Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Jezero Malavi u Nacionalnom parku "jezero Malawi" treće najveće jezero u Africi i deveto u svetu. Jezero se prostire na teritoriji tri države: Malavi, Tanzanije i Mozambika. Većina jezera (68%) nalazi se unutar Malava, 25% u Tanzaniji, a 7% u Mozambiku. Dužina jezera je 560 km, širina 80 km, dubina 700 m. Jezero je dom najvećeg broja jezerskih riba na svetu i predstavlja pravi biser prirode. U svojim vodama, najvećim među slatkovodnim jezerima sveta, postoji prema različitim procenama od 500 do 1.000 vrsta riba, a gotovo sve su endemske. U jezero se uliva 14 reka, od svih njih je najveća Ruhuhu, a ističe samo jedna reka - Shire pritoka Zambezija. Na jezeru postoje i ostrva od kojih su dva najveća Likoma i Chizumulu naseljeni (oba pripadaju Malaviju). Prelepo slatkovodno jezero koje nema pristup moru, što ga čini jedinstvenim i prirodnim, s prekrasnim zlatnim plažama u zemlji. Nacionalni park “jezero Malawi” je od 1984. na UNESKO listi Svetske baštine.
Pogledajte sve slike Biser prirode - jezero Malavi


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Dobro jutro, sretno jutro! Neka radni dan počne lako i brzo!
Vaša zanimacija.com
Pogledajte sve slike Dobro jutro!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Zeve Hoovera, 15-godišnji dečak iz Neitika ( Massachusetts, USA) - jedan od najtalentovanijih mladih fotografa našeg vremena. Tinejdžer pokazuje veštine svojstvene odraslih autora i pokazuje neverovatnu let mašte i veštine. Zev radi sa različitim žanrovima i tehnikama, ali najviše od svega, on je fasciniran stvaranjem portreta i autoportreta u žanrovima nadrealizma i magičnog realizma. Sa 14 godina realizovao je svoj prvi fotografski projekat "Mali ljudi". Opšta tema rada je igra s proporcijama i dimenzijama. Njegovi autoportreti pokazuju da je u suštini još uvek dete i to ga čini još više neverovatnim fotografom.
Pogledajte sve slike Let fantazije fotografa Zeve Hoovera


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 87.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
Iangzhou Zhongshuge je neverovatna futuristička biblioteka u Iangzhouu, u Kini, koju je dizajnirao arhitekta Li Ksian. Na samom ulazu u biblioteku doživljava se fascinantan utisak sa zakrivljenim zidovima knjiga koje se ogledaju u crnom podu ogledala. Knjige su prikazane na različite načine kako bi privukle pažnju, a odabirom prave možete lako pronaći mesto u velikoj dnevnoj sobi. Posetioci koji posete ovu biblioteku imaju osećaj da ulaze u drugi svet.
Pogledajte sve slike Iznenađujuća futuristička biblioteka u Kini


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Umetnik Brian Detmer iz Njujorka, poznat kao "knjiga hirurg", stvara od starih enciklopedija, udžbenika i drugih knjiga neuobičajena umetnička dela. Kao što ste možda pretpostavili, majstor koristi hirurške instrumente. Nemojte misliti da Brian samo uništava knjige, on im daje novi život, nešto kao rezbarenje drveta. Pogledajte kako umetnik koristi knjige, ove skulpture od knjige će Vas oduševiti!
Pogledajte sve slike Neverovatne skulpture napravljene od knjiga


