Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Indijska kultura kao jedna od najstarijih kultura sveta, temelji se na dugoj i brižljivo očuvanoj tradiciji indijskog naroda. Najveća vrlina indijske kulture jeste njena raznolikost, te veliki broj običaja koji svoje utemeljenje imaju upravo u religiji i duhovnosti. Indijska umetnost kao značajan element velike indijske kulture, svoj izraz takođe temelji na duhovnosti. Jedan od primera takve umetnosti je i Rangoli. Rangoli – umetnost oslikavanja obrasca na podu u sobama i dvorištima kuća uz pomoć obojenog rižinog brašna, peska ili cvetnih latica. Smatra se da je tradicija za crtanje uzorka sa suvim bojama nastao kao dio kiparstva i slikarstva. Svrha stvaranja Rangoli - ukrasa, to je ritual, priprema za molitvu, za stvaranje odgovarajućeg raspoloženje. Smatra se da Rangoli donosi sreću i blagostanje u kuću. Dakle, crtanje rangoli ima dva cilja: duhovnost i estetiku .
Pogledajte sve slike Narodna umetnost Rangoli iz Indije


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Projekt za izgradnju malih kuća na liticama osmislili su švedski arhitekte Elisabetta Gabrielli i Pontus Ohman. Ideja je realizovana u sradnji sa švedskom građevinskom firmom Moderna Trähus. Kuća se sastoji od tri etaže, u potpunosti nadvisuje zemlju. Kuće su opremljene sa kuhinjom, trepezarijom, kupatilom tuš kabinom, spavaća soba s bračnim krevetom i radna soba koja može poslužiti kao dečja soba. Ekonomična gradnja kuće površine od 50 kvadratnih metara, koja može primiti 1-2 osobe, studente i mlade porodice. S obzirom na nedostatak zemljišta u velikim gradovima, arhitekte su predložili da se izgrade ove viseće kuće u gradovima severne Skandinavije, koje se zovu Nestinbox. Tim objašnjava na svojim internet stranicama, u severnoj Skandinaviji i drugim planinskim delovima sveta, postoji mnogo stena koje bi se mogle iskoristiti za ovaj način gradnje.
Pogledajte sve slike Stambene zgrade na stenama


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ako putujete na sever Norveške, ne propustite priliku posetiti grad Tromsø, gde se nalazi i najseverniji botanički vrt na svetu, pored mnogih atrakcija i prirodnih lepota Norveške. Njegovo ime – Arktik-Alpine Botanički vrt – gde je impresivna kolekcija arktičkih i alpskih biljaka iz celog sveta. Vrt je otvoren relativno nedavno, 1994. godine, a vrtom upravlja Unverzitet Muzeja Tromsø. Vrt je smešten na brdu i prostire se na 1,6 hektara, a u sredini vrta je ribnjak, okružen nekom vrstom amfiteatra i dva vodopada. Vrt je okupan sunčevom svetlošću samo dva meseca u godini. Arktik-Alpine Botanički vrt je neobičn i jedinstven ne samo po svom položaju, već po bogatstvu izbora biljaka koje su sposobne za opstanak u hladnim uslovima na severu.
Pogledajte sve slike Najseverniji botanički vrt na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Predstavljamo vam jednu zbirku zanimljivih fotografija svakodnevnog života običnih ljudi u Indiji. Fotografije su snimljene od strane različitih fotografa.
Pogledajte sve slike Zanimljive fotografije svakodnevnog života u Indiji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Uživajte.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Neobično lepo ostrvo Skaj (engl. Skye) je dio Škotske. Ostrvo Skaj je najveće u Unutrašnjim Hebridima i ima površinu od 1656 km². Na ostrvu živi 9232 stanovnika, ali ima veliki porast u toku leta zbog turista koji dolaze uživati u njegovoj zadivljujućoj lepoti. Ostrvo s kopnom Škotske je povezano mostom, koji je uvek obavijen maglom. Portri, najveći grad, sjajna je baza za istraživanje ovog zadivljujućeg ostrva. S obzirom na smaragdne ravnice ostrva i bistre reke, teško je poverovati da su stvarne. Osim u prirodi, na ovom ostrvu možete uživati u obilasku jednog od najpoznatijih škotskih dvoraca - Dunvegana. Glavna atrakcija ostrva Skaj je priroda zbog koje se već godinama nalazi na listama najlepših ostrva Evrope.
Pogledajte sve slike Ostrvo Skaj - najromantičnije ostrvo u Škotskoj


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Italijanska kompanija za proizvodnju keramičkog pribora Seletti je predstavila svoju novu kolekciju, koja uključuje tanjire, čaše, tanjiriće i vaze neobičnog dizajna. Ova zbirka posuđa gde je pola svakog komada sličan tradicionalnom kineskom porculanu, a druga strana ima evropski dizajn. Razvoj projekta započeo je u 2011. godini, kada je kompanija Seletti predstavila prve primere iz ove kolekcije. Svaki komad u ovoj zbirci je podeljen linijom na dva dela, istočni i zapadni stil, koji označava granicu između ta dva vrlo različita stila i istovremeno, paradoksalno, jačanje njihovih odnosa. U proteklih 6 godina, ova kolekcija stekla je pravi uspeh među korisnicima širom sveta.
Pogledajte sve slike Zbirka keramičkog posuđa iz Seletti, kombinacija istočnih i zapadnih stilova


dislike
1
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Poljski fotograf Igor Sivanovich (Igor Siwanowicz) - jedan od najboljih majstora makro fotografije.Igor pomoću metode koju je razvio stvara neverovatno detaljne makro fotografije sićušnih bića - bube, pauci, grinje, moljaca, gusjenica. Umetnički talent manifestuje tokom svojih putovanja širom sveta kao slobodni fotograf prirode.
Pogledajte sve slike Neverovatne makro fotografije sićušnih živih bića


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 81.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
Poljski umetnik Marek Ruzhik radi u duhu svetski poznatog morskog slikara Ivana Ajvazovski. Marek Ruzhik poznat je posvojim slikama “brodovi i oluja” gde pokazuje svoju izuzetnu sposobnost da uhvati igru svetla na moru. Središnje mesto u slikama Ruzhik su brodovi koji su poraženi u borbi sa olujama na moru. Pogledajte, kako je neverovatno prikazana snaga mora.
Pogledajte sve slike Morski pejzaž – brodovi i oluja


dislike
0
Broj komentara: 0