Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Kineska Nova Godina, koja se još zove Prolećni festival - jedna od glavnih proslava Nebeskog Carstva. Kinezi proslavljaju Novu godinu prema lunarnom kalendaru. Datum kada počinje lunarna godina varira od 21. januara do 19. februara, ove godine počela je 16.februara, na dan prvog mladog meseca ove godine. Legenda kaže da je u drevna vremena Buda okupio sve životinje na dan proslave kineske Nove godine. Došlo ih je dvanaest. Buda je nazvao godinu po svakoj od njih, a svaka godina nosi karakteristike godine u kojoj se određena životinja slavi. Kineska Nova Godina 2018. simbolizira životinjski element Psa i Zemlja, a glavna boja godine je žuta. Za kineske i sve narode koji žive prema lunarnom kalendaru, ovo će biti 4716 godina. Godina žutog psa trajat će do 4. februara 2019. godine. Žuta zemlja pas je simbol lojalnosti, iskrenosti i vrline. Proslava će trajati 15 dana, ovo je istovremeno i kineski Prolećni festival a proslavlja se vekovima. Novogodišnja noć je jedan od najvažnijih događaja za kinesku kulturu. Za razliku od većine zemalja sveta, u Kini, Hong Kongu, Makaou, Tajvanu, Singapuru, Južnoj Koreji i kineskim četvrtima se slavi Nova godina kao porodični praznik. Tokom čitavog perioda proslave kineske Nove godine u Kini, prisutni su veseli folklorni festivali, sajmovi, kostimirani plesovi. Proslava Nove godine završava se spektakularnim i sjajnim festivalom fenjera. Kineska Nova godina glavni je godišnji praznik za više od jedne četvrtine svetske populacije
Pogledajte sve slike Kineska nova godina 2018.: godina žutog psa


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Prikaz vatrometa u Njujorku, pozdrav za kinesku lunarnu novu godinu.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za praznične dane za decu spremili smo zadatak u kojem treba povezati dva razdvojena dela sličice. Na slici se nalaze junaci iz knjige za decu “Snežana i sedam patuljaka”. “Snežana i sedam patuljaka” je bajka koju su čuvena braća Grim po prvi put objavila 1812. godine, da bi dopunjenu, danas svima poznatu verziju, objavili 1854. godine. Bajka braće Grim, govori o zla maćehi koja pokušava da ubije svoju pastorku Snežanu, zato što je lepša od nje. Snežana uspeva da preživi i beži u šumu, gde je naišla na kuću patuljaka. Sedam vrednih patuljaka: Pospanko, Ljutko, Radiša, Štediša, Ljubiša, Smeško, Dobrica i lepi princ su deo savremene bajke o ljubavi, požrtvovanju i dobroti koja pobeđuje svako zlo. Draga deco budite znatiželjni te pokušajte spojiti dve razdvojene sličice. Rad na ovoj vežbi razvija koncentraciju i sposobnost zapažanja, a sigurni smo da će biti i vrlo zabavno. Deco lepo se zabavite!
Pogledajte sve slike Poveži delove sličica – “Snežana i sedam patuljaka”


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Odlučili smo vas upoznati sa najužom kućom u Londonu. Uprkos činjenici da izvana izgleda kao igračka, unutrašnjost nje je punopravna vila! „Slim House“ se nalazi na brdu St. John, Wandsworth, London. Širina ove kuće je samo 2 metra 30 centimetara, ali, uprkos takvim suptilnim dimenzijama, ima neprevaziđeni unutrašnji prostor. Arhitekte su uspele stvarati pravo čudo: u tako ograničenom prostoru uspeli su uklopiti dva dnevna boravka i kuhinja na prvom spratu, odakle možete ići u 14 metara uređen vrt. Na drugom spratu se nalaze glavna spavaća soba ( sa garderobom i tuš kabinom), kao i druga spavaća soba. Treći i poslednji sprat ima takođe par spavaćih soba i veće kupatilo sa kadom.U kući se nalazi i potkrovlje. Neuobičajene dimenzije kuće diktirao je prostor na kojem je izgrađena, a to je prolaz između dve susedne zgrade. Da bi se maksimalno povećao životni prostor, a istovremeno obezbedile prostorije sa normalnim prilivom sunčeve svetlosti, odlučili su opremiti kuću sa dugim kosim krovom sa mnogo prozora. Ukupna površina kuće je 98 kvadratnih metara, što je više nego što biste mogli očekivati kada pogledate kuću spreda. „Slim House“ koja je širine samo 2,3 metra ima trenutnu cenu na tržištu 1,4 milion američkih dolara, objavljeno u britanskom izdanju The Mirror s obzirom na najavu agencije za nekretnine Savills.
Pogledajte sve slike Najuža kuća u Londonu


