Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Svake godine u kineskom gradu Harbin održava se međunarodni festival ledenih i snežnih skulptura. Festival se održava tokom tri glavna godišnja događaja u zemlji - Božić, Kineska Nova Godina i Festival Lanterna. Tema ovogodišnjeg festivala je arhitektura civilizacija i drevni putevi svile. Više od 180 hiljada kubnih metara ledena i 150 hiljda kubnih metara snega iskorišteno je za izradu skulptura i minijatura poznatih objekata, među kojima su japanski dvorac, budistički samostan, likovi iz crtanih filmova i životinje. Svaka od skulptura je opremljena iznutra sa sofisticiranim sistemom LED rasvetom. Nakon zalaska sunca, ledeni dvorci i snežne figure počinju da sijaju sa obojenim svetlima, poput bajke božićne jelke. U okviru festivala u Harbinu izgrađen je grandiozni park podeljen u četiri zone: "Sneg i led", "Šaolinski park", "Sunčano ostrvo" i "Centralna ulica". Zimski turizam postao je jedna od vodećih grana privrede za Harbin. Hiljade turista poseti festival i objavljuje na društvenim mrežama brojne fotografije. Predlažemo vam da pogledate fotografije spektakularnih skulptura od snega i leda, koje su stvorene od strane talentovanih umetnika i vajara iz celog sveta.
Pogledajte sve slike Neverovatne figure snega i leda na zimskom festivalu u Harbinu -2018


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ceremonija otvaranja 34. festivala leda i snega u Harbinu, Kina. Otvaranju festivala prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi koji su došli da vide vatromet i skulpture od leda.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Fontana u Čikagu (Buckinghamska fontana) jedna je od najvećih i najlepših fontana na svetu. Smatra se "ulaznim vratima" Čikaga (SAD). Ovaj zadivljujući umetnički rad stvoren je 1927.godine. Projekat poznate fontane izvršio je poznati arhitekta Edward Bennet uz sudelovanje vajara Marcel Lau. Fontana je u Grant Parku, prečnik njenog glavnog bazena je oko 84 metara, u svom središtu se diže trostruka kompozicija ukupne visine od 7,5 metara. Struktura je od ružičastog mermera, predstavlja zapanjujući primer rokokoa, izgleda kao svadbena torta. Oko središta možete videti četiri skupture morskih konja. Fontana simbolizira prekrasno jezero Mičigen, a konji simbolizuju države koje ga okružuju - Illinois, Michigan, Wisconsin i Indiana. Fontana radi od sredine proleća do sredine jeseni od jutra do kasne večeri, a uveče se posetioci i turisti mogu diviti svetlosnim emisijama i zvučnim efektima. Zimi, fontana ne radi, ali tad postoji zanimljiv događaj - festival svetala osvetljava sve oko sebe i omogućuje vam uživanje u čudesnom spektaklu. Fontana je zaista impresivna u svom obimu i savršeno se uklapa u urbani pejzaž Čikaga.
Pogledajte sve slike


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 92.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
U celom svetu, čak i u najmanjem gradu, možete pronaći spomenike, skulpture i kipove posvećene poznatim osobama, važnim istorijskim događajima ili određenoj filozofskoj temi. No, danas se arhitektura i skulptura razvijaju pod uticajem novih kulturnih i dizajnerskih rešenja, pa se u različitim delovima sveta pojavljuju vrlo neobični spomenici i skulpture s takvim dubokim značenjem koji se ne mogu odmah odgonetnut. Naš izbor fotografija najzanimljivijih spomenika i skulptura u svetu, pogledajte:
Pogledajte sve slike Najzanimljivije skulpture na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Park-minijatura "Prozor u svet" jedan je od najpoznatijih tematskih parkova u Shenzhenu i jedan od najvećih tematskih parkova u Kini, koji sadrži oko 130 minijatura najpoznatijih arhitektonskih spomenika i svetskih znamenitosti. Tu su piramide Egipta, hram Amon u Karnaku, Angkor Wat u Kambodži, američki Grand Canyon, katedrala Sv. Petra u Vatikanu, Tadž Mahal, Sidnejska opera, kosi toranj Pise i još mnogo toga. Park je podeljen u 9 glavnih delova: Svet, Azija, Oceanija, Evropa, Amerika. U Evropi, s vrha Ajfelovog tornja, imate prekrasan pogled na Shenzhen. Na zidinama rimskog Koloseuma možete videti slike - scene krvavih bitaka gladijatora, u mini Veneciji - vožnja na poznatim gondolama. Tajanstvena Afrika uvek je puna života i energije. Nakon što pogledate piramide i prolazite kroz tipična afrička sela, gosti parka se nalaze u Oceani, gde je glavna atrakcija Sidnejska opera, koja ima jedinstveni arhitektonski stil. Svake godine u parku se održava niz festivala koji se slave u raznim delovima sveta, na primer: japanski festival trešnje, dani indijske kulture, festivalu piva i mnogi drugi. "Prozor u svet" zapanjuje svojom lepotom i jedinstvenošću i privlači veliki broj turista.
Pogledajte sve slike Kina, Shenzhen: park-minijatura