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedna od prelepih oaza Sahare nalazi se u visoravni Ennedi u severnom delu Republike Čad. Oaza Guelta d Archei je jedinstvena prirodna atrakcija. Ova oaza formirana je tako što su podzemne vode našle put do površine i u depresiji stvorile stalan bazen vode. Oaza je skrivena u dubokom kanjonu, okružena liticama stena tipičnim za ovu regiju. Svaki dan, stotine kamila se napaja u vodi jezera. Izmet hiljada kamila koji se ovde taložio vekovima pretvorio je vode ovog malog jezera u crnu boju. U jezeru se nalaze krokodili i to je poslednje stanište krokodila iz Nila u čitavoj Sahari. Krokodili se hrane ribom koja u velikom broju opstaje u jezeru zahvaljujući izmetu kamila kojim se hrani. Unatoč nepristupačnom mestu, Guelta d Archei je popularna turistička atrakcija. Putnici su privučeni da vide prekrasan prirodni krajolik, ali i drevne pećinske slike koje su ovde sačuvane od vremena srednjeg holocena.
Pogledajte sve slike Guelta d Archei - prekrasna oaza u Sahari


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Trakajski dvorac nalazi se na malom ostrvu jezera Galve u Trakaju, nedaleko od prestonice Vilnjus u Litvaniji. Dvorac je povezan sa obalom drvenim mostom. Dvorac Trakaji se ponekad naziva "Malim Marienburgom". Izgradnja kamene zgrade počela je u 14. veku, a većina glavnih radova završena u 1409. godini. Trakaji je bio jedan od glavnih centara Velikog Vojvodstva Litvanije, imao je ključnu stratešku važnost. Godine 1962. u dvorcu je otvoren muzej, koji nudi širok prikaz srednjovekovnih eksponata, a tokom leta se održavaju brojni koncerati i festivali. Dvorac je jedan od najlepših istorijskih spomenika i turističkih atrakcija u Litvaniji. To je jedini dvorac u Litvaniji na vodi i najočuvaniji dvorac te vrste u Evropi. Tokom godine, Trakaji poseti oko 300 000 posetilaca. Trakaji se pominje na listi predivnih ostrva u stvarnosti.
Pogledajte sve slike Trakajski dvorac, Litvanija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Drvena arhitektura - jedan od simbola grada Tomsk. Tomsk, jedan od najstarijih gradova u Sibiru, osnovana 1604. godine, dekretom cara Borisa Godunova. Mali sibirski grad Tomsk, udaljen je 2877 km od Moskve. Drvo u 17. veku bio je najpristupačniji, a time i omiljen građevinski materijal u Sibiru. Grad je prava riznica tradicionalne ruske drvene arhitekture i duboreza poput čipke. Najlepše primere možete videti na ulaznim vratima i širokim stepenicama kuća, na okvirima prozora ukrašenim duborezom, na „čipkastim” krovnim vencima i krovovima. Popis drvene arhitekture Tomsk: područje ima 701 zgradu, od kojih su 109 spomenika saveznog i regionalnog značaja. Drvene zgrade se savršeno uklapaju u slikoviti krajolik, te svojom lepotom privlače pažnju umetnika, arhitekata i turista. Drvena arhitektura Tomsk - jedinstveni fenomen kulturne baštine je od velike vrednosti u kontekstu svetske baštine.
Pogledajte sve slike Drvena arhitektura grada Tomsk


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jezero Van je najveće jezero u Turskoj. Nalazi se na samom istoku Zemlje, u istoimenoj pokrajini Van. Jezero ima površinu od 3.755 km2, , ono je slano jezero, pretežno alkalne pH vrednosti. Van jezero je najveće jezero na svetu čija voda ne otiče. Prvobitna reka koja je oticala iz jezera blokirana je nakon erupcije nekog praistorijskog vulkana. Iako se jezero nalazi na nadmorskoj visini od 1.640 m gde su zime izrazito oštre, jezero se ne zamrzava zbog velikog saliniteta. Osim ponekad u severnom području jezera gde je jezero relativno plitko. Jezero je okruženo planinama i plodnim ravnicama. Jezero ima brojna ostrva, kao što su Adir, Kuš i Akdamar. Najpoznatije ostrvo je Akdamar, na kojem je Armenska Crkva sagrađena između 915 g. i 921 g. pre Hrista. Jezero Van je lepa destinacija u Turskoj i glavna atrakcija u regiji Van.
Pogledajte sve slike Jezero Van


dislike
0
Broj komentara: 0