Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Fotografije su nastale u podvodnom svetu Belog mora, a snimo ih je ruski fotogrf i zoolog Aleksander Semenov . Fotografije prikazuju stanovnike Belog mora, čije vode su iznenađujuće, tako šarene i raznolike. Glavni likovi njegovih fotografija su beskičmenjaci Belog mora. Aleksander je napravio fotografije nama tako malo poznatog sveta.
Pogledajte sve slike Podvodni svet Belog mora


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Slap Tis-Isata ili Tis-Abbay pravi je ponos Etiopije, jedno od najpoznatijih prirodnih atrakcija ove zemlje. Ovi slapovi služe kao jasan dokaz snage Plavog Nila, koji je dio najdulje reke na planeti. Vodopad Tis Isat ili slapovi Plavog Nila je vodopad na Plavom Nilu oko 30 km nizvodno od grada Bahir Dara i Jezera Tana. Slapovi padaju s visine od 37 do 45 metara. Širina vodopada ovisi o količini padavina i u različitim vremenima u godini može se kretati od 100 do 400 metara. Nakon izgradnje dveju hidroelektrana na Plavom Nilu u 1960-ima, moć slapova je neznatno smanjen. Ali čak i sada oni zadivljuju svojom veličinom. Osim toga, preko slapova Plavog Nila često se formira duga, koju mnogi fotografi vole fotografisati. Tis Isat su drugi po veličini slapovi u Africi.
***Ispod vodopada, u dubokom klancu je najstariji kameni most u Etiopiji, koji su 1626. godine izgradili misionari iz Portugala.
Pogledajte sve slike Slap Tis-Isata — dragulj Plavog Nila


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Najviši peščani dvorac izgrađen je u nemačkom gradu Duizburgu. Korištenjem gotovo 4.000 tona peska, umetnici iz 19 zemalja sagradili su dvorac visine od 16,68 metara s brojnim poznatim znamenitostima.Tim je proveo više od tri nedelje na izgradnji ovog dvorca. Novi peščani dvorac je ukrašen peščanim modelima turističkih atrakcija poput Akropolja, Barcelonska Sagrade Familije i Krivi toranj u Pizi. Tu su se našli i peščane replike Velike Sfinge Gige, Venecijanski most Rialto i grobnicu Elvisa Presleya. Predstavnici Ginisove knjige rekorda su potvrdili da je ovaj dvorac od peska u Nemačkoj najviši, budući da je nadmašio visinu peščanog dvorca od 14,84 m, koji je izgrađen ranije ove godine u Indiji. Na skulpturi je simboličan natpis - Mir u celom svetu.
Pogledajte sve slike Izgrađen najviši dvorac od peska na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo mozgalicu. Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 86.


dislike
0
Broj komentara: 2
Share on Facebook
userZanimacija
Pogledajte sve slike Zanimljive pletene skulpture mađarskog majstora


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pogledajte sve slike Neverovatne ptice na fotografijama Johnson Chua


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Korejska borilačka veština Tekvondo vrlo je popularna. Među ozbiljnim treninzima uvek postoji minut za šalu. Mislite li da se takvi oštri borci ne mogu šaliti?


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Palanga - najpopularnije litvansko primorsko odmaralište smešteno na obali Baltičkog mora sa dugačkim peščanom plažama. Grad je takođe najveći botanički park u Litvaniji.
Pogledajte sve slike Vrtovi Palange, Litvanija


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Kažu da u prirodi nema pravih linija. Naravno, ako posmatramo u globalnom smislu, onda prava linija uopšte ne postoji, ali ako pogledate neke stvari koje je stvorila priroda, onda su te linije magične i vrlo lepe.
Pogledajte sve slike Prelepe linije u prirodi


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Grad Astana nalazi se na reci Išim u severnom delu Kazahstana i na kazahskom jeziku Astana bukvalno znači: „Glavni grad”. Grad je postao prestonica zemlje 1997. godine, od tad grad je doživeo veliki rast stanovništva koje se uvećalo 2,5 puta tako da sad ima oko 700.000 stanovnika. Astana je prvi glavni grad neke države sagrađen gotovo kompletan u XXI veku. To je grad sa stotinu arhitektonskih čuda, koja su projektovali brojni slavni arhitekte, a najviše britanski arhitekta Normana Fostera. Naročit šarm gradu daju zgrade u obliku svemirskih tanjira, piramida, jaja i raznih drugih predmeta. Iz dana u dan otvaraju se nove monumentalne zgrade, troši se puno novca zarađenog na bogatim naftnim poljima, u zemlji ima dosta plina, dijamanata, a najviše urana. Danas Astana je ne samo veliki administrativni centar Kazahstana to je moderan grad koji je atraktivan za turiste i biznismene. Turistički dragulj u stepama Kazahstana, grad Astana primio je brojna međunarodna priznanja za svoju arhitekturu i priznanje UNESCO-a i naziv Grad mira.
Pogledajte sve slike Glavni grad Kazahstana – Astana


dislike
0
Broj komentara: 0