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Priroda je prilično velikodušna u raznim iznenađenjima, često kreirana njenim kreacijama, ponekad bizarnim ili neobičnih oblika. Živi primer je lithops. Lithops, nama poznat kao litops ili živi kamen pripada rodu sukulenata. Poreklo vodi iz Afrike. Ime roda dolazi od grčkih reči litos-kamen i opsis-izgled. Vrste 'živog kamena' variraju oblikom i bojom. Bojom i veličinom se prilagođavaju kamenju pored kojeg rastu. Biljka se sastoji od dva para listova, međusobno sraslih. Listovi su gusti, sposobni za skladištenje dovoljno vode za biljku kako bi mogla preživeti tokom sušnog perioda. Krajem jeseni i početkom zime litopis cveta. Engleski botaničar William J. Burchel, prvi je otkrio biljku 1811.godine. Trenutno se razlikuje 37 vrsta ove biljke, a narastu oko 4 cm visine. Prirodno stanište ove biljke su kamenite pustinje Botsvane, Namibije i Južne Afrike.
Pogledajte sve slike Živi kamen - litops, pravo čudo prirode


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Barunica Beatrice de Rothschild u periodu od 1905-1912. godine izgradila je roze vilu u venecijanskom stilu i okružila je prekrasnim vrtovima. Vila Efrussi de Rothschild nalazi se na rtu Saint-Jean-Cap-Ferrat i smatra se jedinstvenim istorijskim spomenikom Francuske. Vilu je projektovo francuski arhitekta Aron Mesija, a Beatrice je sama razvila dekor koji ponavlja motive ruža i ružičastog . Vila je okružena sa devet vrtovima, a staze krivudaju kroz njih, a fokus je na centralnom bazenu, fontanama i Hramu ljubavi koji je replika Trianona u Versaillesu. Zatim je tu i provansalski vrt ispunjen stablima maslina i lavandom, lapidarij u kojem su smeštene skulpture prevelike da bi bile izložene u kući. Tu su i vrtovi: španski, japanski, kameni, florentinski i egzotični. Vrtovii su stvoreni pod vodstvom vrtnog arhitekte Achille Duchene. Vila je registrovana kao spomenik kulture 1996.godine. Nakon smrti Beatrice 1934. godine, vila Rothschilda prema njezinoj volji prenesena je na Akademiju likovnih umetnosti Instituta Francuske i postala popularni muzej koji privlači hiljade turista svake godine.
Pogledajte sve slike Vrtovi vile Efrussi de Rothschild, Francuska


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Svake godine, Muzej prirodnih lepota u Londonu organizira takmičenj "Wildlife Photographer of the Year". Ova tradicija traje već 53 godine. Fotografi iz celog sveta, amateri i profesionalci mogu učestvovatii u takmičenju, pod uslovom da fotografije pokazuju floru i faunu. Žiri je ove godine dobio 50 hiljada fotografija iz 92 zemlje. Muzej je objavio ko je među 13 finalista ove godine. Žiri je uzimao u obzir fotografije sa načelima kreativnosti, originalnosti i tehnike. Fotografije dobivaju dodatni bonus ako otkriju probleme okoline i divljih životinja. Uživajte u fotografijama koje su ušle u samo finale takmičenja.
Pogledajte sve slike Najlepše fotografije divljih životinja 2017. godine


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Božićni svetlosni šou prikazan uz muziku iz filma " Kao gromom pogođen". Video će se posebno dopasti onima koji su gledali film Thunderstruck ("Kao gromom pogođen "). Ovaj video ima sve što vam treba za dobro raspoloženje:


dislike
0
Broj komentara: 0