Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Najveći park na Kanarskim ostrvima je Teide, koji se nalazi na ostrvu Tenerife. To je i najpopularnija atrakcija na ostrvu. Jedinstveni vulkanski predeli sa kraterima i zamrznutom lavom su "rad" vulkana Teide, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3.718 metara. Starost ovog teškog prirodnog spomenika iznosi više od 5 miliona godina. Veličanstveni konus vulkana diže se u središtu parka. Okolno područje s bizarnim vrhovima i smrznutim strujama lave izgleda tako neobično i slikovito da se često naziva "lunarni pejzaž". U parku možete videti neverovatne oblike formacija: Prst Božji, Medved, Kraljica, a zimi vrh Teide je prekriven snegom. Na teritoriju parka postoji veliki broj biljaka, koje rastu samo ovde i ne pojavljuju se nigde drugde. Tačnije, 168 vrsta cvetova koje rastu u parku Teide, 58 su retke, koje se nalaze samo na ovom području. Najpoznatiji od njih je Syndicate of theTeide. Fauna u parku Teide je mala - od autohtonih stanovnika tamo žive samo šišmiši, ptice i gmizavci. Najpoznatiji gmizavac je gušter Tenerife. Zbog vulkanskog porekla tla, plaže oko parka imaju neobičnu crnu boju koja privlači turiste. Godine 1954. teritorija parka je dobila status Nacionalnog parka, a 2007.godine Nacionalni park Teide proglašen je svetskom kulturnom baštinom od strane UNESCO-a. Brojke pokazuju da je ovo najposećeniji nacionalni park u Španiji i Evropi - svake godine dolazi oko tri miliona turista.
Pogledajte sve slike Zemlja vulkana - Nacionalni park Teide


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ako bi država Kalifornija bila zasebna država, onda bi nesumnjivo postala jedna od najnaprednijih na svetu. Silicijumska dolina (en. Silicon Valley) naziv je za područje smešteno na jugu zaliva San Franciska, u severnoj Kaliforniji. San Hoze je najveći grad Silicijumske doline. Ovo je rodno mesto revolucije računara, simbolom naučnog i tehnološkog napretka u SAD. U posljednjim decenijama Silicijumska dolina više puta je okrenula svet u smislu tehnološkog razvoja. Neverovatan broj kreativnih umova u malom komadu zemlje čini Silicijumsku dolinu uzorom u mnogim drugim zemljama sveta. Silicijumska dolina je mesto na kojem su s radom počele gotovo sve američke informatičke kompanije, poput Microsofta, Applea, Googlea i Facebooka. Teritorija, koja se zove Silicijumska dolina, čini 30 gradova Kalifornije.Takođe uključuje 5 univerziteta u regionu i oko sedam hiljada softverskih i hardverskih kompanija. Među njima su kompanije i korporacije: Adobe Sistems, Apple Inc., Google, Intel, Hevlett-Packard, Nintendo, Simantec, Iahoo i drugi. Mnogo IT korporacija, iako nemaju direktnu vezu sa Silicijumskom dolinom, ali imaju svoje predstavništva tamo, na primjer, Microsoft, PaiPal, Netscape. Da li ste znali da najveći broj milionera živi u ovom regionu Sjedinjenih Država? Zahvaljujući računarskom razvoju i pronalascima ovde se zarađuje neverovatan novac. Zato se Silicijumska dolina takođe zove Dolina milionera.
Pogledajte sve slike Kalifornijsko čudo: Silicijumska dolina - kolevka inovacija u SAD


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ulični fotografi su lovci na ovaj ili onaj način, tražeći savršene trenutke u životu kako bi stvorili izvanrednu sliku. Rezultati su fotografije koje otkrivaju suptilne slučajnosti koje se javljaju u svakodnevnom životu, one koje često prolaze nezapažene, osim ako nisu zarobljene u nepokretnom okviru. Predstavljamo vam talentovanog fotografa iz Njujorka Jonathan Higbe. Deset godina Jonathan je šetao ulicama grada kako bi uhvatio neobične snimke. Uspio je sakupiti čitavu kolekciju neverovatnih slučajnosti. Zahvaljujući njegovom zapažanju, fotograf je osvojio nekoliko prestižnih nagrada u kategoriji "ulična fotografija", osvojio je Grand Prix na World Street Photographyu 2015. i LensCulture 2016 Street Photography Award.. Pozivamo vas da pogledate radove koji su proslavili ovog pažljivog fotografa.
Pogledajte sve slike Svet slučajnosti u uličnim fotografijama Jonathana Higbe


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Amerikanac Ašrita Furman: 62-godišnji menadžer trgovine zdrave hrane iz Queensa postavio je svetski rekord po tome što drži najveći broj Ginisovih rekorda. Ako postoji neka osoba na Zemlji koja zaslužuje titulu g. Svestranosti, to je Furman. Iako je osvojio nekoliko impresivnih (ako bizarnih) podviga, on je zaista najbolji za jednu stvar: razbijanje svetskih rekorda. Od 1979. godine, postavio je više od 500 Ginisovih rekorda, više nego bilo koja druga osoba. Furman je između ostalog, napravio 55 čučnjeva za jedan minut, pojeo 22 glavice belog luka za minut, držao 22 loptice u bejzbol rukavici deset sekundi, iseckao 14 majica za minut i za jedan minut o glavu razbio 80 jaja… Ako neko želi da osvoji više titula od Furman, bolje je da počne s vežbom odmah.
Pogledajte sve slike Čovek s najviše Ginisovih svetskih rekorda


