Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Muzeja u oblacima – “Museo nelle nuvole” – najviši muzeja u Europi nastao 2002.godine. Ideju stvaranja muzeja u Alpama osmislio je i realizovao poznati italijanski i svetski alpinista Reinhold Messner. Muzej Reinhold Messner je posvećen planinama, planinarenju, a podeljen je u šest tematskih celina, na različitim lokacijama. Glavni Muzej je smešten u Bolzanu u dvorcu Firmian i priča o planinarenju. Drugi muzej u srednjovekovnom dvorcu Juval posvećen mističnim planinama. Treći “Muzej u oblacima” na planini Monte Rita priča o razvoju alpinizma u Dolomitima. Četvrti Muzej pod zemljom na području Ortler i otkriva istorijski razvoj Arktika i Antarktika. Peti muzej u dvorcu Brunico je izrađen u obliku interaktivne izložbe i prikazuje život planinskih naroda. Šesti, završni Messner muzej, dizajniran od strane Zaha Hadid - nalazi se na vrhu brda Kronplatzu na nadmorskoj visini od 2275 m, sa upečatljivim futurističkim dizajnom. Ovde je sve o istoriji modernog planinarenja, o tragedijama visokog profila i priča o osvajanju vrhova. Svi muzeji su zanimljiv, ali poslednji je poseban!.
Pogledajte sve slike Muzej u oblacima - Messnerov


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedan od najpoznatijih kasina u Las Vegasu, Bellagio luksuzni hotel (Bellagio) nudi luksuzan smeštaj i niz originalnih dizajnerskih rešenja. Među najpoznatije i neobične atrkcije je najveća na svetu čokoladna fontana. Pojavila se u hotelu 2007.godine, a fontana je delo francuskog poslastičara Jean-Filipp Mori. Fontana je visoka dvadeset sedam metara i dizajnirana tako da se najfinija crna, mlečna i bela čokolada preliva u lavirintu od dvadeset pet ručno izrađenih staklenih posuda. Čokolada se topi na 120 stepeni i uz pomoć šest pumpi raspoređuje u staklene posude preko sakrivenih cevi u toku celog dana. Svake minute, fontana proizvode 137 litara čokolade. Za izradu ove fontane bilo je potrebno dve godine planiranja i projektovanja. Od neželjenih dodira posetioca, fontana je zaštićena sa 300 kg panel stakla. Na zidu pored čokoladne fontane nalazi se sertifikat Ginisove knjige rekorda, službeno potvrđuje da je najveća na svetu.
Pogledajte sve slike Najveća čokoladna fontana na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kerid je vulkanski krater na jugu Islanda u regiji Grimsnes. On je samo jedan od nekoliko poznatih vulkanskih kratera na području Islanda. Ovaj krater je star oko 3000 godina, dok su na primer Seioisholdar i Kerholl stari duplo više. Na dnu kratera danas je malo jezero. Krater Jezero - jedinstveni prirodni fenomen. Zidovi kratera dosežu dubinu od oko 55 metara i 170 metara u širinu, a prečnik je 270 metara.Strme padine kratera su prekrivene niskom vegetacijom, ali jedna od blagih padina je prekrivena mahovinom. Samo jezero je vrlo malo (7-14 metara zavisno o padavinama i drugim faktorima), a zbog minerala, koji ulaze u vodu iz tla, voda u njemu je neprozirna i iznenađujuće akvamarin boje. Posetioci mogu se spustiti do jezera. Ako se krećete malo dalje od vulkana, uz put, možete videti još jedan neverovatan prizor: lepotu zemlje pod nogama. Zemlja je obojena u crno, crveno, roza i žuto, zahvaljujući mineralima. Kerid je neverovatno slikovito kratersko jezero i popularno među turistima i meštanima u okrugu.
Poznati turistički put „Zlatni krug” uključuje obilazak Nacionalnog parka Pingvellir, Zlatnog vodopada i gejzira Haukadalur, te vulkanskog kratera Kerida.
Pogledajte sve slike Kerid - vulkanski krater sa jezerom, Island


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Čudesni trenutak kada je Aladdin uočen kako leti kroz ulice New Yorka - na čarobnom tepihu.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Moda i umetnost su uvek bili nerazdvojni. Još jedan dokaz je zajednička kolekcija pariske modne kuće Louis Vuitton i jednog od najpoznatijih savremenih umetnika Jeffa Koonsa. Serija od 51 pribora u obliku tašni, rusaka, šalova i privesci za ključeve ukrašenih imenima i delima slavnih slikara. Kolekcija sadrži reprodukcije remek-dela nekih od najvećih umetnika: Da Vincija, Titiana, Rubensa, Fragonarda i Van Gogha. Uz poseban crtež svaka tašna ukrašena zlatom ili srebrnim natpisom s imenom umetnika-autora slikarstva kao i monogram s inicijalima Koons. Unutar torbe se nalazi biografija i portret majstora, čiji je rad prikazan na proizvodu. Kolekcija tašni je nazvana "Masters".
Pogledajte sve slike Remek dela slikarstva na luksuznim tašnama


