Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Turski grafički dizajner Huseyin Sahin stvara neverovatne digitalne kolaže kombinujući prirodu s objektima koje je izgradio čovek.On kroz umetničku fotografiju, stvora nadrealne slike inspirisane snagom i maštom. Na stranicama digitalnog umetnika na Instagramu i Behance možete pronaći više nadrealne kolaže i video verzije nekih slika.
Pogledajte sve slike Iza stvarnosti: Digitalni kolaž


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Najopasniji svetski festival u središnjem Nagano u Japanu održava se svake šeste godine.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pojam "Batik" dolazi od indonezijske reči ba (pamuk) + tik (drop). Batik ima dugu istoriju. Izraz “batik” na malajskom znači “slikanje voskom”. Batik i ikat - ručno tkanje u kojem se isprepliću motivi trinaest hiljada ostrva neverovatne zemlje - Indonezije. Batik je postao sastavni dio indonezijske kulture i svakodnevnog života mnogih indonežana. Žene koje oslikavaju tkaninu služe se posebnom alatkom - malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik što se napuni tećnim voskom. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoči u boju. Pritom se oboje samo oni delovi tkanine koji nisu prekriveni voskom. Taj se postupak obično ponavlja nekoliko puta s različitim bojama kako bi se dobili živopisni uzorci. Batik stekao je i veliku popularnost širom sveta, tako da se u raznim zemljama mogu naći tkanine oslikane na sličan način. Nije preterano reći da je Batik - najsjajniji fenomen Indonezijske kulture i umetnosti, jer to je neka vrsta enciklopedije kulture i života indonezijskog stanovništva. UNESCO je 2009. godine Batik uvrstio na svoj popis svetske nematerijalne kulturne baštine.
Pogledajte sve slike Šta je Batik?


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Sidnej je poznat po svojim turističkim atrakcijama i jedna od najzanimljivijih je kineski vrt prijateljstva.
Kineski vrt prijateljstva, koji se nalazi u neposrednoj blizini Kineske četvrti, jedan je od deset najpoznatijih kineskih vrtova izvan Kine. Službeno je otvoren 1988. godine, kao simbol snažnog kulturnog prijateljstva između Kine i Australije.Kineski vrtovi za razliku od zapadnih nemaju posađene cvetnjake ili travnjake. Slikoviti krajolici je divlji prostor u obliku vodopada, planina, jezera i šuma. U vrtu prijateljstva možete videti poznati princip korištenja četiri ključna elementa: voda, biljake, kamenje i arhitekture. Jedinstvena i prirodna kombinacija tih elemenata treba stvoriti sklad i mir u spoljnjom svetu.
Pogledajte sve slike Kineski vrt prijateljstva u Sidneju


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 79.


dislike
0
Broj komentara: 4
Share on Facebook
userZanimacija
Nije tajna da brzi razvoj moderne tehnologije ne samo da omogućava da naš život bude lakši, već utiče i na umetnost. Umetnici otkrivaju nove aspekte kreativnosti i dopuštajući da vidimo svet oko nas iz drugog ugla. Fotograf i grafički dizajner Bradley Munkovits, takođe poznat i pod pseudonimom GMUNK, jasno pokazuje tu činjenicu u svojoj seriji fotografija “InfraMunk vs. Tracy Arm Fjord”. On je u objektiv fotoaparata uhvatio lepotu prirode na neobičan način, infracrvenim svetlom. Infracrvena fotografija omogućuje nam da vidimo svet, koji nije dostupan našim očima.
Pogledajte sve slike Prirodne lepote Aljaske u infracrvenom svetlu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Podzemni grad u Montrealu u Kanadi je najveći “podzemni grad” na svetu. Prva ideja o stvaranju podzemnog grada u Montrealu pripada urbanisti Vincent Ponte. Njegovo ime je urezano na jednoj ploči prvog nebodera izgrađenog sa podzemnim prostorom- Place Ville-Marie. Poslovnu zgradu Ville-Marie je projektovao poznati kineski arhitekta Yeo Min Peyem. Izgradnjom prvog trgovačkog centra ispod zemlje, došlo se do ideje za izgradnju podzemnog kompleksa. Podzemni grad ili la ville souterraine, jeste grad sa kontrolisanom klimom, izgrađen ispod ulica, ispod velikih građevina u centru. Iako se neke građevine delimično nalaze na površini,većina građevina se nalazi ispod zemlje. U podzemnom gradu ima: 1.600 radnji, 40 banaka, 200 restorana, 30 bioskopa i 10 stanica metroa, koje povezuju ovo veliko prostranstvo od 30km.Podzemni grad ima hotele, umetničke galerije, razne izložbene centre i druge zanimljive objekte, gde je ugodno i toplo, čak i zimi. Podzemni grad je veliki trgovački centar u Montrealu, gde oko pola miliona ljudi dnevno silazi u „podzemni grad”. Danas je to mesto popularno među turistima, koji dolaze u Montreal.
Pogledajte sve slike Najveći moderni podzemni grad na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jeste li znali da pčele i med su simboli ljubavi, porodice, slatko, užitak, i sreće? Inspirisani marljivim malim insektima i zlatnom bojom meda, kompanija WingedLion dizajnerala je nakit u obliku saća. Nakit je ručne izrade i prodaje se u njihovoj trgovini na Etsy. Nakit je izrađen od prirodnog ćilibara, citrin, srebra, zlata, belog safira. Neki od ukrasa sastoji se od lepih detalja pčela u punoj veličini.
Pogledajte sve slike Nakit u obliku saća


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Šta može izmamiti osmeh u životu bolje od buketa cveća? Svetle boje, ugodan miris - lepota je fascinantna. A ako je boja i mnogo, to se može smatrati trijumfom lepote! Tokom cele godine „cvet” festivali se održavaju u svim delovima sveta. Pogledajte kakve čudesne skulpture mogu da stvore najveći virtuoz -priroda i maštovite i vešte ljudske ruke. Uživajte!
Pogledajte sve slike Čudesne skulpture od cveća!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija


dislike
0
Broj komentara: 0