Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Priroda i čovek - najbolji umetnici, a kada se pojave zajedno, ova kombinacija daje veličanstvena remek-dela. Danas smo prikupili za vas rad koje je priroda stvorila, a fotograf je uhvatio pravi trenutak te lepote.
Pogledajte sve slike Lepota prirode je bezgranična!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pamir - tajanstven, veličanstven, divlji planinski masiv u južnom delu središnje Azije. Ime ove planine se tumači na različite načine - iranska reč „bang”, što znači „krov”. Stoga je popularan izraz „Pamir – Krov sveta”. Postoji još jedno objašnjenje o imenu seže do stare iranske reči „pas-i-Mihr”, što znači „podnožje Mihr” (bog Sunca). Pamir je na području nekoliko država - Tadžikistan, Kirgistana, Kine, Indije i Avganistana. Pamir čine planine Tjen Šan, Karakorum, Kunlun i Hindukuš i deo je velikog planinskog masiva, Himalaja. Njegova najviša točka - nalazi se u Kini, vrh Kongur ima 7649 metara. Pamir - mesto oštre, duge zime i kratkog leta. Na vrhu ovog gorja su sneg tokom cele godine. Pamir - zemlja kontrasta. Tu su i najviša planina na svetu, nepregledne doline, večni led koegzistira s pustinjama, ispresecanim planinskim potocim koji pune jezero s ledenom vodom. Što se tiče turizma, razvijeno je naravno, skijanje i planinarenje. Vrlo su zanimljiva letovi helikopterom iznad Pamira, kao u filmu, vidite niz planinskih venaca, snežnobeli vrhovi, viseće ledenjke, led „reka”, pukotina i zelene doline. Marko Polo u 13. veku na putu do Kine je posetio Pamir i opisao ga u svojoj knjizi.
Pogledajte sve slike Pamir - slikoviti planinski masiv


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Na istočnoj obali Australije je slikovito ostrvo Fraser, postao je poznat u svetu zahvaljujući neverovatno lepim peščanim dinama. Ostrvo potpuno prekriveno belim peskom, a u njegovom središnjem delu se nalazi gusta tropska šuma. Neki delovi uz obalu su plitki, ovo mesto je neverovatno lepo, azurna voda u kombinaciji s belim peščanim dinama čine uistinu nadrealni krajolik. Ostrvo Fraser ima još jednu posebnost, na ostrvu postoji 40 slatkovodnih jezera, koji se zovu Viseća jezera. Putnici na ostrvo Fraser mogu videti jednu od najvećih peščanih plaža na svetu, čija dužina je 100 km, i netaknutu mangrova i eukaliptusovu šumu. Jezera su posebna atraktivna jer u njima žive slatkovodne kornjače, kao i jedan tipičan predstavnik lokalne faune je divlji pas Dingo. Velićina ostrva Fraser je 1 645 km², što je u svetu najveće peščano ostrvo. Godine 1992, ostrvo Fraser je uključen u UNESCO-ov popis Svetske baštine kao jedinstveni spomenik prirode. Pod zaštitom je vlade Australije koje ga je proglasila nacionalnim parkom.
Pogledajte sve slike Fraser - najveće peščano ostrvo na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Singapur je otvorio div automat za prodaju luksuznih automobila. Reč je o zgradi sa 15 spratova u kojoj su luksuzni automobili izloženi kao igračke u automatu za prodaju. General Motors Autobahn menadžer Gary Hong je rekao da je format automat za prodaju bio usmeren na efikasno korištenje prostora u Singapuru, gde je veliki nedostatak prostora. Kupci se ne susreću s prodajnim predstavnikom, nego upotrebom tableta i posebne aplikacije odaberu automobil koji žele kupiti. Jednom kad potvrde kupovinu, aktivira se mehanički sistem ugrađen u zgradu i u roku dve minute “izbacuje” kupljeno vozilo na ulicu. U zgradi ima mesta za 60 automobila, a nude se Ferrariji, Lamborghiniji, Proschei, Bentleyi… Iako je najveći na svetu, prodavač automobila u Singapuru nije jedini takav. Ovi novi dizajni pojavili su se u SAD-u i Japanu poslednjih nekoliko godina.
Pogledajte sve slike Automat u Singapuru za prodaju automobila


