Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Snimak neobičnog isparkiravanja nastao u Brazilu pojavio se na društvenim mrežama i zbunio gledaoce širom sveta. Šta vi mislite kako se isparkirao?


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Prije mnogo miliona godina, noćno nebo osvetlio je ogroman meteorit koji je pao velikom brzinom na Zemlju. Došlo je do eksplozije koja je podigla oblake peska, a kad se sve smirilo, bilo je posvuda rasutih malih, svetlucavih zelenih kamenčića ... Dakle, rođen je "češki mineral vltavin".
Vltavin ili Moldavit je kamen vulkanskog porekla pronađen 1787. godine uz reku Vltavu (Moldau) u južnoj Češkoj, u mestu Tyn nad Vltavou. Vltavin je tajanstveni kamen koji može imati zelenu boju različitog intenziteta, od bledo zelenog do tamnog smaragda. Neobrađeni minerali imaju "valovitu" površinu, s ispupčenjima, udubljenjima i bore. Ovaj kamen se nalazi samo u Češkoj i nigde drugde, a naučnici ne mogu točno reći odakle su došli. Vltavin pripada grupi minerala Tektite koji pripada porodici prirodnih staklenih stena. Vltavin ponekad nazivaju kao "jedini poznati vanzemaljski dragulj na Zemlji", ili kao "dragocenost rođena od zvezda". Koristi se ponajviše za izradu nakita, za jača snage duha, te se koristi u alternativnoj medicini te za kolekcionare minerala.
Pogledajte sve slike Čudesni kamen: Vltavin ili Moldavit


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Postoje desetine računarskih programa za uređivanje slika i stvaranje umetnosti, ali verovatno ne biste pretpostavili da je Microsoft Excel jedan od njih. Ne krivimo vas - Ekcel se obično povezuje sa izradom tabela,formula i dosadnim grafikonima. Ali Tatsuo Horiuchi, 74-godišnji penzioner iz Japana, otkrio je kako napraviti zapanjujuće umetničke radove pomoću tabelarnih programa Ekcel. Ne bilo kakvi radovi, već prava umetnička dela – slike. Horiuchijeva dela su zanimljiva i krajnje neobična. Pogledajte!
Pogledajte sve slike Umetničke slike napravljene pomoću- Excela


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Haiku stepenice, poznate pod nazivom " Stairway to Heaven", nalaze se na havajskom ostrvu Oahu. Ova strma ruta se sastoji od 3.922 stepenika i podiže se na vrh skoro vertikalne litice Kulau, visine 850 metara. Uspon je toliko strm da se krećući po njemu, ponekad čini kao da nestaje u samom nebu. Otud romantično ime - stepenice ka nebu. Iako istorija o poreklu ove jedinstvene rute nije uopšte romantična. Stepenište je izgrađeno početkom 1940-ih da bi vojnicima omogućilo pristup moćnim antenama na vrhu i prenošenje signala podmornicama mornarice Sjedinjenih Država na ogromne udaljenosti - sve do obale Indije! Krajem 1960-ih odašiljač je pretvoren u stanicu za OMEGA navigacijski sistem. Prvobitno su stepenice bile drvene, ali kasnije su zamenjene metalnin. 1987.godine, zatvaranjem stanice, stepenice su takođe zatvorene za posetu. Mogi planinari i avanturisti i dalje ignorišu znakove zabrane i redovno ih koriste kako bi došli na vrh planine i uživali u spektakularnom pogledu. Haiku staza je jedna od najlepših staza i puteva na svetu, i ako se bojite visine - čak ni ne razmišljajte o tome kako se penjati!
Pogledajte sve slike Haiki – stepenice ka nebu na ostrvu Oahu, Havaji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Deco sigurno pratite avanture najpoznatijeg morskog sunđera na svetu i njegovog drugara, morsku zvezdu Patrik! Mi smo za vas pripremili lavirinte, gde morate pomoći sunđer Bobu da pronađe put do svoje kućice i svog drugara Patrika.
Da biste rešili lavirinte možete ih odštampati. Rešite i uživajte! Srećno :)
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Lavirint 23.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Varadero je glavni turistički grad u Kubi.Varadero pripada pokrajini Matanzas i zauzima poluotok Hikakos i udaljen je 135 km od Havane. Prvi put se spominje 1555. godine, a turizam se počeo razvijati početkom 1930-ih godina kada je Ireni du Pont Nemurs američki milioner, izgradio turistički kompleks na ostrvu. Ovaj kubanski grad lako je opisati - 20 km peščanih plaža, topla voda Atlantskog okeana i beskrajni lanac hotela. Svake godine otprilike milion turista poseti ovaj grad, to ga čini najposećenijim mestom na Kubi. Varadero se smatra otvorenim prostorom samo za turiste, a za lokalne stanovnike ova zona je zatvorena, a ulazak je dozvoljen samo kroz posebne kontrolne tačke. Kubanski grad Varadero je fantastično karibsko odredište gde možete provesti nezaboravan odmor koji će osigurati dosta zabave i avanture.
Pogledajte sve slike Varadero – turistički raj na zemlji, Kuba


