovanija od klasifikacije vina. Predivna nesaglediva polja razlog su zbog kojeg brojni turisti obožavaju da posete Boseong. U maju se održava festival zelenog čaja.
Pogledajte sve slike Polja čaja u Južnoj Koreji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Carol Cavalaris živi u Koloradu. Umetnicu, lepota okolnog sveta nadahnjuje da stvora lepe slike divljine i svet cveća. Carol često koristi mogućnosti digitalnog slikanja. Ona uživa u slobodi u digitalnom okruženju, to podstiiče njezinu maštu i otvara mnoge zanimljive mogućnosti. Upoznavanje sa kompjuterom omogućilo joj je da kombinuje talent sa mogućnostima tehnologije. Svaka slika počinje sa fotografijom koja se nalazi u grafičkom uređivaču i počinje magija Carol Cavalaris prikazuje svoj rad u nekoliko galerija u Koloradu, njezine slike su u privatnim zbirkama širom sveta. Njezina se umetnost može videti na majicama i čestitkama. Pogledajte neke od njezinih radova.
Pogledajte sve slike Magični svet cveća umetnice Carol Cavalaris


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Nacionalni spomenik Kash-Katuve je jedna od jedinstvenih prirodnih atrakcija SAD-a. Kameni šatori Kasha-Katuve nalaze se 60 km jugozapadno od Santa Fea, grada u Novom Meksiku (SAD), na nadmorskoj visini od 1730-1950 m. Ovaj planinski lanac nastao je pre 6-7 miliona godina na ovom području bilo je čestih vulkanskih erupcija, što je rezultiralo naslagama tufa (pepeo pomešan sa vodom -tuf), pumice i pepela. Kasnije su ti slojevi formirali sedimentne stene. Vetar i voda dovršili su stvaranje stenovitih šatora. Naučnici veruju da su područja na kojima se nalaze stene Kasha-Katuve naseljavali ljudi pre više od sedam hiljada godina. U 15. veku su živeli predci modernih Pueblo Indijaca, koji su ostavili mnoge crteže. Prvi moderni naseljenici pojavili su se na ovoj teritoriji krajem 1700-ih. Ime spomenika proizlazi iz jezika lokalnog naroda, a prevodi se kao "bele stene". Iako zapravo kamene stene ne izgledaju belo, već sivo, bež i roze. Čini se da su sve stene vrlo slične u obliku, imaju vrlo različite visine. Neki imaju samo nekoliko metara, a neki dostižu gotovo 30 metara visine. Spomenik je impresivan već na fotografiji, ali živi spektakl je neuporedivo lepši. To je ono što iznenađuje većinu turista koji su odlučili da idu na tako neobično i čudno mesto. Godine 2001. šatori su stekli status nacionalnog spomenika u Sjedinjenim Državama.
Pogledajte sve slike Šatorske stene Kasha-Katuve, SAD


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Fotograf Steve Axford živi na području severnog Novi Južni Wales u Australiji. Njegov hobi su profesionalne fotografije vrlo neobične i vrlo retke. Steve je napravio mnogo lepih fotografija divljih životinja, insekata i vulkana, ali njegova je glavna strast da fotografiše gljive. Takve fotografije nemogu se videti ni kod iskusnih biologa koji proučavaju biljke i gljive. Svaka od njegovih fotografija pokazuje kreacije prirode, koja uvek nas iznenađuje. Njegovi snimci su neverovatni, pogledajte:
Pogledajte sve slike Kraljevstvo gljiva: fantastične fotografije Steve Axforda


