Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Muzej peska - prvi svetski muzej specijalizovan za skulptura od peska ...! Osim prirodnih lepota peščanih dina u Tottori, koje je stvorila priroda pre mnogo godina, u Muzeju peska, koja je otvorena 2006. godine, možete se diviti radu ljudskih ruku. Glavna tema u muzeju - „Putujte svetom uz pomoć peska”. Tema 2006. godine je bila u potpunosti posvećena renesansi, kao i celoj Italiji. No, svake godine tema se menja, na primer, 2008 - Azija i njene znamenitosti, 2009 - Australija. U 2010. godini održana je četvrta izložba, koja je u potpunosti posvećena Africi… Umetnici iz celog sveta nastoje učiniti čuda sa prirodnim materijalom – peskom.Posetioci ove neobične izložbe ne prestaje da se dive „zlatnim” rukama majstora. Muzej svake godine poseti veliki braoj turista, od kojih su većina redoviti posetioci.
Pogledajte sve slike Muzej peska u Tottori, Japan


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U blizini kineskog grad Datong u provinciji Shanxi izgrađena je prva u svetu solarna elektranu u obliku divovske pande. Predstavnici kineske kompanije China Merchants New Energy izgradili su solarnu elektranu koja se sastoji od crno-belih elementa, tako pandin lik se može razaznati iz ptičje perspektive. U ovom trenutku, elektrana proizvodi 50 megavata struje u budućnosti prema proračunu stručnjaka kapacitet će dostići 100 MW. Kineska kompanija i UNDP namerava izgraditi još nekoliko panda elektrana u Kini u narednih pet godina. Zanimljiva elektrana treba privući turiste i zainterisovati mlade ljude u Kini za korištenje solarne energije. Analogno takve kreativne elektrane u obliku pande će biti izgrađene u drugim zemljama u srednjoj i jugoistočnoj Aziji. Kompanija se nada da će izgraditi i elektrane u obliku nosoroga i drugih predstavnika lokalne faune.
Pogledajte sve slike Kina je izgradila solarnu elektranu u obliku ogromne pande


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Legoland parku u Billundu - najveća turistička atrakcija u Danskoj izvan glavnog grada, Kopenhagena. Od svog osnivanja 1968. godine, park pruža nezaboravan doživljaj za decu od 2 do 12 godina i naravno njihove roditelje. U srcu Legoland Park ima više od 60 miliona LEGO kckica, na površini od 100.000 m² . Legoland je podeljen na devet tematskih zona od kojih svaka je namenjena za određenu dob: „Miniland”, „Svet Hollow”, „Svet mašte”, grad „Legoredo”, „Zemlja Pirati”, „Kraljevstvo vitezova”, „Avantura svet”, grad „Lego”, „Polar Land ”. Od 2005. godine, uvedena je nova uslugu «Kidspotter» (posebna narukvica koju nose deca na ruci), koja pomaže da se ne izgube mali posetioci parka. Na području Legoland imaju brojni kafići i restorani. Zabavani kompleks Legoland je vrlo popularna turistička atrakcija u Danskoj, za godinu dana poseti više od 1,9 miliona posetilaca iz celog sveta.
Pogledajte sve slike Legoland – grad mašte u Billund-u


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Moda ilustrator iz Jermenije Edgar Artis stvara neobične kreacije haljina pomoću papira i svega što ga svakodnevno okružuje. Njegovo oružje - olovka, papir i mašta. Edgar izrađuje prava umetnička dela, a inspiraciju pronalazi u prirodi, građevinama, voću, povrću, pa čak i hrani poput krumpirića i kečapa, maslaca ili našeg omiljenog jutarnjeg napitka kafe… Talentovanii ilustrator Edgar Artis predstavlja svoj pogled na to kako žena treba izgledati i što haljina treba imati. Neobična umetnost, za čiji nastanak je inspiracija gotovo sve, svakako vredi pogledati. Ilustrator svoj rad objavljuje na svojoj stranici na Instagramu. U nastavku donosimo deo radova Edgara Artisa:
Pogledajte sve slike Talentovani ilustrator Edgar Artis i njegov pogled na modu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo “ voćnu” mozgalicu. Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 84.


