Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Odlučili smo vas upoznati sa najužom kućom u Londonu. Uprkos činjenici da izvana izgleda kao igračka, unutrašnjost nje je punopravna vila! „Slim House“ se nalazi na brdu St. John, Wandsworth, London. Širina ove kuće je samo 2 metra 30 centimetara, ali, uprkos takvim suptilnim dimenzijama, ima neprevaziđeni unutrašnji prostor. Arhitekte su uspele stvarati pravo čudo: u tako ograničenom prostoru uspeli su uklopiti dva dnevna boravka i kuhinja na prvom spratu, odakle možete ići u 14 metara uređen vrt. Na drugom spratu se nalaze glavna spavaća soba ( sa garderobom i tuš kabinom), kao i druga spavaća soba. Treći i poslednji sprat ima takođe par spavaćih soba i veće kupatilo sa kadom.U kući se nalazi i potkrovlje. Neuobičajene dimenzije kuće diktirao je prostor na kojem je izgrađena, a to je prolaz između dve susedne zgrade. Da bi se maksimalno povećao životni prostor, a istovremeno obezbedile prostorije sa normalnim prilivom sunčeve svetlosti, odlučili su opremiti kuću sa dugim kosim krovom sa mnogo prozora. Ukupna površina kuće je 98 kvadratnih metara, što je više nego što biste mogli očekivati kada pogledate kuću spreda. „Slim House“ koja je širine samo 2,3 metra ima trenutnu cenu na tržištu 1,4 milion američkih dolara, objavljeno u britanskom izdanju The Mirror s obzirom na najavu agencije za nekretnine Savills.
Pogledajte sve slike Najuža kuća u Londonu


dislike
1
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ljubov. Ova reč uzbuđuje sve od ranog detinjstva do starosti. Svako želi voljeti i biti voljen. U njoj se traži smisao života. Ponekad dolazi iznenada. Kažu da je ljubav slepa. Kažu da je večna. U ljubavi leži tajna života. Svi se slažu da je ljubav čudo! Ko jednostavno nije pokušao objasniti ovaj fenomen prirode i dati joj pravu definiciju. Ali nitko nije pronašao odgovor, kako se pojavljuje i gde ostaje bez traga. I možemo li stim upravljati? I što je najvažnije - što je prava ljubav? Ona o kojoj sanjamo, ona za koji se nadamo, ona koju zastupamo. I gde je potražiti, ako je srce prazno?
Različiti narodi imaju svoje datume za proslavu dana posvećenog ljubavi. Praznik Sveti Trifun, koji slave pravoslavni vernici, a Sveti Valentin, koji je deo zapadne tradicije, obeležavaju se istovremeno, kao zaštitnici iskrene ljubavi svih hrisćana. Ovaj praznik zaljubljenih potiče iz vremena antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti bračne ljubavi i vernosti. Na Dan zaljubljenih, običaji su različiti i sve više se vezuju za potrošačko društvo.
*** Dan Zaljubljenih, 14. februar, se slavi u mnogim zemljama kao praznik zaljubljenih i praznik prijateljstva. Tada parovi razmenjuju nežne poruke i poklone kao dokaz ljubavi.
Oni koji imaju dilemu - šta da poklone voljenoj osobi za Dan zaljubljenih, psiholozi kažu da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene i najpogodniji dar za Dan zaljubljenih. Po našem mišljenju, šta god da poklanjate ženi, neka bude od srca - bilo da je to dijamant, cvet, čokoladica, ukrasni jastuk, sat...
Pogledajte sve slike Praznik ljubavi - Sveti Trifun


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedan od najspektakularnijih događaja koji privlači pažnju ljudi iz celog sveta - karneval u Brazilu. Karneval je deo mentaliteta stanovnika ove latinoameričke zemlje. Glavni karneval održava se u Rio de Žaneiru. Održava se svake godine u februaru ili martu: datumi karnevala su mobilni i menjaju se svake godine. Godine 1928. prva samba škola pojavila se u Rio de Žaneiru. Zatim se ove škole počinju širiti širom zemlje. Danas, karneval u Brazilu ima dve strane: izvedbu škola sambe na sambo-plesovima i uličnim karnevalima. Svaka škola pokazuje svoju sposobnost 80 minuta pod zaglušujućim bubnjevima i pevanjem sopstvene himne, otkrivajući sadržaj svoje prezentacije kroz kostime i ples. Na karnevalu se takmiči 13 škola sambe sa po oko 3.000 plesača, muzičara i vozača pokretnih platformi. Nadležne sudije njh 54 ocenjuju performanse svake škole. Karneval - neka vrsta simbola Brazila. Prema prognozama gradonačelnika Rio de Žaneira, 2018. godine oko 1.5 miliona turista će posetiti karneval u ovom gradu - 400 hiljada više nego u prethodnoj godini.
Pogledajte sve slike Šarenilo boja - karneval u Rio de Žaneiru