dislike
1
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Veselo groblje u Rumuniji - upravo suprotno od onoga što smo navikli. Veselo groblje je groblje u selu Sapanca jedan kilometar od rumunsko-ukrajinskoj granice. Groblje je poznato po šarenim nadgrobnim spomenicima oslikanim naivnim slikarijama koje prikazuju scene iz života pokojnika. Prvi veseli spomenik pojavio se na groblju u selu Sepanca 1930., od strane lokalnog vajara i umetnika Stan Joan Patraš. Patroš prvo prikazuje na drvenim spomenicima samo tipični scene iz života preminulog - na primer, drvoseča sa sekirom u ruci, učiteljice sa knjigama, baka uz peć ili dete igra sa loptom. Kasnije, Patraš je počeo da izveštava o razlozima smrti vlasnika nadgrobnog spomenika: udario je kamion, udario voz, srušila bolest. Prvobitno drveni krstovi su uređena u tamno plavim tonovima. Danas, osam drvenih nadgrobnih spomenika ofarban u svetlo plave, mogu se videti obojeni crveno, žuto i crno. Patraš je u svoj rad uveo i simboliku, pa tako zelena boja označava život, žuta plodnost, crvena strast i crna smrt. Danas je veselo groblje turistička atrakcija Rumunije, svojevrstan muzej na otvorenom.
Pogledajte sve slike Veselo groblje u Rumuniji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Na ostrvu Rangali otvoriti će se prvi svetski hotel s podvodnim sobama. Donja paluba se nalazi na dubini od 5 metara u blizini koralnih grebena Indijskog okeana. Iz spavaće sobe pruža se neverovatan pogled na život podvodnog kraljevstva. Podvodna vila će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana). Apartman je dizajnirao arhitekta kompanije Crown, a glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim. Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine. Podvodni dio apartmana spojen je na gornju palubu spiralnim stepeništem. Na spratu je mala spavaća soba, kupatilo, dečja soba, osoblje i sigurnosni prostori, kuhinja, bar i trepezarija. Vila može da ukupno primi devet gostiju, a izgradnja vile vlasnika hotela će koštati 15 miliona dolara. Očekuje se da će hotel biti otvoren za goste krajem godine.
Pogledajte sve slike Prvi hotel na dnu Indijskog okeana otvara se na Maldivima


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Pustinja Lencois Maranhensis je slikovito područje peščanih dina u državi Maranhao, na severoistoku Brazila. Ovo pustinjsko područje, zahvaljujući svojoj divljoj lepoti, steklo je veliku slavu daleko izvan države i zemlje. U pustinjskom parku nema apsolutno nikakvih biljaka. Ova činjenica je fenomenen, jer park se nalazi u bazenu reke Amazon, koja obiluje životinjskim svetom i poznata je kao jedna od najdužih reka na svetu. Prvo, zahvaljujući tropskoj klimi Brazila, Lencois Maranhensis ima 300 puta više padavina nego u poznatoj pustinji Sahara. Drugo, tu su ... jezera. U kišnoj sezoni između dina (koji ponekad dosežu 40 metara visine), postoje male slatkovodne lagune s kristalno čistom vodom plavo-zelene boje. Ova jezera postaju utočište za razna "živa bića": riba, rakovi, škampi. Čim se kišna sezona zaustavi, jezera se suše i život u Lencois Maranhensis opet nestaje i opet se misteriozno vraća s novom kišnom sezonom. Lepota Lencois-Maranhensis je fascinantna, a zahvaljujući jakim vetrovima, krajolici pustinje stalno se menjaju. Mnogi snimatelji koriste nacionalni park za snimanje. Područje je također omiljeno mesto za posećivanje turista. Odmor u Brazilu izgleda nepotpun bez posete pustinji Lencois Maranhensis.
Pogledajte sve slike Pustinja Lencois-Maranhensis - područje belog pesaka i kišnih jezera


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Ulica Lombard Street je najpoznatija krivudava ulica na svetu. Da biste videli ovu ulicu koji su stvorili ljudske ruke, trebalo bi da odete u SAD, Kaliforniju i posetite San Francisko. Lombard street ili ulica Lombard napravljena je 1922. godine, a kako bi se rešio problem nagiba na brdu od 27%, a predloženo je vijugavo rešenje sa čak 8 krivina. Lombard Street je uključen u sve gradske vodiče, tako da je poseta deo obaveznog programa upoznavanja sa zanimljivim delovima grada San Franciska. Ulica izgleda veoma neobično i zbog crvene cigle koja je zamenila uobičajeni asfalt. Brzina za automobile je ograničena na 10 kilometara na sat. Smatra se da ulica najatraktivnije izgleda u proleće i leto, kada su svi kreveti ukrašeni bogato, cvetaju hrizanteme. Glavna stvar je što Lombard Street izgleda odlično na fotografijama i izgleda stvarno originalano. Ulica Lombard Street nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda.
Pogledajte sve slike Ulica Lombard Street - najpoznatija krivudava ulica planete


dislike
0
Broj komentara: 0