Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Najbogatije ukrašena zgrada na svetu. Fasada mjanmarske Velike pagode (Scwedagon Pagoda) pokrivena je sa 5448 dijamanata i 2317 rubina.
Pročitajte ove zanimljive informacije i činjenice, te ako vam se dopadaju podelite ih sa svojim prijateljima!
Pogledajte sve slike 30. Mala kolekcija zanimljivosti


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Umetnički muzej Milwaukee u Sjedinjenim Državama poznat je po celom svetu zbog neobičnog izgleda i neverovatan je primer moderne arhitekture. Zgrada muzeja je građena od širokog raspona materijala: betona i stakla, drveta i mramora. Iz daljine izgleda poput ogromne bele ptice koja je otvorila široka krila iznad jezera Mičigan. Inicijator stvaranja muzeja bio je Alexander Mitchell, koji je poklonio svoju zbirku, koja je postala osnova za stvaranje prve umetničke galerije u gradu. Danas muzej ima više od 25.000 umetničkih dela, uključujući zbirke majstora 19. i 20. veka, kao i najveću zbirku nemačkog ekspresionizma, neke od najboljih nacionalnih zbirki folklorne i haitičke umetnosti, kao i američke dekorativne umetnosti. Muzej je postao neosporan simbol grada i među deset najlepših muzeja sveta.
Pogledajte sve slike Neobičan muzej umetnosti Milwaukee, SAD


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Tri profesionalna igrača protiv 100 dece …ko pobeđuje? Pogledajte!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nekad davno grad Chiang Mai bio je nazvan "ruža severa" ( Rose of the North ). Smatra se da je ovo najlepši grad na severu Tajlanda. Jedna od najvećih turističkih atrakcija Chang Mai-a je cvetni festival koji se održava u februaru mesecu svake godine. Februar je idealno vreme za ovaj festival jer klima tada pogoduje ne samo tropskom cveću kao što su orhideje, već i cveću poput ruža i hrizantema. Prvi cvetni festival održan je 1977. godine. Ove godine na festivalu je prikazao više od 100.000 cveća, a preko 200 sorti cveća i dekorativnih biljaka. Glavni događaj festivala je velika parada cvetnih skulptura koje voze na platformama kroz grad kao i plesači u tradicionalnim kostimima. Poseban doživljaj su cvetni aranžmani u obliku geometrijskih oblika, zmajeva i drugih mitskih bića, kao i figure Buddhe. Ovaj festival cveća privlači mnoge strane posetioce, kao i same Tajlanđane.
Pogledajte sve slike Cvetni festival u Chiang Mai, Tajland


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jezera u planinama - neverovatna kombinacija površine vode i visokih planina.Takva mesta uvek privlače turiste. Takvu turističku atrakciju - ponos za bilo koju zemlju ima Nemačka. Smešteno na jugoistoku Bavarske, "Kraljevsko jezero" jedno je od najlepših u zemlji. Ima izduženi oblik, obuhvata površinu od 5 km² i pripada nacionalnom parku Berchtesgaden, koji se nalazi na području istoimene regije, okružen veličanstvenim planinskim vrhovima. Najčistije prirodno jezero takođe je jedno od najdubljih srednjoevropskih jezera s prosečnom dubinom od 98 m. Dužina obalne linije Koenigssee je 20 km. Na severnom delu Königssee -Kraljevskog jezerа nalazi se ostrvo s lepom pečinom i kip Jan Nepomuk, podignut početkom 18. veka. Na zapadnoj obali jezera je katolička crkva sv. Bartolomeja koja je izgrađena davne 1134. godine. Od 1909. godine na jezeru su dopuštena samo plovila s električnim motorima, veslačama ili pedalama. Jezero i okolna su vrlo popularni kod turista i putnika, te posetioce jezera Königssee očekuje doista jedinstven krajolik.
Pogledajte sve slike Jezero Königssee jedno od najlepših jezera u Nemačkoj


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Stručnjaci su došli do zaključka da je rešavanje ukrštenih reči odličan način da se deca zabave, a da pritom uče nove stvari i razvijaju memoriju. Zato smo za male genijalce spremili ukrštene reči. U zatamnjena polja treba da dobijete ime i prezime našeg poznatog satiričnog pripovedača. Nekoliko osnovnih škola u našoj zemlji nosi njegovo ime. Deco ako vam nije poznat taj naš pisac, zamolite roditelje ili učitelje da vam kažu nešto o njemu. Možete nam pisati u komentaru do kog ste rešenja došli.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike 1. Ukrštene reči


