Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Stručnjaci su došli do zaključka da je rešavanje ukrštenih reči odličan način da se deca zabave, a da pritom uče nove stvari i razvijaju memoriju. Zato smo za male genijalce spremili ukrštene reči. U zatamnjena polja treba da dobijete ime i prezime našeg poznatog satiričnog pripovedača. Nekoliko osnovnih škola u našoj zemlji nosi njegovo ime. Deco ako vam nije poznat taj naš pisac, zamolite roditelje ili učitelje da vam kažu nešto o njemu. Možete nam pisati u komentaru do kog ste rešenja došli.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike 1. Ukrštene reči


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Za mnoge devojčice, Barbie je više od igračke - ona je uzor.
U čast Međunarodnog dana žena, kompanija “Mattel” je objavila da će izdati novu seriju lutke Barbie. 17 novih modela lutaka će oličavati inspirativne žene uzore sadašnjeg i prošlog vremena. U novoj seriji Barbie lutaka "Inspirativne žene" biće modeli: Peti Dženkins rediteljka filma "Čudesna žena", američka snouborderka Kloi Kim, kineska šampionka u odbojci Hui Ruoki, turska šampionka u jedrenju na dasci Kagla Kuba, kineska balerina Yuan Tan, italijanska fudbalerka Sara Gama, britanska bokserska šampionka Nikola Adams, kineska glumica i filantrop Sjao Guan, Katherine Johnson NASA-in matematičar i fizičar i druge. Barbie odaje počast ženama koje su nadahnuće novim generacijama devojaka – kazali su iz kompanije “Mattel”.
Pogledajte sve slike Nova serija Barbie lutaka -


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Svako od nas drži toplu uspomenu na svoje prve omiljene igračke. Igračke postoje u svakoj kulturi i spadaju među najstarije artefakte. One su bile inspiracije mnogim delima u književnosti, filmu, slikarstvu i muzici.Jedinstveni Muzej igračaka otvoren je 1918. godine u Moskvi od strane sakupljača Nikolaj Bartram. Godine 1931., nakon smrti umetničkog kritičara, muzej je prebačen u Sergijev Posad (tada - Zagorsk). Muzej Sergijev Posad pruža veliko zadovoljstvo ne samo deci, već i njihovim roditeljima, pa čak bakama i dekama. Glavna atrakcija ovog muzeja su babuške. Moderna zbirka muzeja "igračaka" ogromna je i obuhvata više od 30 hiljada jedinstvenih eksponata smeštenih u nekoliko dvorana. U "kraljevskoj" dvorani izložbe muzeja nalazi se oko 300 igračaka u vlasništvu obitelji cara Nikole II. Najstarija igračka muzeja Sergijev-Posad je stara oko 1000 godina. U muzeju su ne samo igračke iz Rusije tu su igračke iz Kine, Japana, Evrope i drugih delova sveta. Poseban ponos muzeja je opsežna zbirka dečjih portreta od 17.veka do danas. Njegova je misija prikupiti, sačuvati i prenijeti na buduće generacije krhke predmete dragocene dečjim srcima prošlosti i sadašnjosti.
Pogledajte sve slike Muzej igračaka u Sergijevom Posadu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Dan žena 8. Mart je poseban dan za svaku ženu. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.
Za vas smo pripremili nekoliko najlepših čestitki za 8. Mart:
* Ne postoji žena samo da se zove tako, ne postoji žena da se zaboravi lako. U životu postoje samo žene prave, a takve kao ti svoj dan slave. Srećan ti 8. mart!
* Neka ti svaki sledeći dan bude bolji, neka sve bude po tvojoj volji, i kada pada kiša nek tebi sija sunce. Srećan ti 8. mart.
* Ne zaboravi da svakog dana u godini na tebe misli onaj ko te voli i u kući i u gradu i u školi.
* I svet da se menja, i sve da se ruši tebe majko nosiću u duši. Znam da tvoja ljubav granica nema, hvala ti na svemu i srećan Dan žena.
* Šaljem ti zvezdu najlepšeg sjaja, šaljem ti puno srece bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najlepše želje na ovaj dan.
* Ovog Osmog marta najnežnijeg praznika, želim da te pozdravim, i poželim ti da ostaneš tako slatka, ljubazna i lepa, sada, danas, zauvek!
*Hoću da svakog dana me voliš da svaki korak za mnom ponoviš, da mi sve s tobom bude kao san, a ne samo taj osmomartovski dan.
Pogledajte sve slike Čestitke za 8. Mart


