Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Ova jedinstvena i čudna kuća u obliku kaubojske čizme nalazi se u Huntsville-u, Texas. Autor zgrade je umetnik Den Fillips. Kuća od 65 metara kvadratnih ima dnevni boravak, dve spavaće sobe, kupatilo, kuhinju, prostrano dvorište i mesto za odmor na krovu. Umetnik Den Fillips bio je angažovan u izgradnji zelenih zgrada od 1997. godine, a „kaubojske čizme”, su jedan od njegovih najuspešnijih projekata. Kuća-čizma je lokalni orijentir u gradu, a ova potpuno funkcionalna kuća se iznajmljuje.
Pogledajte sve slike Kuća-čizma u Teksasu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za đake prvake smo pripremili dva zadatka, da provere svoje znanje na kraju školske godine. Svim učenicima želimo srećan završetak školske godine, vaša zanimacija.com.
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 82.


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
user
Josephine Wall rođena je 1947 u malom engleskom gradu Farnham. Slikarstvo je ubrzo postalo njen život. U 16.-oj godini Josephine je prodala svoju prvu sliku. Zidno slikarstvo je izučavala u Bournemouth koledžu, gde je i diplomirala 1967.godine. Uspešno je prezentovana u Engleskoj, kao i 1974. godine na izložbi u Tokiju i Teheranu. Sledeće godine, Josephine Wall u Swindon je imala prvu samostalnu izložbu. Mnogi izdavači su joj nudili i sklapali ugovore na reprodukciju i objavu fotografija iz njenih albuma. Umetnica deli svoje figurativne slike na nekoliko „svetova“: „Svet zraka i vode“, „Svet vila“, „Mir Božića“, „Nadrealni svet“. Najpopularniji su radovi pod nazivom „Zodiak “. Odabrali smo 10 prelepih slika da vas fasciniraju i očaraju tokom celog dana.
Pogledajte sve slike Umetnik fantazije –Josephine Wall


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Božur (lat. Paeonia) - simbol kineskog grada Luoyang u provinciji Henan. Luoyang je grad iz kojeg potiče cvet božur, koji se počeo uzgajati pre 1.500 godina. Ime božura potiče od kineske reči sho yu, što znači najlepši. Božur je u Kini simbol bogatstva, lepote i časti, verovatno zbog njegove crvene boje. U gradu Luoyang raste više od 700 sorti božura, koji se u Kini zove „kralj cveća”. U aprilu, počinju cvetati, u tom periodu se održava poznati festival Pion u Luoyang, koji se održava u gradu od 1982. godine. Raskošni cvetovi božura u beloj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj ili žutoj boji privlače umetnike. Oni su posvuda u gradu i nastoje uhvatiti lepotu cveta te je preneti na papir. Tokom festivala postoje: izložbe slika božura, kaligrafija, lampioni, radionice o uzgoju božur i poslovni pregovori. Već dugi niz godina jedan od glavnih događaja tokom festivala pion – svečanos povodom sklapanja braka pod motom „Božur - Svedok sreće”.
Pogledajte sve slike Božur festival u Kini


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ova iluzija je izum japanskog psihijatra Akiioshi Kitaoka iz Tokija. Akiioshi Kitaoka je poznat u svetu po svojim brojnim iluzijama pokreta. Doktor tvrdi da je slika fiksna za mirnu, uravnoteženu, odmornu osobu. Ako se kreće - morate da se odmorite. Pa, ako se iluzija kreće vrlo brzo, a to se dešava sve vreme – vi ste potpuno premoreni i vreme je da idete na godišnji odmor.
Pogledajte sve slike Optička iluzija: Zmaj


