Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userzanimacija
Fotograf Steve Axford živi na području severnog Novi Južni Wales u Australiji. Njegov hobi su profesionalne fotografije vrlo neobične i vrlo retke. Steve je napravio mnogo lepih fotografija divljih životinja, insekata i vulkana, ali njegova je glavna strast da fotografiše gljive. Takve fotografije nemogu se videti ni kod iskusnih biologa koji proučavaju biljke i gljive. Svaka od njegovih fotografija pokazuje kreacije prirode, koja uvek nas iznenađuje. Njegovi snimci su neverovatni, pogledajte:
Pogledajte sve slike Kraljevstvo gljiva: fantastične fotografije Steve Axforda


dislike
1
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Veselo groblje u Rumuniji - upravo suprotno od onoga što smo navikli. Veselo groblje je groblje u selu Sapanca jedan kilometar od rumunsko-ukrajinskoj granice. Groblje je poznato po šarenim nadgrobnim spomenicima oslikanim naivnim slikarijama koje prikazuju scene iz života pokojnika. Prvi veseli spomenik pojavio se na groblju u selu Sepanca 1930., od strane lokalnog vajara i umetnika Stan Joan Patraš. Patroš prvo prikazuje na drvenim spomenicima samo tipični scene iz života preminulog - na primer, drvoseča sa sekirom u ruci, učiteljice sa knjigama, baka uz peć ili dete igra sa loptom. Kasnije, Patraš je počeo da izveštava o razlozima smrti vlasnika nadgrobnog spomenika: udario je kamion, udario voz, srušila bolest. Prvobitno drveni krstovi su uređena u tamno plavim tonovima. Danas, osam drvenih nadgrobnih spomenika ofarban u svetlo plave, mogu se videti obojeni crveno, žuto i crno. Patraš je u svoj rad uveo i simboliku, pa tako zelena boja označava život, žuta plodnost, crvena strast i crna smrt. Danas je veselo groblje turistička atrakcija Rumunije, svojevrstan muzej na otvorenom.
Pogledajte sve slike Veselo groblje u Rumuniji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Na ostrvu Rangali otvoriti će se prvi svetski hotel s podvodnim sobama. Donja paluba se nalazi na dubini od 5 metara u blizini koralnih grebena Indijskog okeana. Iz spavaće sobe pruža se neverovatan pogled na život podvodnog kraljevstva. Podvodna vila će se zvati Muraka, što znači koral u divehiju (jezik Maldivljana). Apartman je dizajnirao arhitekta kompanije Crown, a glavni arhitekta i dizajner Murake Ahmed Salim. Objekat se sastoji iz dva nivoa, jedan iznad površine mora i jedan ispod površine. Podvodni dio apartmana spojen je na gornju palubu spiralnim stepeništem. Na spratu je mala spavaća soba, kupatilo, dečja soba, osoblje i sigurnosni prostori, kuhinja, bar i trepezarija. Vila može da ukupno primi devet gostiju, a izgradnja vile vlasnika hotela će koštati 15 miliona dolara. Očekuje se da će hotel biti otvoren za goste krajem godine.
Pogledajte sve slike Prvi hotel na dnu Indijskog okeana otvara se na Maldivima


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Rusty mačka - bliski rođak bengalskih mačaka je preslatko stvorenje koje izuzetno liči na pitomu macu. Međutim, izgled ume da prevari: ovo je najmanja divlja mačka na svetu. Veličina ružičastog mačka je vrlo mala - dužina njenog tela nije više od 60 cm, uzimajući u obzir rep. Težina odraslih životinja ne prelazi 1,5 kg. Ova mačka živi samo na dva mesta na planeti - Indiji i Šri Lanki. U ovom videozapisu videt ćete putovanje mačke kroz šumu. Gde će ova slatka mala maca zadovoljiti svoju znatiželju?


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Pustinja Lencois Maranhensis je slikovito područje peščanih dina u državi Maranhao, na severoistoku Brazila. Ovo pustinjsko područje, zahvaljujući svojoj divljoj lepoti, steklo je veliku slavu daleko izvan države i zemlje. U pustinjskom parku nema apsolutno nikakvih biljaka. Ova činjenica je fenomenen, jer park se nalazi u bazenu reke Amazon, koja obiluje životinjskim svetom i poznata je kao jedna od najdužih reka na svetu. Prvo, zahvaljujući tropskoj klimi Brazila, Lencois Maranhensis ima 300 puta više padavina nego u poznatoj pustinji Sahara. Drugo, tu su ... jezera. U kišnoj sezoni između dina (koji ponekad dosežu 40 metara visine), postoje male slatkovodne lagune s kristalno čistom vodom plavo-zelene boje. Ova jezera postaju utočište za razna "živa bića": riba, rakovi, škampi. Čim se kišna sezona zaustavi, jezera se suše i život u Lencois Maranhensis opet nestaje i opet se misteriozno vraća s novom kišnom sezonom. Lepota Lencois-Maranhensis je fascinantna, a zahvaljujući jakim vetrovima, krajolici pustinje stalno se menjaju. Mnogi snimatelji koriste nacionalni park za snimanje. Područje je također omiljeno mesto za posećivanje turista. Odmor u Brazilu izgleda nepotpun bez posete pustinji Lencois Maranhensis.
Pogledajte sve slike Pustinja Lencois-Maranhensis - područje belog pesaka i kišnih jezera