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Neverovatan i najneobičniji hotel u svetu Berggasthaus Aescher je planinski hotel smešten na litici u švajcarskim Alpama. Ovaj planinski hotel namenjen je onima koji cene netaknutu prirodu i putuju da vide jedno od najlepših područja Alpa. Planinski hotel se uzdiže na strmoj steni, a do njega se može doći samo žičarom iz Ebenalp ili planinarskim stazama. Berggasthaus Aescher je 170 godina star planinski hotel, a otvoren je za goste samo tokom leta. Iz hotela imate prekrasan panoramski pogled na veliku brežuljkastu visoravan, obraslu bogatom alpskom florom, veliku teritoriju jezera Constance i planinski lanac Alpstein. Hiljade turista iz celog sveta boravi u ovom hotelu.
Pogledajte sve slike Najpoznatiji hotel u Alpama - Berggasthaus Aescher


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Zimske olimpijske igare 2018, koje su se održavale u Južnokorejskom gradu Pjongčangu, su zatvorene. Na takmičenju su učestvovali sportisti iz 92 zemlje. Norveška ekipa je rekorder po broju osvojenih medalja, sa 39 medalja oborili su olimpijski rekord: osvojivši 14 zlatnih, 14 srebrnih i 11 bronzanih medalja. Sledeće zimske olimpijske igre održaće se u Pekingu - od 4. do 20. februara 2022. godine. Pogledajte zanimljive fotografije sa igara:
Pogledajte sve slike Zimske Olimpijske igre u Pjongčangu svečano su zatvorene


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Priroda nas nikad ne prestaje zadiviti svojim prekrasnim kreacijama. Jedna od njih je jedinstvena biljka, poznata kao "cvet skelet". Naučno ime ove izuzetne biljke je Diphilleia graii ili Shamrock Grei. Ova biljka se može prepoznati po velikim listovima u obliku kišobrana i malih bisernih belih cvetova. Cvet ima jednu neobičnu osobinu, kada voda padne na latice, one postaju prozirne.Obično su bele, ali kad su mokre, postaju gotovo poput stakla. Nakon sušenja, latice dobijaju orginalnu boju. Ova višegodišnja biljka obično cveta od sredine proleća do početka leta. Biljka više voli hladnoću i delimično osenčene planinske terene. U leto, kada cveće precveta, na njihovom mestu pojavljuju se svetlo plave bobice. "Cvet skelet" može se naći samo u vlažnim šumovitim i hladnijim regijama Japana, Kine i u Apalačkim planinama u SAD. Ovaj cvet je na žalost na granici izumiranja, tako da je navedene u Crvenoj knjizi. Upoznajte neobičnu i veoma lepu biljku:
Pogledajte sve slike Divan cvet koji postaje providan na kiši


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nadrealne betonske konstrukcije koje se nalaze u džungli meksičke države San Luis Potosi, podsećaju na fantastičan pejzaž napuštenog grada. Neprohodne prašume su inspirisale engleskog pesnika Edward James, u 60-70-tih godina prošlog veka, da se izgradi ekscentrične kuće u blizini meksičkog grada Hilitla. Prostor je trebo da nalikuje na rajski vrt, a arhitektonski elementi mitskog grada su deo prirodnog pejzaža.. Ukupno, na području Las Pozasa izgrađeno je 36 objekata različite namene i veličine. Ulaz u područje rajskih vrtova Las Pozas prolazi se kroz velika vrata od kovanog željeza u obliku kozmičkih figura. Fantazija pagoda spiralno stepenište koje vodi ravno u nebo, maštoviti lukovi i kosi mostovi – ne otkrivaju jasne linije i jednostavne geometrijske oblike. Kaktus i bundeva od betona, prekriveni mahovinom, platforma u obliku gljive i kameni ljiljan, kuće s lavirintima skrivenih soba okruženi sa papratim i vinovom lozom čini set filmova o izmišljenoj planeti. Radovi u Las Pozasu su započeti 1962. godine, a njegova izgradnja se nastavila sledećih 20 godina, sve do Jamesove smrti 1984.godine. James nije imao naslednika; sada park pripada lokalnim vlastima. Vrt od leta 1990, godine je otvoren za turiste, a sada se svake godine divimo divnim kombinacijama plodova ljudske fantazije i stvaralaštima prirode.
Pogledajte sve slike Izgubljeni grad u džungli - arhitektonska priča engleskog pesnika Edwarda Jamesa


dislike
0
Broj komentara: 0