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedan od najnovijih i možda najzanimljivijih muzeja na Baliju, je muzej lutaka i maski u mestu Ubud. Ubud je smešten u srcu Balija koji uključuje nekoliko sela okruženih pirinčanim poljima. Ovo je mesto gde se čini da je vreme zaustavljeno. I ne samo okolna arhitektura i priroda pridonose tom osećaju, nego i tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju. Kuća maski i lutki jedinstveni je muzej u kojem su pažljivo sačuvani najviši šareni elementi indonezijske kulturne baštine. Muzej ima veliku zbirku predmeta iz celog sveta: trenutno broji više od 1.000 maski i 4.000 lutki iz celog indonezijskog arhipelaga, Afrike, Kine, Latinske Amerike i Evrope. Muzej se sastoji od nekoliko kuća, s različitim zbirkama. Prva kuća, podeljena je u dve prostorije i prikazuje maske s kostimima namenjene za nošenje jednog ili više ljudi. Kolekcija u trećoj kući: maske iz Zapada Papua, Bornea, Sumatre i Jave. Druga soba prikazuje maske i kostime iz kinesko indonezijske kulture, uključujući kostime lavova i zmajeva… Naravno, zahvaljujući dizajnu muzeja - to je veliko područje, na prvi pogled više nalik vrtu u kojem su skrivene drvene kuće s izložbom - sve izvorne kuće, od Balija ili od Jave. Muzej ima vrlo impresivnu zbirku i vrlo dobro prenosi čarobni duh Balija!
Pogledajte sve slike Bali, Ubud: Muzej lutaka i maski


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U Južnoj Koreji, u gradu Pjongčangu otvorene 23. Zimske olimpijske igre. Svečanost otvaranja, pod nazivom "Mir u pokretu", naglasila je potrebu da se očuva mir širom sveta, prateći fantastične avanture pet imaginarne dece iz provincije Gangvon, uz učešće nekoliko drugih izvođača. Tokom ceremonije otvaranja 23 Zimske olimpijske igre u Pjongčangu bilo je oko 35.000 gledalaca iz različitih krajeva sveta koji su došli u Južnu Koreju da podrže svoje sportiste. Na Igrama, koje se završavaju 25. februara, učestvovaće 2.925 sportista iz 92 zemlje.Takmičenja će se održati u 15 sportova. Prvi put na Igrama zajedno su pod istom zastavom sportisti Južne i Severne Koreje. Južna Koreja bila je domaćin Letnjih Olimpijskih Igara 1988. godine, koje su održane u Seulu, a prvi put je domaćini najznačajnijeg sportskog događaja u zimskim sportovima. Pogledajte fotografije s ceremonije otvaranja Olimpijade:
Pogledajte sve slike Spektakularno otvorene 23. Zimske olimpijske igre


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo " Voćnu mozgalicu ". Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 94.


dislike
1
Broj komentara: 3
Share on Facebook
userZanimacija
Najveći park na Kanarskim ostrvima je Teide, koji se nalazi na ostrvu Tenerife. To je i najpopularnija atrakcija na ostrvu. Jedinstveni vulkanski predeli sa kraterima i zamrznutom lavom su "rad" vulkana Teide, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3.718 metara. Starost ovog teškog prirodnog spomenika iznosi više od 5 miliona godina. Veličanstveni konus vulkana diže se u središtu parka. Okolno područje s bizarnim vrhovima i smrznutim strujama lave izgleda tako neobično i slikovito da se često naziva "lunarni pejzaž". U parku možete videti neverovatne oblike formacija: Prst Božji, Medved, Kraljica, a zimi vrh Teide je prekriven snegom. Na teritoriju parka postoji veliki broj biljaka, koje rastu samo ovde i ne pojavljuju se nigde drugde. Tačnije, 168 vrsta cvetova koje rastu u parku Teide, 58 su retke, koje se nalaze samo na ovom području. Najpoznatiji od njih je Syndicate of theTeide. Fauna u parku Teide je mala - od autohtonih stanovnika tamo žive samo šišmiši, ptice i gmizavci. Najpoznatiji gmizavac je gušter Tenerife. Zbog vulkanskog porekla tla, plaže oko parka imaju neobičnu crnu boju koja privlači turiste. Godine 1954. teritorija parka je dobila status Nacionalnog parka, a 2007.godine Nacionalni park Teide proglašen je svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a. Brojke pokazuju da je ovo najposećeniji nacionalni park u Španiji i Evropi - svake godine dolazi oko tri miliona turista.
Pogledajte sve slike Zemlja vulkana - Nacionalni park Teide


