Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Čudan, šareni svet Wes Andersona inspirisao je mnoge kreativne stvari tokom godina, uključujući jedinstveni Airbnb u Kanadi s prostorijama posvećenim različitim filmovima i posebnim tematskim večernjim klubom u Čikagu za ljubitelje hrane i filmova. A sada, posetioci u Indiji mogu ući u jedinstveni svet koji je još jednom inspirisan radovima redatelja u Feast India Company, modernom restoranu koji zadivljuje sva čula. Smešten u Kanpuru, dekorisan crno-belim štraftama na pink zidovima, iznutra i izvana, isprekidane podebljane crno - bele i ružičaste linije koje prolaze kroz fasadu, zidove, plafon i podove restorana. Dizajniran od Renesa Architecture Design Interiors Studio, koji je celi projekat nazvao " Pink Zebra", projekat se nadahnjuje od vlasničke ljubavi prema Wes Andersonovim filmovima.
Pogledajte sve slike Restoran inspirisan filmovima Wes Andersona


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Što mislite kad čujete reč "vrt"? Naravno, vrt je mesto gde možete naći mir, udisati miris cveća, čuti cvrkut ptica, miris svežeg vetra. To je umirujuće okruženje koje umiruje vašu dušu. Jutarnja šetnja u vrtu je blagoslov i inspiracija za ceo dan. Ljudi su stvorili ta mesta kako bi osetili lepotu prirode i uživali u njoj. Dakle, predstavljamo vam naš izbor najlepših vrtova iz celog sveta.
Pogledajte sve slike Najbolji pejzažni dizajn u svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Japanci nastoje izmisliti razne smešne likove i stvoriti ih svetski poznatom robnom markom. Tako je 1974. godine pojavila neobična bela mačka u ružičastim haljinama pod nazivom "Hello Kitty" i odmah pronašla svoje mlade obožavatelje. Ubrzo je ova junakinja crtanih filmova i kompjuterskih igara osvojila srca obožavatelja širom sveta. Od tada je popularnost ovog lika samo povećana, a danas je "Hello Kitty" široko poznata robna marka koja ima fanove širom sveta. Zamislite, ta poznata mačka ima svoj restoran, hotel, tematski park i čak porodilište. Tematski park posvećen maci Kiti i ostalim likovima koje je stvorila kompanija Sanrio nalazi se u gradu Tama, na jugozapadu grada Tokija. Ovi tematski parkovi nastaju u ružičastim i belim tonovima i dominiraju Hello Kitty - komična mačka s ružičastom vrpcom na uhu. Japanci su bukvalno opsednut ovim mačijim likom, jer postoje čak dva tematska parka posvećena Hello Kitty – Harmonyland i Sanrio Puroland. U centru glavnog trga goste pozdravlja Drvo mudrosti, u parku postoje četiri pozorišta i kuća Kitti. Takođe u parku nalaze se atrakcije, restorani, kafići i prodavnica poklona s velikim izborom originalne robe. Park “Sanrio Puroland” otvoren je 1990. godine, a godišnje ga poseti više od 1.5 milion ljudi.
Pogledajte sve slike Tematski park Hello Kitty u Japanu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo mozgalicu. Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 99.


dislike
1
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Neverovatne slike dobijaju se ako umesto uobičajenih umetničkih materijala koriste ... ptičija pera! Crtanje slika na peru ptica je drevna umetnost maorskih ljudi. Ovo je vrlo delikatan posao koji zahteva maksimalnu pažnju i koncentraciju. Umetnici koriste perje labudova, ćurana i paunova. Pogledajte i uživajte u delima nekoliko majstora.
Pogledajte sve slike Veličanstvene slike na peru


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za one koji nisu upoznati s fraktalima - fraktalna grafika - jedan od modernih i originalnih umetničkih oblika stvorenih matematičkim formulama. Stvaranje fraktalnog umetničkog dela ne sastoji se u crtanju ili dizajnu, već programiranju. Fraktalna umetnost nije ograničena na slike. To može biti animacija, 2D i 3D grafika, pa čak i muzika. Danas ćemo se upoznati s delima neobičnog umetnika koji stvara fraktalne slike uz pomoć matematičkih formula. Sylvia Cordedda rođena je 1991. godine u gradu Carrari (Italija). U prilično kratkom vremenu, Sylvia je uspela stvoriti niz neverovatnih dela fraktalne grafike.Ljudima kojima matematika nije jača strana nije lako razumeti svu ovu čaroliju tako jednostavno. Zato uživajmo u zadivljujućim delima nadarene umetnice!
Pogledajte sve slike Fraktalna grafika umetnika Sylvia Cordedda