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Mikonos, najpoznatije Grčko ostrvo.Bele kuće s plavim prozorima i vratima, obojene u bojama grčke zastave, gledaju prema plavom moru, čekajući turiste. I, penjući se na brdo, možete videti poznate Mymonosove vetrenjače, zbog čega je dobio nadimak "ostrvo vetrenjača". Lepo i neobično izgledaju sjajne bele vetrenjače okrenute prema plavim vodama Egejskog mora. Sa dužinom od 15 i širinom od 10 kilometara, Mikonos je veoma malo ostrvo. Glavni grad je Hora (ili grad Mikonos), nalazi se na zapadnoj obali i u njemu živi većina stanovništvaa oko 6000 ljudi. Ostrvo pripada ostrvskoj grupi Kiklade, stekao je slavu kao mesto uz živahni noćni život, poseban glamur i luksuz. Prekrasna priroda s dobrom klimom i izvrsnom infrastrukturom - Mikonos privlači obične turiste i zvezde koji su doslovno zaljubljeni u ovaj komad Grčke. Ono što treba da znate, ukoliko razmišljate da posetite ovo ostrvo, da spada u najskuplja u Grčkoj.
Pogledajte sve slike Ostrvo vetrenjača – Mikonos


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Snimak neobičnog isparkiravanja nastao u Brazilu pojavio se na društvenim mrežama i zbunio gledaoce širom sveta. Šta vi mislite kako se isparkirao?


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Prije mnogo miliona godina, noćno nebo osvetlio je ogroman meteorit koji je pao velikom brzinom na Zemlju. Došlo je do eksplozije koja je podigla oblake peska, a kad se sve smirilo, bilo je posvuda rasutih malih, svetlucavih zelenih kamenčića ... Dakle, rođen je "češki mineral vltavin".
Vltavin ili Moldavit je kamen vulkanskog porekla pronađen 1787. godine uz reku Vltavu (Moldau) u južnoj Češkoj, u mestu Tyn nad Vltavou. Vltavin je tajanstveni kamen koji može imati zelenu boju različitog intenziteta, od bledo zelenog do tamnog smaragda. Neobrađeni minerali imaju "valovitu" površinu, s ispupčenjima, udubljenjima i bore. Ovaj kamen se nalazi samo u Češkoj i nigde drugde, a naučnici ne mogu točno reći odakle su došli. Vltavin pripada grupi minerala Tektite koji pripada porodici prirodnih staklenih stena. Vltavin ponekad nazivaju kao "jedini poznati vanzemaljski dragulj na Zemlji", ili kao "dragocenost rođena od zvezda". Koristi se ponajviše za izradu nakita, za jača snage duha, te se koristi u alternativnoj medicini te za kolekcionare minerala.
Pogledajte sve slike Čudesni kamen: Vltavin ili Moldavit


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Postoje desetine računarskih programa za uređivanje slika i stvaranje umetnosti, ali verovatno ne biste pretpostavili da je Microsoft Excel jedan od njih. Ne krivimo vas - Ekcel se obično povezuje sa izradom tabela,formula i dosadnim grafikonima. Ali Tatsuo Horiuchi, 74-godišnji penzioner iz Japana, otkrio je kako napraviti zapanjujuće umetničke radove pomoću tabelarnih programa Ekcel. Ne bilo kakvi radovi, već prava umetnička dela – slike. Horiuchijeva dela su zanimljiva i krajnje neobična. Pogledajte!
Pogledajte sve slike Umetničke slike napravljene pomoću- Excela


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Haiku stepenice, poznate pod nazivom " Stairway to Heaven", nalaze se na havajskom ostrvu Oahu. Ova strma ruta se sastoji od 3.922 stepenika i podiže se na vrh skoro vertikalne litice Kulau, visine 850 metara. Uspon je toliko strm da se krećući po njemu, ponekad čini kao da nestaje u samom nebu. Otud romantično ime - stepenice ka nebu. Iako istorija o poreklu ove jedinstvene rute nije uopšte romantična. Stepenište je izgrađeno početkom 1940-ih da bi vojnicima omogućilo pristup moćnim antenama na vrhu i prenošenje signala podmornicama mornarice Sjedinjenih Država na ogromne udaljenosti - sve do obale Indije! Krajem 1960-ih odašiljač je pretvoren u stanicu za OMEGA navigacijski sistem. Prvobitno su stepenice bile drvene, ali kasnije su zamenjene metalnin. 1987.godine, zatvaranjem stanice, stepenice su takođe zatvorene za posetu. Mogi planinari i avanturisti i dalje ignorišu znakove zabrane i redovno ih koriste kako bi došli na vrh planine i uživali u spektakularnom pogledu. Haiku staza je jedna od najlepših staza i puteva na svetu, i ako se bojite visine - čak ni ne razmišljajte o tome kako se penjati!
Pogledajte sve slike Haiki – stepenice ka nebu na ostrvu Oahu, Havaji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Deco sigurno pratite avanture najpoznatijeg morskog sunđera na svetu i njegovog drugara, morsku zvezdu Patrik! Mi smo za vas pripremili lavirinte, gde morate pomoći sunđer Bobu da pronađe put do svoje kućice i svog drugara Patrika.
Da biste rešili lavirinte možete ih odštampati. Rešite i uživajte! Srećno :)
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Lavirint 23.


dislike
0
Broj komentara: 0