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Ulica Lombard Street je najpoznatija krivudava ulica na svetu. Da biste videli ovu ulicu koji su stvorili ljudske ruke, trebalo bi da odete u SAD, Kaliforniju i posetite San Francisko. Lombard street ili ulica Lombard napravljena je 1922. godine, a kako bi se rešio problem nagiba na brdu od 27%, a predloženo je vijugavo rešenje sa čak 8 krivina. Lombard Street je uključen u sve gradske vodiče, tako da je poseta deo obaveznog programa upoznavanja sa zanimljivim delovima grada San Franciska. Ulica izgleda veoma neobično i zbog crvene cigle koja je zamenila uobičajeni asfalt. Brzina za automobile je ograničena na 10 kilometara na sat. Smatra se da ulica najatraktivnije izgleda u proleće i leto, kada su svi kreveti ukrašeni bogato, cvetaju hrizanteme. Glavna stvar je što Lombard Street izgleda odlično na fotografijama i izgleda stvarno originalano. Ulica Lombard Street nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda.
Pogledajte sve slike Ulica Lombard Street - najpoznatija krivudava ulica planete


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Za praznične dane za decu spremili smo zadatak u kojem treba povezati dva razdvojena dela sličice. Na slici se nalaze junaci iz knjige za decu "Deda i repa". Ruska narodna priča "Deda i repa" u kojoj su dedi pomogli baba, unuka, pas, mačka i miš da iščupaju repu. Repa je isčupana zahvaljujući svima zajedno. Da nisu bili složni, ne bi nikada mogli iščupati repu.
Draga deco budite radoznali te pokušajte spojiti dve razdvojene sličice. Rad na ovoj vežbi razvija koncentraciju i sposobnost zapažanja, a sigurni smo da će biti i vrlo zabavno. Deco lepo se zabavite!
Pogledajte sve slike Poveži delove sličica –


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userzanimacija
Couroupita guianensis je neverovatno drvo iz porodice Lecithis, raste u tropskim predelima Južne i Srednje Amerike i na jugu Kariba. Rođak Guaruana je brazilski orah, takođe jedinstveno drvo takve vrste. Ovo ogromno zimzeleno drvo može narasti do 35 metara. Drvo ima veliko ne samo stablo i krošnju, već i cvetove. Cvetovi mogu biti dužine i do tri metra. Takođe na stablu rastu veliki okrugli plodovi. Plod može biti do 25 cm u prečniku. Takvi plodovi sadrže veliku količinu semena - do tri stotine. Cvetovi su prekrasni neobičnog oblika, crvenkasto ružičaste boje. Couroupita guianensis se takođe naziva topovskim stablom. Ovo ime je dobilo zbog zvuka pri udarau ploda o površinu zemlje. Ali meso plodova koji oksidira u vazduhu daje neugodan miris. Za ovo je Couroupita dobio još jedno lokalno ime - smrdljivi kokos. Unutar zrelog voća je meso bele boje. Zanimljiva je i struktura stabla i činjenica da snažni i dugi cvetovi počinju s debla stabla. Prema nekim istraživanjima plodovi su pogodni za hranu, ali češće se koriste u medicinske svrhe. Kao cvetovi i kora. Drvo Couroupita guianensis smatra se svetim u budizmu i hinduizmu. Posađeno je u hramovima u Indiji i Tajlandu.
Pogledajte sve slike Couroupita guianensis - zanimljivo drvo


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U kategoriji "obećane zemlje" ostrvo Palawan, s pravom je uključeno. Ostrvo Palawan nalazi između Južnog kineskog mora, koja se nalazi na severo-zapadu i Sulu more na jugoistoku. Palawan je jedno od ostrva filipinskog arhipelaga, deo istoimene provincije. Ova najveća pokrajina Filipina obuhvata 1.780 ostrva. Dužina Palawana je 425 km, širina - od 8,5 do 40 km. Ukupna površina je 14896 km2 . Administrativni centar ostrva je grad Puerto Princesa - jedino visoko urbanizovano naselje na ostrvu. Obala ostrva s finim belim peskom, uokviren palmama, s pogledom na planine i suptropskim šumama, uz nadolazeće valove tirkizno bistre vode kreira sliku zemaljskog raja. Aktivni odmor u Palawanu pre svega je ronjenje. Ostrvo je pravi raj za ljubitelje podvodnog ronjenja sa svojim ogromnim brojem potonulih brodova iz Drugog svetskog rata i grebenima Tubbatacha i Busterre, smeštenom u moru Sulu. Ovi grebeni nalaze se na popisu najboljih ronilačkih mesta na svetu. Puerto Princesa podzemna reka u Palawan i Nacionalni park uključeni su u UNESCO-ov popis Svetske baštine. Prekrasne peščane plaže i bogatstvo tropske faune čine ovo mesto atraktivnim za ljubitelje rekreacije "u krilu prirode".
Pogledajte sve slike Ostrvo Palawan je zemaljski raj na Filipinima!


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih zadataka. Uz malo pažnje verujemo da ćete ga lako rešiti, pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 100.


dislike
0
Broj komentara: 0