Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Mnogi putnici znaju da je Sicilija poznata po dobroj kuhinji, arhitekturi i takođe po predivnim plažama. Međutim, ako želite da boravite u jedinstvenom mestu, onda izbor je jasan - Scala dei Turchi ("Turake stepenice"). Scala dei Turchi je stenovita litica-plaža na obali Realmontea, u blizini grada Porto Empedocle, na jugu Sicilije, Italija. Obala se sastoji od krečnjački sedimentnih stena belog laporca. Pod uticajem vetra i kiše, koji su vekovima radili na laporcu, osnovane su široke kamene stepenice koje izranjaju iz mora. Scala dei Turchi ili “Turake stepenice" je dobila ime po mnogim napadima turskih gusara koji su u prošlosti pljačkali regiju Agrigento. Pored toga, "Turake stepenice" zbog svoje neobično bele boje, spominju se u nizu detektivskih romana, Andrea Camilleri, čija radnja se odvija u živopisnom ambijentu Scala dei Turchi. Plaža je postala turistička atrakcija, a također je predloženo i da se uvrsti na UNESCO-ov popis svetske baštine.
Pogledajte sve slike Turske stepenice – neobična plaža na ostrvu Sicilija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pan-American Highway je najduži autoput na svetu. U 1889.godini na Prvoj međunarodnoj konferenciji američkih država, SAD je predložila povezivanje sa svojim susedima preko kontinenta. Ideja je odobrena na šestoj konferenciji koja je održana 1928. godine na Kubi. Panamerički autoput je mreža puteva ukupne dužine 48 000 kilmetara, ima samo jedan prekid od 90 km, koji se zove Darijenov Gap između Paname i Kolumbije (močvarna oblast ) i Panamski kanal. Autoput prolazi kroz čak 14 zemalja među kojima su SAD, Kanada, Meksiko, Peru, Argentina, El Salvador, Nikaragva, Gvatemala, Honduras, Kostarika, Panama, Kolumbija, Ekvador i Čile. Ovo je najduži svetski put za motorna vozila koji povezuje dva kontintenta – dve Amerike, od Aljaske do mesta Ušuaia u Argentini. Putovanje ovim putem, pored savršenog krajolika, putniku nudi i smenjivanje kulturoloških i etnoloških doživljaja. Ovaj autoput je naveden u Ginisovu knjigu rekorda.
Pogledajte sve slike Panamerički autoput - najduži na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike dajemo jedan zadatak.
Zanimacija za ovaj vikend.
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 14.


dislike
0
Broj komentara: 3
Share on Facebook
userZanimacija
Cvetovi su sigurno jedan od najlepših kreacija prirode. Ako ih volite morate posetiti Italiju u junu . Pored uobičajenog šarm ove zemlje možete videti Genzano Infiorata - festival cveća u malom gradu Genzano di Roma. Svake godine od 1778 u drugoj nedelji juna lokalni umetnici pokrivaju ogromnim cvetnim tepihom oko 2000 kvadratnih metara ulicu Via Italo Belardi ( ranije Via Livia ). Cvetni festival počinje sa prikupljanjem za 2-3 dana pre događaja više od 350.000 cveća u šumi i baštama, odabranih latica po bojama. Da bi kreirali cvetni tepih inspirisan poznatim umetničkim delima za Infiorata od Genzano, dizajneri prvo skiciraju kredom svoja dela na pločniku. Onda popunjavaju sa hiljadama latica i semena, slično kao u izradi mozaika, ali samo sa cvećem. Ceo proces počinje u petak uveče pre festivala i traje dva ili tri dana po završetku festivala. Ovaj lepi festival u blizini Rima završava se u ponedeljak treće nedelje juna, kada je deci dozvoljeno da unište šarene rukotvorine, igrajući po njima. Genzano Infiorata festival cveća je velika turistička atrakcija u Italiji.
Pogledajte sve slike Genzano Infiorata festival cveća, Italija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nudimo igru za decu:„Pronađi razlike na slikama”. Dečji zadatak je pronaći i prepoznati sve razlike između dve slike. Ova igra je usmerena na razvoj pažnje, pamćenja, razmišljanja i upornost dece.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend.
Pogledajte sve slike Koliko razlika ima na slikama?


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Kako izgleda biti na ivici prirodnih elemenata? Ovi fotografi su uspeli da uhvate jedinstvene trenutke koji se često ne mogu videti s golim okom ...Fenomenalni snimci napravljeni su na ivici dva sjajna elementa - voda i vazduh. Ovo su dva različita sveta, od kojih je svaki jedinstven i lep na svoj način. Lepota ovih zemaljskih dubina fascinira! Pokažite ove jedinstvene fotografije svojim prijateljima – koji ih još nisu videli!
Pogledajte sve slike Na ivici dva sveta: ono što je skriveno pod vodom


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ova beba panda potpuno je zbunjena sopstvenim štucanjem.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Gloriosa je prilično retko i skupo cveće iz Južne Afrike i Azije. Njegovo ime Gloriosa je od latinske reči "gloriostis", što znači - "proslavljeno". Gloriosa pripada familiji Colchicaceae. Do sad je poznato 12 vrsta, a najpoznatija je Gloriosa superba (stari naziv Gloriosa rothschildiana). Gloriosa je vrlo atraktivna penjačica koja ponekad dostiže visinu više od tri metra. Ima krhko stablo, dugi listovi i veliko cveće neobičnog oblika. Gloriosa cveta celo leto, oslobađajući cvet za cvetom. I dok se razvijaju cvetovi, boja se menja od zelene do naradžaste boje, a zatim cvet postaje crven, a na kraju cvetanja postaje crvena-malina. Takav "kameleon" se pokazuje nekoliko dana. Prekrasan cvet , sadrži kolhicin koji može da bude opasan ako se unese u želudac. Cvetovi Gloriosa rothschildiana nacionalni simbol Zambije.
Pogledajte sve slike


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Fotografije su nastale u podvodnom svetu Belog mora, a snimo ih je ruski fotogrf i zoolog Aleksander Semenov . Fotografije prikazuju stanovnike Belog mora, čije vode su iznenađujuće, tako šarene i raznolike. Glavni likovi njegovih fotografija su beskičmenjaci Belog mora. Aleksander je napravio fotografije nama tako malo poznatog sveta.
Pogledajte sve slike Podvodni svet Belog mora


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Slap Tis-Isata ili Tis-Abbay pravi je ponos Etiopije, jedno od najpoznatijih prirodnih atrakcija ove zemlje. Ovi slapovi služe kao jasan dokaz snage Plavog Nila, koji je dio najdulje reke na planeti. Vodopad Tis Isat ili slapovi Plavog Nila je vodopad na Plavom Nilu oko 30 km nizvodno od grada Bahir Dara i Jezera Tana. Slapovi padaju s visine od 37 do 45 metara. Širina vodopada ovisi o količini padavina i u različitim vremenima u godini može se kretati od 100 do 400 metara. Nakon izgradnje dveju hidroelektrana na Plavom Nilu u 1960-ima, moć slapova je neznatno smanjen. Ali čak i sada oni zadivljuju svojom veličinom. Osim toga, preko slapova Plavog Nila često se formira duga, koju mnogi fotografi vole fotografisati. Tis Isat su drugi po veličini slapovi u Africi.
***Ispod vodopada, u dubokom klancu je najstariji kameni most u Etiopiji, koji su 1626. godine izgradili misionari iz Portugala.
Pogledajte sve slike Slap Tis-Isata — dragulj Plavog Nila


dislike
0
Broj komentara: 0