dislike
0
Broj komentara: 4
Share on Facebook
userZanimacija
Možda ste mislili da vam želimo pokazati prirodne formacije poznate Pamukkale u Turskoj, gde turiste privlače vruće vrele i sedrene terase. Međutim, malo tko zna da i u Iranu, takođe, postoje mineralne vode, koje se zovu Badab-e Surt. U pokraini Mazandaran na severu Irana, 230 km istočno od Teherana, nalaze se opčinjavajuće prirodne formacije u obliku terasa koje presecaju planine. Celi prirodni kompleks se nalazi na nadmorskoj visini od 1840 metara. Ove krečnjačke stene nastale su tokom hiljada godina, a izgledaju kao plitki bazeni koji su stvoreni prelivanjem vode i taloženjem minerala.Termalni izvori snabdevaju terase vodom stvarajući različite boje: crvene, zlatne, žute i narandžaste. Jedan od dva mineralna izvora koji se ovde nalaze sadrži vrlo slanu vodu koja se skuplja u malim bazenima i redovno koristi u medicinske svrhe (navodno leči reumatizam i razne kožne bolesti). Drugi izvor je kisel i narandžaste boje zbog velikih naslaga željeznog oksida u njemu. Terase se nalaze u prekrasnom planinskom području. Pripremi smo vam galeriju fotografija ove neverovatne prirodne pojave koja svake godine privlači veliki broj turista.
Pogledajte sve slike Badab-e Surt: Vrući izvori u obliku stepenastih terasa


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U svetu postoje brojni hoteli različitih kategorija. Švajcarska - nije izuzetak. Ali, za razliku od drugih zemalja,u Švajcarskoj otvoren hotel kategorije „0” zvezdica. Hotel s „nula” zvezdica - projekat konceptualne umetnosti, što omogućuje gostima da spavaju na otvorenom prostoru s pogledom na veličanstveni krajolik Švajcarske. Projekt su pokrenuli blizanci Frenk i Patrik Riklin i partner Daniel Šarboner, sa ciljem da sruše tradicionalni koncept pristupa gostoprimstu u bogatoj zemlji, poznatoj po svojim veličanstvenim planinskim i obalnim mestima. Njihov minimalistički projekat je smešten u Apencel regiji blizu Sent Galena. Noć u "apartmanu" sa duplim krevetom u polju košta 270 evra, ali zato dobijete piće kada stignete, doručak i uslugu "modernog batlera". Smeštaj je skoro rasprodat za ovu godinu, a zainteresovanih ima iz čitavog sveta. Ovo nije prvi projekat ovog tipa, prethodne instalacije imale su krevete u nuklearnim bunkerima, kao i na visini od 1.600 metara u Grizon regiji.
***Slogan Null Stern Hotel glasi: „Jedina zvezda ovde - to si ti"
Pogledajte sve slike Nula hotel privlači turiste


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Shilin - kamena šuma je skup spektakularnih vapnenačkih formacija, a nalazi se u Shilin Yi autonomnoj županiji, pokraine Yunnan, u Kini, oko 120 km od glavnog grada pokraine Kunming. Ova neobična „šuma“ postoji preko 270 miliona godina, još od doba paleozoika i Kinezi je smatraju svetskim čudom. Shilin, čije ime doslovno znači „kamen šuma” je međunarodno poznato po svojim markantnim „krš” formacijama, vapnenačkih tornjeva koje se izdižu iz zemlje poput divovskih stalagmita. U mračnim prolazima između tornjeva nalaze se bazeni, pećine i krivudave staze prekrivene vegetacijom. Područje je također dom mnogim članovima Kine Yi etničke skupine. Šuma ima nekoliko neobičnih karakteristika: sastoji se od hiljadu šiljatih stena koje se uzdižu prema nebu,visine između 5 i 30m koje daju impresiju vrlo guste šume starog drveća. S površinom od oko 400 km², Shilin šuma je jedno od jedinstvenih mesta u Kini. Neki je čak zovu „prvim svetskim čudom“. Ovo mesto je od 2007. godine deo UNESCO-ve Svetske kulturne baštine.
Pogledajte sve slike Kamena šuma Shilin - jedinstveno mesto u Kini


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Caminito del Rey je staza u Malagi u Španiji koja je spojena duž strmih litica uskog klanca u El Chorrou, blizu Ardalesa. U prošlosti je ova staza bila poznata kao “najopasnija staza na svetu”. Caminito Del Rey je izgrađen 1901. godine za vreme kralja Alfona XIII koji je želio ujediniti tri reke, no ubrzo je postao magnet za penjače i adrenalinske ovisnike, privučeni neverovatnim pogledom.


dislike
0
Broj komentara: 0