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Najduža stambena zgrada na svetu, Karl-Marx-Hof, nalazi se u četvrti Heiligenstadt u austrijskom glavnom gradu Beču. Izgrađena između 1927 i 1930. godine, građevina duga 1.100 metara i ima četiri tramvajske stanice i tunel kroz koji prplazi saobračaj. Sve je to bilo uključeno u dizajn, kao nastavak gradskih ulica i saobraćajnog toka. Jedna od oko 400 novih javnih stambenih kompleksa izgrađena od strane socijaldemokrata, da obezbede stanovanje hiljadama porodica koje su ostale bez svojih domova nakon Prvog svetskog rata. Karl-Mark-Hof zauzima površinu od 156.000 kvadratnih metara. U zgradi se nalazi 1.382 stana, površine od 30 do 60 m2 , kao i mnoge pogodnosti, uključujući vrtiće, igrališta, porodilišta, zdravstvene službe, biblioteke, perionice, omladinske centre, poštu, apoteke i 25 drugih prodavnica. I danas se zgrada koristi za stanovanje.
Pogledajte sve slike Karl-Marx-Hof: Zgrada duga kilometar


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kalanchoe - jedna od retkih biljaka koja ima dve najvažnije funkcije - ukrasnu i lekovitu. Ovaj gusti cvet je poreklom s Madagaskara. To je višegodišnja biljka koja pripada porodici sukulenata, rod obuhvata oko 200 vrsta sočne biljke. Ovaj rod je vrlo bogat raznim vrstama i oblicima uspravnih i puzajućih grmova i polu-grmova s mesnatim sočnim listovima. Kalanchoe je srednje visine (15-30 cm) sa jako razgranatim stabljikom. Listovi su prilično veliki, duguljasti – jaki s glatkom sjajnom površinom, zelenim ivicama sa crvenom granicom. Cveta počev od februara, nekoliko meseci sa malim crvenkastim cvetovima, prikupljenim u složenom gustom cvatu. Postoje sorte sa roze, žutom, narandžastom i ljubičastim cvetovima. Uz ukrasnu privlačnost, kalanchoe se aktivno koristi u medicinske svrhe. Kalanchoe je prilično skromna biljka koja se lako može uzgajati kod kuće.
Pogledajte sve slike Kalanchoe - jedna od retkih biljaka


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Velika Britanija je preplavljena mnogim istorijskim misterijama, a jedna od njih je Margat Šel Groto, podzemni prolaz koji se nalazi u gradu Margate u okrugu Kent. Pećina je otkrivena 1835. godine. Skoro sve površine zidova i plafona Grota pokrivene su mozaikom izrađenim isključivo iz školjki lokalnog porekla. Ukupna površina mozaika je 190 kvadratnih metara, ukrašen sa skoro 4,6 miliona školjki. Pećina se sastoji od podzemnog prolaza visine 2,4 m i dužine 21 m, završavajući pravougaonom sobom (oltarskom komorom) oko 5 do 6 m. Svrha izgradnje strukture je nepoznata, neki tvrde da mesto ima religijski značaj i da je izgrađeno pre više od 3.000 godina. Margat Šel Groto predstavlja jednu od najvećih nerešenih misterija na svetu. Tajanstvenost pećine od školjki svake godine sve više i više ima interes kod turista iz celog sveta koji se žele diviti stvaranju ruku nepoznatih majstora.
Pogledajte sve slike Tajanstveni podzemni koridor školjki


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ostrvo Jeju je najveće ostrvo u J. Koreji (oko 3 puta veće od Singapura) i mesto sa jedinstvenom prirodom. Jedno od najposjećenijih mesta na ostrvu je park Hallima. Park Hallima je pre skoro 50 godina umetno stvorio čovek po imenu Son Bom Gyu. U parku postoji velika raznolikost cveća, tu su i vrtovi patuljastog drveća i kamenja. U Hallim parku možete se diviti bizarnom obliku stabala koja raste u običnim posudama.Također u parku nalazi se i vrt tropskih biljaka, wildflowers i palmi, vodeni vrt i vrt prekrasnih ptica. Možete prošetati pored paunova i drugih ptica koje šetaju na besplatnoj ispaši. I možete hraniti ptice i sitne glodare iz dlana svoje ruke. Park se razlikuje od ostalih tropskih parkova što u njemu imaju jedinstvene prirodne pećine lave – prva pećina se zove Hopje, a druga Sanion.U Hallimu se nalazi izložbena dvorana vulkanskog kamena sa velikim brojem uzoraka. Park Hillim je uključen u UNESCO-ov popis svetske baštine.
Pogledajte sve slike Park Hallim u Južnoj Koreji


dislike
0
Broj komentara: 0