Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Poseban dan rada - najbrži radnici na svetu.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 83.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
Grad En Arbor se nalazi na jugoistoku države Mičigan u SAD, grad je postao poznat zahvaljujući ideji dečijeg pisca Džonatana Rajta. Godine 1993., kako bi opčinio svoju decu, pisac je u svojoj kući napravio četiri malena vratašca za vile i vilenjake. Dvoje vrata su se nalaze u kuhinji, jedna na kaminu i stepeništu. Dvanaest godina kasnije Rajt je podelio svoju ideju s drugima. U 2005. godini prva vratašca su se pojavila na javnom mestu u gradu En Arboru. Danas, stotine malih vrata mogu se videti na zidovima zgrada, kafića, restorana, trgovina i biblioteke. Deca donose darove za vile – mali novac, slike, razglednice, sjajno kamenje i bombone. U nekim turističkim područjima postoji knjiga gde gosti mogu podeliti svoje pretpostavke o poreklu misterioznih vrata ili nacrtati sliku na temu vilenjaka. Džonatan je bio inspirisan ovim, pa je napisao knjigu za decu pod nazivom : "Šta se krije iza čarobnih vrata?" Misteriozna vratašca u grada En Arboru su postala jedan od simbola grada.
Pogledajte sve slike Misteriozna vratašca u grada En Arboru


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Singapur je otvorio div automat za prodaju luksuznih automobila. Reč je o zgradi sa 15 spratova u kojoj su luksuzni automobili izloženi kao igračke u automatu za prodaju. General Motors Autobahn menadžer Gary Hong je rekao da je format automat za prodaju bio usmeren na efikasno korištenje prostora u Singapuru, gde je veliki nedostatak prostora. Kupci se ne susreću s prodajnim predstavnikom, nego upotrebom tableta i posebne aplikacije odaberu automobil koji žele kupiti. Jednom kad potvrde kupovinu, aktivira se mehanički sistem ugrađen u zgradu i u roku dve minute “izbacuje” kupljeno vozilo na ulicu. U zgradi ima mesta za 60 automobila, a nude se Ferrariji, Lamborghiniji, Proschei, Bentleyi… Iako je najveći na svetu, prodavač automobila u Singapuru nije jedini takav. Ovi novi dizajni pojavili su se u SAD-u i Japanu poslednjih nekoliko godina.
Pogledajte sve slike Automat u Singapuru za prodaju automobila


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Masovno je rasprostranjena zabluda da najsuvlje mesto u svetu se nalazi u Čileu. U stvari, Atakama je na drugom mestu, iza Mekmurdo suve doline na Antarktiku. Suve doline - to je najveća teritorija na Antarktiku koja nije pokrivena ledom. Ovo mesto je jedinstveno - to je najsuvlje mesto na Zemlji. Nalazi se na površini od 4.800 km ², na kojem se nalaze smrznuta jezera, jedan od njih - Don Juan Pond s izuzetno slanom vodom. Misteriozni bakterije i organizmi pronađeni su ispod leda - to otkriće služi kao potvrda teorije da je život na Marsu postoji. Ovaj neobični krajolik je toliko slična onom na Marsu da je NASA odabrala ovo mesto za testiranje svemirskih letova na Mars. U početku se mislilo da su Suve doline beživotne, pa ih je Robert Scott, kad ih je otkrio 1903. godine, nazvao “Dolinom smrti”. Zbog teške dostupnosti, otežanih uslova, svaki putnik se ne usudi posetiti Mekmurdo. Ovo čudo prirode još uvek nije u potpunosti prihvatljivo za turiste. No, ipak su Suve doline zasluženo uključene u UNESCO-ov popis svetske baštine.
Pogledajte sve slike Suve doline na Antarktiku: najsuvlje mesto na Zemlji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nacionalni rezervat El Golfo se nalazi u južnom delu ostrva Lanzarote ( Kanarska ostrva) u neposrednoj blizini poznatog Nacionalnog parka Timanfaya. Nacionalni rezervat El Golfo je polu-kružni krater vulkana, formiran od erupcije vulkana Timanfaya, koja se dogodila na ostrvu Lanzarote od 1730. do 1736. godine. Tokom vremena, voda okeana menja konture kratera, a sada od njega postoji samo jedan čudo preživeli zid, koji se preliva na suncu sa svim nijansama crvene i smeđe boje. Jezero, formirano na dnu polukružnog kratera je neverovatno svetlo zeleno, zahvaljujući mineralima i mikroorganizmima, kao i prisutnost na dnu poludragog zelenog kamenja formiranog u vodama jezera tokom vekova. Na obalama jezera je lepa crna peščana plaža. Crna plaža vizualno razdvaja svetlo-zelene vode jezera od plavih voda Atlantika, međutim, u stvari, okean i jezero povezani su podzemnim strujanjima. Zbog svoje jedinstvenosti, od 1993. godine UNESCO je proglasio celo ostrvo prirodnim rezervatom.
Pogledajte sve slike Uvala  El Golfo sa zelenim jezerom