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Fanatizam ponekad ide tako daleko da se čovek stavlja u svet mašte knjige ili filma, ili ponekad čak u doslovnom smislu te reči. Internet korisnik KahlumG objavio je fotografije kuće ujaka po imenu Stuart Grant, koji veliča lepotu trilogije „Gospodar prstenova”. U blizini škotskog sela Tomich, Stuart je kuću izgrađenu 80-ih godina prošlog veka adaptirao u stilu kuće Hobbita s neveroatno realanim izgledom spolja i iznutra. Kuće je prekrivena mahovinom i u potpunosti se stopila s prirodom. Unutrašnjos kuće tajanstvena: niske prostorije, kamin i udoban nameštaj. Stuart voli ugostiti posetioce koji su takođe ljubitelji neverovatnih likova pisca J. R. R. Tolkiena.
Pogledajte sve slike Hobbit kuća u Škotskoj


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U centru Milana umetnik pejzaža Cornelius Gavril, pretvorio je fasadu arhitektonskog studija Piuarch u cvetni vrt. Instalacija nazvana Flowerprint, gde možete videti slikoviti sastav šarenog cveća i biljaka. Preko 2.000 biljaka obuhvata Flowerprint, od mirisnog cveća poput ruža, ljiljana i karanfila do aromatičnih biljaka poput lavande, ružmarina i nane. Prekrasni botanički elementi su raspoređeni na način koji podseća na tapiseriju i naglašava raznolikost svih boja, oblika i veličina. Osim toga, njihov vertikalni raspored od zemlje do krova pretvara obični spoljnji dio zgrade u cvetni vrt umetnosti. Ova zanimljiva instalacija kao da poziva građane da šetaju duž ove mirisne cvetne zavese
Pogledajte sve slike Šarena zavesa od 2.000 cvetova krasi fasadu u Milanu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Blue Mountain Australija - to je nešto na ivici između stvarnosti i snova. Počnimo s pitanjem zašto Blue Mountains plava? Odgovor ne leži na površini – već u vazduhu. Činjenica da su stene prekrivene gustim šumama, a većina njih gustom vegetacijom eukaliptusa (čak 90 vrsta!). Naime, kada se temperatura digne, eterična ulja plavog eukaliptusa isparavaju i raspršuju se u vazduhu tako da ne dopuštaju prodor vidljive svetlosti, osim plavog spektra koji je najprodorniji jer ima najnižu frekvenciju. Zbog toga posmatračima krajolik Plavih planina izgleda okupan u plavoj boji. Plave planine su planinsko područje, površine 11.400 km², koje se proteže zapadno od reke Nepean, sve do reke Coxs u državi Novom Južnom Velsu, Australija. Plave planine čine severnu granicu šireg gradskog područja Sidneja, od čijeg središta je udaljeno oko 50 km. Oblast je ispresecana klisurama i do 800 m dubine. Najviša tačka je planina Verong, koja se nalazi na 1.215 m iznad nivoa mora. Na Plavoj planini živi više od 400 različitih vrsta životinja, a posebno su značajne retke vrste sisara i gmizavaca. Nacionalni park Blue Mountains za turiste stvorio apsolutno sve uslove! Na području rezervata nalazi se nekoliko vidikovaca, odakle se pruža neverovatan i prekrasan pogled na šume i platoe Plavih planina i poznate stene tri sestre. Plave planine su 2000. godine upisane na UNESCO-v popis mesta Svetske kulturne baštine.
Pogledajte sve slike Plave planine u Australiji - čudo kontinenta


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo " voćnu mozgalicu ". Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 80.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
Ovaj zapanjujući grad izgleda kao animirana ilustracija knjige bajki. Teško je verovati, ali Carmel-by-the-Sea (ili Karmel) postoji u stvarnosti! Karmel se nalazi na pacifičkoj strani poluostrva Monterey u središnjoj Kaliforniji. Grad je osnovan 1902. godine, a 1906. godine, nakon potresa u San Franciscu, ovde su se okupili umetnici, muzičari, fotografi, pisci i drugi predstavnici kreativnih zanimanja, koju su Karmel pretvorili u neku vrstu umetnosti-kapitala u Kaliforniji. Karmel sačinjavaju najviše male kuće koje izgledaju kao da su dolutale iz neke bajke s kapcima na prozorima, pergolama i velikim vrtovima s prednje i zadnje strane. Neke od njih izgledaju kao da će svaki tren iza zavese proviriti Crvenkapica. Glavna ulica je Ocean Avenue, uz koju se nalaze restorani, trgovine i brojne galerije. Usput, neke ulice nemaju imena, a kuće nisu numerisane. Pa, što mogžemo reći, neobičan grad – pa tu je sve neobično. Pored slikovitih kućica, Karmel je dom brojnim umetničkim i sportskim događanjima. To je pravi grad snova, grad romantike i umetnika. Karmel privlači turiste tokom cele godine.
Pogledajte sve slike Grad Karmel - bajka u Kaliforniji


dislike
0
Broj komentara: 1