Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
user
Kompanija koja proizvodi luksuzne automobile u salonu automobila u Tokiju, predstavila je jedan od svojih najnovijih automobila – mercedas prekriven kristalima "Svarovski". Vrednos ovog mercedesa procenjena je na oko 742.000 evra.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ko je rekao da mostovi ne mogu biti neverovatni? Možete reći da je ovo prilično poznat dizajn, koji je bukvalno u svakom gradu. On služi da se kreće sa jedne strane na drugu. Ali, ispostavlja se, mostovi su potpuno različiti. Mostovi su počeli da se percipiraju kao određeni oblik umetnosti, zapravo izgledaju impresivno i predstavljaju veliku stvarnost čovečanstva. Most je neka vrsta pobede kreatora-inženjera na površini Zemlje.Takav je viseći most koji se nalazi u Švajcarskoj, a zahvaljujući njegovoj gotovo prozračnoj konstrukciji on nudi sjajan pogled na jednu od najpoznatijih evropskih planina Materhorn. Sa svojih 494 metara dužine, viseći most nazvan Šarl Kuonen skraćuje pešacima dvodnevno rastojanje između mesta Cermat i Grehen za skoro tri sata. Ovaj viseći most premošćuje najdublji švajcarski kanjon, koji je od najniže do najviše tačke visok 85 metara. Most je izgradila kompanija Swissrope na mestu starog, mnogo kraćeg mosta koji je oštećen kamenim odronom. Most podržavaju čelični kablovi prečnika 53 milimetara, ukupne težine 8 tona, težina cele konstrukcije je 53 tone. Novi most u Švajcarskoj postao je najduži pešački most na svetu i nadmašio most u planinama Harz u severnoj Nemačkoj, koji se neko vreme smatrao najdužim.
*** Službeni naziv mosta Charles Quonen dobio je u čast jednog od sponzora projekta.
Pogledajte sve slike Najduži viseći pešački most na svetu, Švajcarska


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U Vijetnamu, u zelenoj zoni grada Ho Ši Min, nekada Sajgon, stvoren je jedinstveni japanski vrt. Vrt je apsorbirao sve najbolje tradicije slikovitog japanskog vrta. Inicijator parka bio je Ngo Chanh koji je proveo 24 godine u Japanu. Vrt je otvoren 2014. godine. Ovaj japanski vrt pokriva površinu od 20 hiljada kvadratnih metara. Vrt je zamišljena kao "harmonična kombinacija tri važna faktora, kamen - ribe - biljke, koji zajedno treba da prenesu prirodne lepote tipičnih japanskih vrtova." U vrtu se nalazi jezero s kristaln čistom vodom, a jezero nastanjuje crveni šaran. Oko jezera i na celom vrtu zasađena su zimzelena stabla Bonsai, koja su karakteristična samo za japansku vegetaciju. Pažljivo ukrašena trava, oblikovano drveće i grmlje, čiste staze i čista voda - sve je tako karakteristično za ovaj japanski vrt u Ho Ši Mininu. Danas je Ho Ši Min važan turistički centar u Vijetnamu koji privlači veliki broj turista.
Pogledajte sve slike Japanski vrt u Ho Ši Minu, Vijetnam


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Umetnici-ilustratori su neverovatni ljudi, sposobni napraviti bajku. Mlada talentovana ruska umetnica Ina Kuzubova malo je poznata širokom spektru ljubitelja umetnosti.Njen rad je tek nedavno počeo da se pojavljuje na internetu.Većinu slika je umetnica predstavila u žanru portreta. Jednostavne ljudske radosti, porodične scene, Inne je uspela prepoznat i predstaviti. Posebno mesto u radu umetnika su ilustracije za dečje knjige.Inna Kuzubova je uspela da stvori svoje, jedinstvene slike junaka od popularnih dečjih bajki. Pozivamo vas da se upoznate s delima ove umetnice!
Pogledajte sve slike Dobro došli u prekrasan svet bajki: čarobne ilustracije Inne Kuzubove