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Na severoistoku Brazila u državi Maranhao je jedna od glavnih prirodnih atrakcija zemlje - Nacionalni park Lensoyc-Maranenses. Lencois Maranenses - park na površini od 1500 km² na ravnom terenu, ponekad potopljena područja s jezerima, okružen prekrasnim dinama belog peska. Ovaj park je neobičan u smislu te reči: uprkos čestim kišama, gotovo da i nema vegetacije. Ali tehnički gledano, ovo nije pustinja jer se nalazi u blizini reke Amazon, u regiji bogatoj padavinama. U kišnoj sezoni tirkizna jezera (lagune) se formiraju akumulacijom kiše između peščanih dina, stvarajući zapanjujuće lep krajolik: kombinacija plavo-zelene vode i belog pesaka. Pesak i lagune slatke vode se stalno kreću pod uticajem jakih vetrova, pa na Lensoyce svaki krajolik je jedinstven i kratkotrajan. Iznenađujuće, u lagunama živi i nekoliko vrsta riba, kornjače i školjke, uprkos tome što voda skoro potpuno ispari tokom sušne sezone. Ribe svake sezone ponovo naseljavaju lagune zahvaljujući morskim pticama koje nesvesno prenose njihova jaja iz mora. Pored riba, u parku se može pronaći i nekoliko vrsta ptica, kao i Buritis palme – jedna od retkih vrsta biljaka koje ovde uspevaju. Park Lencois Maranensesh svake godine postaje sve više i više popularan za turiste, a to nije ni čudo ova neobična kombinacija - apsolutno beli pesak, plavo-zelene vode i neverovatan krajolik.
Pogledajte sve slike Potopljena pustinja- Lencois Maranhenses, Brazil


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pogledajte sve slike Kako je lep cvet kaktusa!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Neverovatno putovanje Jamie Lee iznad maglovitih planina - Karpati u Rumuniji.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Argentinska umetnica Marta Minujin (74) napravila je monumentalnu repliku grčkog Partenona od 100.000 primeraka zabranjenih knjiga a postavljen je u nemačkom gradu Kaselu.. Partenon od knjiga u Kaselu je deo umetničkog festivala Documenta 14. Uz pomoć studenata sa Unvirziteta Kassel, Minujin je identifikovala više od 170 naslova koji su bili zabranjeni u različitim zemljama širom sveta te je od knjiga, plastične folije i čelika napravila punu repliku veličanstvenog hrama. Prema njenim rečima, ovo umetničko delo simbolizuje otpor prema političkoj represiji. Međunarodna izložba savremene umetnosti Documenta se održava svake pet godine, i ove godine - po 14. put, traje 100 dana, a procenjuje se da će izložbu poseti oko milion ljudi. Osim „Knjiga Partenona”, na izložbi su predstavljeni i drugi zanimljivi objekti. Posetioci će ovu neobičnu građevinu moći razgledati sve do septembra 2017. godine.
Pogledajte sve slike Replika Grčkog hrama: Partenon napravljen od 100.000 zabranjenih knjiga


dislike
0
Broj komentara: 0