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Masovno je rasprostranjena zabluda da najsuvlje mesto u svetu se nalazi u Čileu. U stvari, Atakama je na drugom mestu, iza Mekmurdo suve doline na Antarktiku. Suve doline - to je najveća teritorija na Antarktiku koja nije pokrivena ledom. Ovo mesto je jedinstveno - to je najsuvlje mesto na Zemlji. Nalazi se na površini od 4.800 km ², na kojem se nalaze smrznuta jezera, jedan od njih - Don Juan Pond s izuzetno slanom vodom. Misteriozni bakterije i organizmi pronađeni su ispod leda - to otkriće služi kao potvrda teorije da je život na Marsu postoji. Ovaj neobični krajolik je toliko slična onom na Marsu da je NASA odabrala ovo mesto za testiranje svemirskih letova na Mars. U početku se mislilo da su Suve doline beživotne, pa ih je Robert Scott, kad ih je otkrio 1903. godine, nazvao “Dolinom smrti”. Zbog teške dostupnosti, otežanih uslova, svaki putnik se ne usudi posetiti Mekmurdo. Ovo čudo prirode još uvek nije u potpunosti prihvatljivo za turiste. No, ipak su Suve doline zasluženo uključene u UNESCO-ov popis svetske baštine.
Pogledajte sve slike Suve doline na Antarktiku: najsuvlje mesto na Zemlji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 83.


dislike
0
Broj komentara: 1
Share on Facebook
userZanimacija
Pogledajte sve slike Kako je lep cvet kaktusa!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U Australiji i Maleziji žive rakovi “ vojnici” koji stvaraju na peščanim plažama neverovatne slike. Za izgradnju kuće, rakovi kopaju duboke jazbine na peščanim plažama. Tokom gradnje u rupi se nakupi višak peska, za uklanjanje viška peska rakovi vojnici naprave od peska kuglice, a onda ih guraj na površinu. Od lanaca „kuglica”, stotine rakova stvara zapanjujuće lepe slike na lokalnim plažama. Tokom dana obalno područje je pokriveno raznim crtežima, a tokom večeri plima uništava crteže i ujutro sve počinje iznova ...
Pogledajte sve slike Mala  umetnička dela rakova – vojnika


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kamere iz zoološkog vrta "Grand Park" u južnokorejskom glavnom gradu Seulu, snimile su fenomenalnu akciju spašavanja mladog slonića iz bazena.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svetu, egzotični Tajland nudi mnoge jedinstvene atrakcije. Među njima nisu samo hiljade godina stari hramovi vec i originalni i moderni objekti. Jedan od modernih objekata je ogromna ružičasta statua boga Ganeša u hramu Vat Sanam Ratanaram. Hram Vat Šaman Rattanaram se nalazi na severoistoku Tajlanda, u blizini grada Chachoengsao, koji je ne tako daleko od Bangkoka ili Pataji. Statua jednog od najpopularnijih bogova u Indiji slonoglavog Ganeša izgrađena je nedavno, tj. 2010. godine. Ganeša se lako prepoznaje po tome što je predstavljen kao slon koji jaše miša. On je najpopularniji od svih hindu bogova i jedan je od najsnažnijih asocijacija vezanih za hinduizam kao religiju. Sin je Šive i Parvate, ima uvrnutu surlu i velike uši i telo trbušastog čoveka a posvećen je uspehu, i uništitelj je zla i prepreka. Takođe se poštuje i kao bog znanja, mudrosti i bogatstva. U hramu, ima mnogo velikih skulptura obojenih pacova, koji su oličenje čuvenog jahanja životinje boga Ganeša. Bog sa glavom slona - jedan od najcenjenijih bogova hinduizma, pa različite verzije njegovih skulptura mogu se vidi ne samo u hramu Vat Sanam Ratanaram, već i u drugim hramovima u Tajlandu. Pink Ganeša je turistička atrakcija koja privlači veliki broj turista koji putuju u ovu egzotičnu zemlju.
Pogledajte sve slike Pink statua boga Ganeša, Tajland


dislike
0
Broj komentara: 0