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pink jezera su neverovatna pojava prirode. Ova boja vode jezer je zbog prisustva mikroorganizama koji žive u vrlo slanoj vodi. " Ružičasta" jezera nalaze se u Evropi, Africi i Australiji. Nekoliko meseci u godini takvo čudo se može promatrati na Krimu. Najpoznatije ružičasto jezero Krima je Koyashskoye, nalazi se na crnomorskoj obali poluostrva Kerch, nedaleko od rta Opuk.Nekoliko puta godišnje jezero Koyashskoe dobiva nježno ružičastu boju. Jezero se gotovo graniči sa morem, širina prelaza između jezera i mora u njenom najužem delu je oko 10 metara. Dužina jezera je oko 4 km, maksimalna širina je 1,8 km, dubina jezera oko 1,2 metara i oko 20-40 cm u blizini obale. Zbog svoje plitkoće, bezbroj malih, stenovitih otoka izviru na površinu jezera. Kad toplota dostigne svoj vrhunac, sve se ovde suši, a kamenje i stepske biljke prekrivene su kristalima soli s mirisom ljubičica. U algama, koje boje vodu u ružičasto, ima velika količina beta-karotena, koji je koristan za ljude, jer daje telu provitamin A. Jezero je popularno među meštanima koji tvrde da blato iz jezera sadrži lekovita svojstva.
*** Sve fotografije koje možete videti ispod uslikao je ukrajinski fotograf Sergej Anashkevych.
Pogledajte sve slike Jezero Koyashskoye: neverovatno ružičasto jezero na Krimu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Znamo da volite mozgalice, pa smo vam pripremili jednu. Ovaj matematički zadatak će vas sigurno zbuniti jer svakako 3 nije jednko 18 , ali ako shvatite po kom principu se računa i koji je kod, doći ćete i do rešenja, za nepoznate brojeve.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 93.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
U malom italijanskom gradu Polignano a Mare, u pokrajini Bariju, nalazi se neobičan restoran Grotta Palazzese. Glavna karelteristika ovog objekta je njegov položaj - smešten u svodu krečnjčke pećine, odakle se otvara slikoviti pogled na Jadransko more. Restoran je dio hotelskog kompleksa s istim imenom, izgrađen uz rub litice. Najveća pećina na tom području je Grotta Palazzese, koja je zasigurno impresivna sama po sebi. No, nakon što u samom srcu pećine izgrađen organizirali restoran, ovo mesto je postalo pravi biser regije.
Pogledajte sve slike Neobičan restoran u pećini, Italija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Na najmanjem i najtajnovitijem kontinentu planete nalaze se mnoga lepa mesta, a jedan od njih je i Veliki put uz okean. Great Ocean Road je jedna od najslikovitijih ruta na svetu, dužine 243 km i prostire se uz jugozapadnu obalu države Viktoria između gradova Torquay i Allansford. Zbog svoje slikovitosti, put je stekao svetsku slavu među ljubiteljima automobilskih ruta. Prekrasnim pogledom na okean iz brojnih platformi za gledanje uz put, zlatnim plažama i šarmantnim gradovima, bujne šume i vodopadi, slikoviti svetionik, privlači turiste iz celog sveta. No, glavna atrakcija na ruti su poznati dvanaest apostola - krečnjačke stene, koje se diži iz okeana do četrdeset i pet metara u visinu.Veliki put uz okean sagrađen je između 1919. i 1932. godine kao spomenik posvećen australijskim vojnicima koji su poginuli tokom Prvog svetskog rata. Veliki put uz okean jedna je od znamenitosti koju je stvorio čovek i jedan od glavnih simbola Australije i uživa zasluženu popularnost ne samo među turistima nego i među lokalnim stanovnicima.
Pogledajte sve slike Veliki put uz okean, Australija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Svake godine festival Lantern održava se u nekom gradu na svetu i traje nekoliko sedmica gde posetioci mogu uživati u sjajanon doživljaju. Ove godine kineski festival fenjera održava se u parku Foucaud u Gaillacu, jugozapadna Francuska. Na festivalu je prikazano ukupno 36 scena i skoro 500 monumentalnih svilenih skulptura, koji prikazuju svakodnevni pejzaž, fantastične životinje, predmete i vizualne oblike koji čine nezaboravan doživljaj svakome ko ih posmatra.Festival se održava od 1. decembra 2017. do 31. januara 2018. Festival svojom lepotom oduzima dah, a poseban je impresivan u noći.
Pogledajte sve slike Magija Lantern festivala - 2018


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Fotograf Hope Carter stvorio je niz fotografija nazvanih “ Unutar sapunastog mehura”. U odnosu na večnost, naš život je kratak kao život tih mehurića sapuna, ali u svakom od njih je jedinstven i lep uzorak. Fotograf je pustao mehuriće i odmah snimao makro slike onoga što se dobije kad su došli u dodir s hladnoćom.Prema fotografu, ključni uslovi za ovu vrstu snimaka je temperatura vazduha od 10-15 stepeni ispod nule, a da pritom nema ni najmanje vetra. Pre nego što nestanu, fotoaparat uspeva uhvatiti fantastičnu stvarnost koja se na trenutak pojavljuje u sapunskom balonu. Pogledajte samo ovu neverovatnu lepotu!
Pogledajte sve slike Lepota zamrznutih mehurića sapuna


dislike
0
Broj komentara: 0