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Za mnoge devojčice, Barbie je više od igračke - ona je uzor.
U čast Međunarodnog dana žena, kompanija “Mattel” je objavila da će izdati novu seriju lutke Barbie. 17 novih modela lutaka će oličavati inspirativne žene uzore sadašnjeg i prošlog vremena. U novoj seriji Barbie lutaka "Inspirativne žene" biće modeli: Peti Dženkins rediteljka filma "Čudesna žena", američka snouborderka Kloi Kim, kineska šampionka u odbojci Hui Ruoki, turska šampionka u jedrenju na dasci Kagla Kuba, kineska balerina Yuan Tan, italijanska fudbalerka Sara Gama, britanska bokserska šampionka Nikola Adams, kineska glumica i filantrop Sjao Guan, Katherine Johnson NASA-in matematičar i fizičar i druge. Barbie odaje počast ženama koje su nadahnuće novim generacijama devojaka – kazali su iz kompanije “Mattel”.
Pogledajte sve slike Nova serija Barbie lutaka -


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Svako od nas drži toplu uspomenu na svoje prve omiljene igračke. Igračke postoje u svakoj kulturi i spadaju među najstarije artefakte. One su bile inspiracije mnogim delima u književnosti, filmu, slikarstvu i muzici.Jedinstveni Muzej igračaka otvoren je 1918. godine u Moskvi od strane sakupljača Nikolaj Bartram. Godine 1931., nakon smrti umetničkog kritičara, muzej je prebačen u Sergijev Posad (tada - Zagorsk). Muzej Sergijev Posad pruža veliko zadovoljstvo ne samo deci, već i njihovim roditeljima, pa čak bakama i dekama. Glavna atrakcija ovog muzeja su babuške. Moderna zbirka muzeja "igračaka" ogromna je i obuhvata više od 30 hiljada jedinstvenih eksponata smeštenih u nekoliko dvorana. U "kraljevskoj" dvorani izložbe muzeja nalazi se oko 300 igračaka u vlasništvu obitelji cara Nikole II. Najstarija igračka muzeja Sergijev-Posad je stara oko 1000 godina. U muzeju su ne samo igračke iz Rusije tu su igračke iz Kine, Japana, Evrope i drugih delova sveta. Poseban ponos muzeja je opsežna zbirka dečjih portreta od 17.veka do danas. Njegova je misija prikupiti, sačuvati i prenijeti na buduće generacije krhke predmete dragocene dečjim srcima prošlosti i sadašnjosti.
Pogledajte sve slike Muzej igračaka u Sergijevom Posadu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Dan žena 8. Mart je poseban dan za svaku ženu. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.
Za vas smo pripremili nekoliko najlepših čestitki za 8. Mart:
* Ne postoji žena samo da se zove tako, ne postoji žena da se zaboravi lako. U životu postoje samo žene prave, a takve kao ti svoj dan slave. Srećan ti 8. mart!
* Neka ti svaki sledeći dan bude bolji, neka sve bude po tvojoj volji, i kada pada kiša nek tebi sija sunce. Srećan ti 8. mart.
* Ne zaboravi da svakog dana u godini na tebe misli onaj ko te voli i u kući i u gradu i u školi.
* I svet da se menja, i sve da se ruši tebe majko nosiću u duši. Znam da tvoja ljubav granica nema, hvala ti na svemu i srećan Dan žena.
* Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno srece bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje na ovaj dan.
* Ovog Osmog marta najnežnijeg praznika, želim da te pozdravim, i poželim ti da ostaneš tako slatka, ljubazna i lepa, sada, danas, zauvek!
*Hoću da svakog dana me voliš da svaki korak za mnom ponoviš, da mi sve s tobom bude kao san, a ne samo taj osmomartovski dan.
Pogledajte sve slike Čestitke za 8. Mart


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Mikonos, najpoznatije Grčko ostrvo.Bele kuće s plavim prozorima i vratima, obojene u bojama grčke zastave, gledaju prema plavom moru, čekajući turiste. I, penjući se na brdo, možete videti poznate Mymonosove vetrenjače, zbog čega je dobio nadimak "ostrvo vetrenjača". Lepo i neobično izgledaju sjajne bele vetrenjače okrenute prema plavim vodama Egejskog mora. Sa dužinom od 15 i širinom od 10 kilometara, Mikonos je veoma malo ostrvo. Glavni grad je Hora (ili grad Mikonos), nalazi se na zapadnoj obali i u njemu živi većina stanovništvaa oko 6000 ljudi. Ostrvo pripada ostrvskoj grupi Kiklade, stekao je slavu kao mesto uz živahni noćni život, poseban glamur i luksuz. Prekrasna priroda s dobrom klimom i izvrsnom infrastrukturom - Mikonos privlači obične turiste i zvezde koji su doslovno zaljubljeni u ovaj komad Grčke. Ono što treba da znate, ukoliko razmišljate da posetite ovo ostrvo, da spada u najskuplja u Grčkoj.
Pogledajte sve slike Ostrvo vetrenjača – Mikonos


dislike
0
Broj komentara: 0