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ako bi država Kalifornija bila zasebna država, onda bi nesumnjivo postala jedna od najnaprednijih na svetu. Silicijumska dolina (en. Silicon Valley) naziv je za područje smešteno na jugu zaliva San Franciska, u severnoj Kaliforniji. San Hoze je najveći grad Silicijumske doline. Ovo je rodno mesto revolucije računara, simbolom naučnog i tehnološkog napretka u SAD. U posljednjim decenijama Silicijumska dolina više puta je okrenula svet u smislu tehnološkog razvoja. Neverovatan broj kreativnih umova u malom komadu zemlje čini Silicijumsku dolinu uzorom u mnogim drugim zemljama sveta. Silicijumska dolina je mesto na kojem su s radom počele gotovo sve američke informatičke kompanije, poput Microsofta, Applea, Googlea i Facebooka. Teritorija, koja se zove Silicijumska dolina, čini 30 gradova Kalifornije.Takođe uključuje 5 univerziteta u regionu i oko sedam hiljada softverskih i hardverskih kompanija. Među njima su kompanije i korporacije: Adobe Sistems, Apple Inc., Google, Intel, Hevlett-Packard, Nintendo, Simantec, Iahoo i drugi. Mnogo IT korporacija, iako nemaju direktnu vezu sa Silicijumskom dolinom, ali imaju svoje predstavništva tamo, na primjer, Microsoft, PaiPal, Netscape. Da li ste znali da najveći broj milionera živi u ovom regionu Sjedinjenih Država? Zahvaljujući računarskom razvoju i pronalascima ovde se zarađuje neverovatan novac. Zato se Silicijumska dolina takođe zove Dolina milionera.
Pogledajte sve slike Kalifornijsko čudo: Silicijumska dolina - kolevka inovacija u SAD


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ulični fotografi su lovci na ovaj ili onaj način, tražeći savršene trenutke u životu kako bi stvorili izvanrednu sliku. Rezultati su fotografije koje otkrivaju suptilne slučajnosti koje se javljaju u svakodnevnom životu, one koje često prolaze nezapažene, osim ako nisu zarobljene u nepokretnom okviru. Predstavljamo vam talentovanog fotografa iz Njujorka Jonathan Higbe. Deset godina Jonathan je šetao ulicama grada kako bi uhvatio neobične snimke. Uspio je sakupiti čitavu kolekciju neverovatnih slučajnosti. Zahvaljujući njegovom zapažanju, fotograf je osvojio nekoliko prestižnih nagrada u kategoriji "ulična fotografija", osvojio je Grand Prix na World Street Photographyu 2015. i LensCulture 2016 Street Photography Award.. Pozivamo vas da pogledate radove koji su proslavili ovog pažljivog fotografa.
Pogledajte sve slike Svet slučajnosti u uličnim fotografijama Jonathana Higbe


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Amerikanac Ašrita Furman: 62-godišnji menadžer trgovine zdrave hrane iz Queensa postavio je svetski rekord po tome što drži najveći broj Ginisovih rekorda. Ako postoji neka osoba na Zemlji koja zaslužuje titulu g. Svestranosti, to je Furman. Iako je osvojio nekoliko impresivnih (ako bizarnih) podviga, on je zaista najbolji za jednu stvar: razbijanje svetskih rekorda. Od 1979. godine, postavio je više od 500 Ginisovih rekorda, više nego bilo koja druga osoba. Furman je između ostalog, napravio 55 čučnjeva za jedan minut, pojeo 22 glavice belog luka za minut, držao 22 loptice u bejzbol rukavici deset sekundi, iseckao 14 majica za minut i za jedan minut o glavu razbio 80 jaja… Ako neko želi da osvoji više titula od Furman, bolje je da počne s vežbom odmah.
Pogledajte sve slike Čovek s najviše Ginisovih svetskih rekorda


dislike
0
Broj komentara: 0