dislike
1
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ljubov. Ova reč uzbuđuje sve od ranog detinjstva do starosti. Svako želi voljeti i biti voljen. U njoj se traži smisao života. Ponekad dolazi iznenada. Kažu da je ljubav slepa. Kažu da je večna. U ljubavi leži tajna života. Svi se slažu da je ljubav čudo! Ko jednostavno nije pokušao objasniti ovaj fenomen prirode i dati joj pravu definiciju. Ali nitko nije pronašao odgovor, kako se pojavljuje i gde ostaje bez traga. I možemo li stim upravljati? I što je najvažnije - što je prava ljubav? Ona o kojoj sanjamo, ona za koji se nadamo, ona koju zastupamo. I gde je potražiti, ako je srce prazno?
Različiti narodi imaju svoje datume za proslavu dana posvećenog ljubavi. Praznik Sveti Trifun, koji slave pravoslavni vernici, a Sveti Valentin, koji je deo zapadne tradicije, obeležavaju se istovremeno, kao zaštitnici iskrene ljubavi svih hrisćana. Ovaj praznik zaljubljenih potiče iz vremena antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti bračne ljubavi i vernosti. Na Dan zaljubljenih, običaji su različiti i sve više se vezuju za potrošačko društvo.
*** Dan Zaljubljenih, 14. februar, se slavi u mnogim zemljama kao praznik zaljubljenih i praznik prijateljstva. Tada parovi razmenjuju nežne poruke i poklone kao dokaz ljubavi.
Oni koji imaju dilemu - šta da poklone voljenoj osobi za Dan zaljubljenih, psiholozi kažu da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene i najpogodniji dar za Dan zaljubljenih. Po našem mišljenju, šta god da poklanjate ženi, neka bude od srca - bilo da je to dijamant, cvet, čokoladica, ukrasni jastuk, sat...
Pogledajte sve slike Praznik ljubavi - Sveti Trifun


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedan od najspektakularnijih događaja koji privlači pažnju ljudi iz celog sveta - karneval u Brazilu. Karneval je deo mentaliteta stanovnika ove latinoameričke zemlje. Glavni karneval održava se u Rio de Žaneiru. Održava se svake godine u februaru ili martu: datumi karnevala su mobilni i menjaju se svake godine. Godine 1928. prva samba škola pojavila se u Rio de Žaneiru. Zatim se ove škole počinju širiti širom zemlje. Danas, karneval u Brazilu ima dve strane: izvedbu škola sambe na sambo-plesovima i uličnim karnevalima. Svaka škola pokazuje svoju sposobnost 80 minuta pod zaglušujućim bubnjevima i pevanjem sopstvene himne, otkrivajući sadržaj svoje prezentacije kroz kostime i ples. Na karnevalu se takmiči 13 škola sambe sa po oko 3.000 plesača, muzičara i vozača pokretnih platformi. Nadležne sudije njh 54 ocenjuju performanse svake škole. Karneval - neka vrsta simbola Brazila. Prema prognozama gradonačelnika Rio de Žaneira, 2018. godine oko 1.5 miliona turista će posetiti karneval u ovom gradu - 400 hiljada više nego u prethodnoj godini.
Pogledajte sve slike Šarenilo boja - karneval u Rio de Žaneiru


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Jedan od najnovijih i možda najzanimljivijih muzeja na Baliju, je muzej lutaka i maski u mestu Ubud. Ubud je smešten u srcu Balija koji uključuje nekoliko sela okruženih pirinčanim poljima. Ovo je mesto gde se čini da je vreme zaustavljeno. I ne samo okolna arhitektura i priroda pridonose tom osećaju, nego i tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju. Kuća maski i lutki jedinstveni je muzej u kojem su pažljivo sačuvani najviši šareni elementi indonezijske kulturne baštine. Muzej ima veliku zbirku predmeta iz celog sveta: trenutno broji više od 1.000 maski i 4.000 lutki iz celog indonezijskog arhipelaga, Afrike, Kine, Latinske Amerike i Evrope. Muzej se sastoji od nekoliko kuća, s različitim zbirkama. Prva kuća, podeljena je u dve prostorije i prikazuje maske s kostimima namenjene za nošenje jednog ili više ljudi. Kolekcija u trećoj kući: maske iz Zapada Papua, Bornea, Sumatre i Jave. Druga soba prikazuje maske i kostime iz kinesko indonezijske kulture, uključujući kostime lavova i zmajeva… Naravno, zahvaljujući dizajnu muzeja - to je veliko područje, na prvi pogled više nalik vrtu u kojem su skrivene drvene kuće s izložbom - sve izvorne kuće, od Balija ili od Jave. Muzej ima vrlo impresivnu zbirku i vrlo dobro prenosi čarobni duh Balija!
Pogledajte sve slike Bali, Ubud: Muzej lutaka i maski


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
U Južnoj Koreji, u gradu Pjongčangu otvorene 23. Zimske olimpijske igre. Svečanost otvaranja, pod nazivom "Mir u pokretu", naglasila je potrebu da se očuva mir širom sveta, prateći fantastične avanture pet imaginarne dece iz provincije Gangvon, uz učešće nekoliko drugih izvođača. Tokom ceremonije otvaranja 23 Zimske olimpijske igre u Pjongčangu bilo je oko 35.000 gledalaca iz različitih krajeva sveta koji su došli u Južnu Koreju da podrže svoje sportiste. Na Igrama, koje se završavaju 25. februara, učestvovaće 2.925 sportista iz 92 zemlje.Takmičenja će se održati u 15 sportova. Prvi put na Igrama zajedno su pod istom zastavom sportisti Južne i Severne Koreje. Južna Koreja bila je domaćin Letnjih Olimpijskih Igara 1988. godine, koje su održane u Seulu, a prvi put je domaćini najznačajnijeg sportskog događaja u zimskim sportovima. Pogledajte fotografije s ceremonije otvaranja Olimpijade:
Pogledajte sve slike Spektakularno otvorene 23. Zimske olimpijske igre


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pogledajte ovaj spektakl sa svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu, Južna Koreja.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo " Voćnu mozgalicu ". Dokažite da vam ide od ruke rešavanje matematičkih mozgalica. Uz malo pažnje verujemo da ćete je lako rešiti i pošaljite nam rezultat do kog ste došli!
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 94.


dislike
1
Broj komentara: 3