Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Ostrvo Vrangelja je malo ostrvo koji se nalazi na teritoriju Rusije i to u Severnom ledenom okeanu, na spoju zapadne i istočne polulopte – 180. meridijan ga deli na dva gotovo jednaka dela. Ostrvo je dobilo ime po ruskom istraživaču Ferdinanda Petrovicha Vrangel. Površina ostrva iznosi oko 7670 km², od čega oko 4700 km² zauzimaju planine u centralnom delu ostrva. Ostrvo je pokriveno arktičkom tundrom, ima manjih glečera i manjih jezera. Između planinskih grebena prostiru se doline sa mnogobrojnim rekama. Na ostrvu ima preko 140 reka i potoka dugih preko 1 km, i 5 reka dugih preko 50 km. U cilju proučavanja i očuvanja prirodnih kompleksa arktičkih ostrva ovde je 1976.godine osnovan rezervat „Ostrvo Vrangelja", koji obuhvata i malo susedno ostrvo Herald. Svrha stvaranja rezervata - proučavanje i očuvanje ekosistema ostrvskog područja Arktika, kao i pojedinih vrsta - polarni medved, morž , bela guska, kukaca i ptica, kao i raznolikost biljnih zajednica. Rezervat „Ostrvo Vrangelja" je najsjevernije zaštićeno područje Rusije. Od 2004. godini rezervat „Ostrvo Vrangelja" je uvršten u popis svetske baštine UNESCO-a.
Pogledajte sve slike Ostrvo Vrangelja - jedinstveni prirodni kompleks


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Flamingo - velika ptica s lepim ružičastim ili crvenim perjem, također poznata po svojim dugim nogama i lagano povijenog dugog kljuna. U svetu postoji pet vrsta flamingosa, ali žive u različitim podnebljima, od Južne Afrike do Evrope, od Južne Amerike do istočne Azije. Pink Flamingo gnezdi se na obalama jezera Nakuru u Keniji i fasciniraju posetioce. Neverovatno lepa ptica!
Pogledajte sve slike Pink Flamingo!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U malom kineskom selu Baoksi koji se nalazi 12 sata od Šangaja, održana prva Međunarodna izložba bambus arhitekture. Na izložbi je predstavljeno 18 jedinstvenih dela od dvanaest međunarodnih arhitekata. Bambus Bienale pokazuje da moderna arhitektura i tradicionalni materijali nisu međusobno isključivi. Uprkos širokoj upotrebi betona kao glavni građevni materijal za većinu zgrada u kineskim gradovima, bambus već dugi niz godina služi kao osnova za izgradnju u selima. Uoči festivala, broju zgrada u selu dodato je bambus hostel, muzej keramike, bambus most, centar za obuku i drugi objekti koji selu Baoksi daju nadu za privlačenje turista.
Pogledajte sve slike Međunarodni biennale bambus arhitekture održan u Kini


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nudimo igru za decu:„Pronađi razlike na slikama”. Dečji zadatak je pronaći i prepoznati sve razlike između dve slike. Ova igra je usmerena na razvoj pažnje, pamćenja, razmišljanja i upornost dece.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend.
Pogledajte sve slike Pronađi 10 razlika – pravi izazov


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Kampung Pelangi je malo selo u Indoneziji koje je pretvoreno u zadivljujuće mesto zahvaljujući duginim bojama koje krase fasade njegovih kuća. U selu se nalazi 232 kuće, umetnici su fasade oslikali u svetle boje i ukrasili raznim uzorcima. Gotovo preko noći selo je postalo popularna turistička destinacija, a sve zbog upadljive transformacije. Ovaj šareni projekat pozitivno je uticao na razvoj turizma,a za ukrašavanje sela uloženo je 20.000 evra. Za potpunu transformaciju sela trebalo je mesec dana.
Pogledajte sve slike Sve dugine boje: iznenađujuće šareno selo


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ako volite ekstremne sportove i uzbuđenje, onda će vam se svideti ovaj video. Skok padobranom s vrhova planine u Norveškoj, rashlađivanje u ovim vrelim letnjim danima. Vredi pogledati!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Priroda i čovek - najbolji umetnici, a kada se pojave zajedno, ova kombinacija daje veličanstvena remek-dela. Danas smo prikupili za vas rad koje je priroda stvorila, a fotograf je uhvatio pravi trenutak te lepote.
Pogledajte sve slike Lepota prirode je bezgranična!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pamir - tajanstven, veličanstven, divlji planinski masiv u južnom delu središnje Azije. Ime ove planine se tumači na različite načine - iranska reč „bang”, što znači „krov”. Stoga je popularan izraz „Pamir – Krov sveta”. Postoji još jedno objašnjenje o imenu seže do stare iranske reči „pas-i-Mihr”, što znači „podnožje Mihr” (bog Sunca). Pamir je na području nekoliko država - Tadžikistan, Kirgistana, Kine, Indije i Avganistana. Pamir čine planine Tjen Šan, Karakorum, Kunlun i Hindukuš i deo je velikog planinskog masiva, Himalaja. Njegova najviša točka - nalazi se u Kini, vrh Kongur ima 7649 metara. Pamir - mesto oštre, duge zime i kratkog leta. Na vrhu ovog gorja su sneg tokom cele godine. Pamir - zemlja kontrasta. Tu su i najviša planina na svetu, nepregledne doline, večni led koegzistira s pustinjama, ispresecanim planinskim potocim koji pune jezero s ledenom vodom. Što se tiče turizma, razvijeno je naravno, skijanje i planinarenje. Vrlo su zanimljiva letovi helikopterom iznad Pamira, kao u filmu, vidite niz planinskih venaca, snežnobeli vrhovi, viseće ledenjke, led „reka”, pukotina i zelene doline. Marko Polo u 13. veku na putu do Kine je posetio Pamir i opisao ga u svojoj knjizi.
Pogledajte sve slike Pamir - slikoviti planinski masiv


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Na istočnoj obali Australije je slikovito ostrvo Fraser, postao je poznat u svetu zahvaljujući neverovatno lepim peščanim dinama. Ostrvo potpuno prekriveno belim peskom, a u njegovom središnjem delu se nalazi gusta tropska šuma. Neki delovi uz obalu su plitki, ovo mesto je neverovatno lepo, azurna voda u kombinaciji s belim peščanim dinama čine uistinu nadrealni krajolik. Ostrvo Fraser ima još jednu posebnost, na ostrvu postoji 40 slatkovodnih jezera, koji se zovu Viseća jezera. Putnici na ostrvo Fraser mogu videti jednu od najvećih peščanih plaža na svetu, čija dužina je 100 km, i netaknutu mangrova i eukaliptusovu šumu. Jezera su posebna atraktivna jer u njima žive slatkovodne kornjače, kao i jedan tipičan predstavnik lokalne faune je divlji pas Dingo. Velićina ostrva Fraser je 1 645 km², što je u svetu najveće peščano ostrvo. Godine 1992, ostrvo Fraser je uključen u UNESCO-ov popis Svetske baštine kao jedinstveni spomenik prirode. Pod zaštitom je vlade Australije koje ga je proglasila nacionalnim parkom.
Pogledajte sve slike Fraser - najveće peščano ostrvo na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kamere iz zoološkog vrta "Grand Park" u južnokorejskom glavnom gradu Seulu, snimile su fenomenalnu akciju spašavanja mladog slonića iz bazena.


dislike
0
Broj komentara: 0