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Na najvećem ostrvu Farskih ostrva - Vagar je možda najneobičnije jezero na svetu. On ima nekoliko imena - Servagsvatn ili Leitisvatn. Jedinstveno jezero ima treći naziv - „visi jezero”. Ostrvo je vulkamskog porekla, a nalazi se između Škotske, Norveške i Islanda. Ostrvo ima površinu 176 km², a samo jezero 3,4 km² i dužinu od severa do juga - 6 km, maksimalna širina - 800 m, dubina - 59 m. Ono što je jedinstvo kod jezera Servagsvatn je da se nalazi na ostrvu u dubokoj depresiji, okruženo visokim liticama od 252 i 376 metara na levoj i desnoj strani, što sprečava pražnjenje u Atlantski okean. Jezero je povezano sa Atlantskim okeanom preko vodopada Bøsdalafossur, a samo jezero je na visini od 30m od nivoa mora. Posebnost ovog mesta je da njegova voda dolazi blizu okeana, kao da lebdi nad njim. Kada se gleda iz daljine, čini se da je jezero nagnuta prema okeanu, kršeći sve zakone fizike.
Pogledajte sve slike Jezero lebdi iznad okeana: Servagsvatn na Farskim ostrvima


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Andi - pravi raj za drevne i neobične biljke. Na visoravni Anda možete videti neobičnu biljku – Yareta. Biljka, takođe poznat kao “Llareta” u španskoj verziji, prisutna je samo u nekim zemljama - Čileu, Argentini, Peruu i Boliviji. Ova cvetnica koja pripada porodici Apiaceae raste na hladnim travnjacima na visini od 3.200 do 4.500 metara nadmorske visine - ispod te visine ju je jednostavno nemoguće naći. Kako bi preživela ekstremne uslove, Yareta raste tako gusto da stabljika ove biljke može podneti čak i težinu čoveka. Raste blizu tla, kako bi zadržala što više toplote, te kako bi pružila što bolji otpor vetru. Zelena biljka oblika jastuka zadržava svoj izgled tokom cele godine, no dva puta godišnje biljka je gotovo u potpunosti prekrivena sitnim bledo ružičastim cvetovima. Yareta je razvila osobinu koja je izdvaja od većine drugih organizama na svetu, a to je raste vrlo sporo, tempom od 15 mm godišnje. Stručnjaci procenjuju da su mnoge Yarete koje rastu u divljini danas stare i više od 3.000 godina.
Pogledajte sve slike Neobična biljka Yareta


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Deca su fantastična!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U svetu postoje razne vrste satova – mehanički, peščani, sunčev, cvetni… Sat se može videti posvuda: u udobnim apartmanima na fasadama zgrada, podzemnoj železnici, kao i u vrtovima. Prvi cvetni sat pojavio se 1775. godine u vrtu švedskog botaničara Karla Linneya. Tokom vremena, ovi satovi počeli su se pojavljivati u različitim gradovima u Ženevi, St. Petersburgu, Moskvi i mnogim drugim gradovima u različitim zemljama.Ovi satovi nalikuju na velike šarene cvetne krevete, ako bliži pogledate, primetit ćete da ti kreveti imaju kazaljke. Ovi „pravi” satovi su jedinstveni, neki nas iznenađuju svojom veličinom, a drugi - originalnim dizajnom.
Pogledajte sve slike Neverovatni Cvetni satovi


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pre više od sto godina u svetu, arhitekte su počeli svoju nezvaničnu utakmicu u podizanju visokih nebodera. Ne prestaje ova trka i do današnjih dana: neboder visine od 800 metara je prvaziđen, trenutno postoji projekat za zgrade više od 1000 metara, pa čak i veće od 1500 metara! U Azerbejdžanu je započeta izgradnja najviše zgrade na svetu. Gradnja najvišeg nebodera na svetu “Azerbaijan Tower” koji će se vinuti na neverovatnih 1.050 metara (189 spratova) i nadmašiti će današnji rekord za 220m, nebodera Burj Khalifa u Dubaiju. Za izgradnju tornja u Azerbejdžanu izabrao je vrlo neobično mesto. Arhitekti planiraju izgraditi neboder i celi grada koji će imati četrdeset jedno veštačko ostrvo, koja se zovu Khazar ostrva. Predviđa se da će grad na ostrvima postati novi poslovni centar u zemlji. Projekat izgradnje procenjen je na više od 100 milijardi dolara. Izgradnja Khazar ostrva je na Kaspijskom jezeru jugozapadno od glavnog grada Baku započeta prošle godine, a završetak gradnje je predviđen za 2023.godinu.
Pogledajte sve slike Novi najviši neboder u svetu bit će u Azerbejdžanu


dislike
0
Broj komentara: 0