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Krajem 2018. godine u Švedskoj na reci Lula otvorit će se hotel na vodi koji su dizajnirali arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi. Hotel Arctic Bath na reci Lule u Haradsu u švedskom delu Laponije, biti će udaljen samo 80 km od Arktičkog kruga. U samom središtu zgrade nalazi se veliki vanjski bazen. Voda u njemu će se zagrevati do četiri stepena toplote. Prema vlasnicima hotela, kupanje u ledenoj vodi ima dobar uticaj na zdravlje. Oko bazena bit će raspoređeno šest hotelskih soba, četiri vrste sauna i spa-prostorija, trgovina, bar i restoran. Svaka soba ima površinu od 25 kvadratnih metara - kamin i ogromne prozore. Ako imaju sreće, gosti mogu čak videti polarnu svetlost, ležeći pod toplim ćebetom. Neobičan dizajn hotela je impresivan: to je kružna zgrada slična gnezdu na vodenoj površini reke. Ukrašena je sa puno "štapića", obojenih u belo, tako da se zgrada spaja sa okolnim pejzažom Zgrada je dizajnirana sa najvišim ekološkim standardima, koristeći lokalne materijale i sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Vlasnici hotela kažu da će ovo biti jedini plutajući hotel na Arktiku.
Pogledajte sve slike Neobičan plutajući hotel na Arktiku


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za zimski odmor za decu spremili smo još jedan zadatak u kojem treba povezati dva razdvojena dela sličice. Na slici se nalaze junaci iz knjige za decu “ Vini Pu”. Pripovetku “ Vini Pu ”napisao je 1928. godine engleski pisac Aleksandr Alan Miln, posvećena njegovom sinu Kristoferu Robinu. Vini Pu je žuti medvedić koji živi u šumi, veoma je šaljiv i čini sve kako da se domogne svoje poslastice – meda. Najbolji prijatelji su mu: dečak Robin, prase, tigar, magarac, sova, kengur, slon i zec.Draga deco budite i vi znatiželjni kao meda Vini zvani Pu te pokušajte spojiti dve razdvojene sličice. Rad na ovoj vežbi kod dece će razvijati koncentraciju i sposobnost zapažanja, a sigurni smo da će biti i vrlo zabavno. Deco lepo se zabavite!
Pogledajte sve slike Poveži delove sličica – “Vini Pu”


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Botanički vrt u Melburn je ponosan na svoje ime i u potpunosti mu odgovara. Stvarn je sa stvarnim kraljevskim obimom i neodoljivim šarmom. Royal Botanic Garden of Melbourne je svetski poznati vrt smešten u središtu Melburna na južnoj obali reke Yarra. Vrtovi protežu se na 100 hektara parka, uključujući dečji vrt, put aboridžinskog nasleđa, otvoreni herbarium. Kraljevski botanički vrt osnovan je 1846. godine. Danas u vrtu raste oko 51.000 biljaka, koje predstavljaju više od 12.000 vrsta iz celog sveta. U vrtu možete videti nekoliko vrste kaktusa, ruža, kamelija, eukaliptusa, egzotičnih biljaka poreklom iz južne Kine i mnogih drugih interesantnih biljnih vrsta. Osim prelepog drveća i cveća, u ovom parku su se odomaćili crni labudovi, kao i različite vrste ptica. Ovde možete uživati u posebnim događajima kao što su filozofija u vrtu, harfa u vrtu i joga za decu. Ovaj prekrasni vrt je jedna od najpopularnijih atrakcija u Viktoriji, s više od 1,5 milion posetilaca svake godine.
Pogledajte sve slike Kraljevski botanički vrt u Melburnu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Dale Chihuly je američki umetnik, pre svega skulptor koji već 40 godina stvara nezamislive staklene skulpture. Ono što njegov rad čini posebno interesantnim jeste da, pored manjih skulptura i upotrebnih predmeta, izrađuje staklene skulpture-instalacije velikih dimenzija. Osim dimenzija i neverovatnih oblika koji se u svojevrsnoj simbiozi nadovezuju i povezuju, kreirajući forme nalik živom organizmu, boja je takođe jedan od najvažnijih faktora u umetnikovm skulpturama.U svojim radovima Dale Chihuly priča o svom životu. Jedan od njegovih poznatih projekata je stakleni vrt, koji se nalazi u dvorcu u središtu Sijetla. Teritorija površine od jedan i pol hektar uključuje izložbenu galeriju umetničkih dela, staklenu kuću i vrt, čiji su elementi od staklenih skulptura majstora. Njegove izložbe se održavaju širom sveta, krhke i elegantne skulpture mogu se videti u mnogim muzejima i galerijama, fascinantne instalacije ukrašavaju enterijer parkova i vrtova. Danas vam predlažemo da se divite pravom remek delu stakla "arhitekture" Dale Chihuly.
*** Sijetl se smatra glavnim gradom američke umetnosti stakla. Kao što je Venecija za Italiju i celu Evropu, a Sijetl je za celu Severnu Ameriku i smatra se simbolom veštine oblikovanja stakla i s pravom se prepoznaje kao lider u dizajnu staklenih dela. U gradu se nalaze mnoge umetničke galerije s izlaganjem stakla.
Pogledajte sve slike Neverovatna bajka od stakla koja svetli u svim bojama duge


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kandid Toveks je profesionalni skijaš iz Francuske poznat po skijanju na „površinama“ na kojima ne biste verovali da je to moguće. Svoje veštine Toveks pokazuje na travnatim, alpskim padinama, kamenim stenama Kapadokije, u afričkim džunglama i pustinjama, talasima okeana, čak i po Kineskom zidu.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Evo jedna mozgalica koja zahteva da se malo zamislite. Odgovor do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Mozgalica: Pronađi lozinku?


dislike
0
Broj komentara: 0