Registrovani korisnici mogu postavljati video klipove i kratke tekstove-viceve kao i komentare pod svojim imenom,
takodje dobijaju i obavestenje preko emaila kada neko odgovori na njihov komentar.
Share on Facebook
userZanimacija
Jedna od zanimljivih biciklističkih trka u Aziji. Ha ha.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Nedaleko od grada Ciriha je mali grad Raperswil-Jona, u čijoj blizini se nalazi prvi i jedini muzej na svetu - muzej drveća. U blizini gornjeg dela jezera Cirih - na površini od 75.000 m² prostire se park s muzejom drveća, pod otvorenim nebom gde možete dugo šetatii, uživajući u miru i okolnim pogledima. Ideja stvaranja muzeja pripada pejzažnom arhitekti Enzo Enei, poznatom po svojoj strasti za sakupljanje drveća. Dugi niz godina sakupljao je stabla i skulpture, i na kraju 2010. godine stvorio jedinstveni muzej. U Muzeju stabla raste više od 2 000 stabala, gde možete pronaći primerke koji su stariji od 100 godina. Posebno vredni su 130-godišnji japanski crveni javor i 80-godišnja engleska magnolija. Pre svega, tu su retki i egzotični predstavnici flore koji su se uspeli prilagoditi klimatskim uslovima Švajcarske. Celo područje muzeja podeljeno je na delove s vapnenačkim zidovima koji dosežu visinu više od 5 m, koji deluju kao pozadina stabala i pomažu u stvaranju jedinstvenog ambijenta. Još jedan element pejzažne arhitekture su skulpture savremenih umetnika, osmišljeni da služi kao organizacijski element prostora i naglašavaju okolnu lepotu.Takođe je vredno videti arhitekturu zgrade sa staklenim zidovima koja se nalaze u parku, gde se održavaju privatne proslave i kulturni događaji. Svi koji dolaze u mali grad Rapersvil-Jona mogu posetiti ovaj jedinstveni muzej.
Pogledajte sve slike Muzej drveća u Raperswil-Jona (Švajcarska)


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Za ljubitelje matematike pripremili smo ovaj zadatak. Rezultat do kog ste došli pišite nam u komentaru.
Tim zanimacija.com želi vam dobro raspoloženje za vikend!
Pogledajte sve slike Matematički zadatak – 95.


dislike
0
Broj komentara: 4
Share on Facebook
userZanimacija
Većina plaža širom sveta ne razlikuju se mnogo jedna od drugih. Međutim, postoje neke koje ne nalikuju na uobičajene prizore na moru. Jedna od ovih najređih plaža je Kaihalulu, smeštena na istočnom delu havajskog ostrva Maui. Kaihalulu je jedna od retkih crvenih plaža na celom svetu, i uprkos tome što je vrlo mala jedna je od najlepših havajskih plaža. Crvena boja peska nastaje jer je okolna zemlja bogata željezom pod stalnim uticajem jake erozije. Put do plaže vodi uskom i opasnom stazom, ali ne zaustavlja turiste koji se žele diviti neobičnom pogledu i kombinaciji boja - uostalom, takva neverovatna mešavina plavih, zelenih i crvenih tonova je retka. Udaljenost od plaže i njegova sigurnost od znatiželjnih očiju učinili su Kaihalulu omiljeno odredište za odmor za nudiste. Kaihalulu - preveden kao "šum mora". More je ovde stvarno prilično bučno, uprkos činjenici da je zaliv zaštićen od okeana obalnim grebenom. Ovaj zaliv je posebno lep u zoru. Igra jutarnjeg sunčevog svetla pretvara zaliv u jedinstveno bajkovito mesto.
Pogledajte sve slike Crvena plaža Kaihalulu, Havaji


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Priroda je tako prekrasna sama po sebi, ali britanski umetnik James Brant pronašao je način da je učini još privlačnijom. Dokazao je da osoba može ne samo uništiti okolni prostor nego i ukrasiti ga. James Brant stvara umetnička dela, nalik mandelama. I sve to od predmeta iz prirode: kamenje, grane, lišće i školjke. Umetnik smatra da sve materijale koji se mogu naći na travnjacima gradskih parkova, šumskim proplancima, peščanim plažama, to je lako pretvoriti u delo i uz primenu mašte i dati im umetničku vrednost. Pogledajte James Brantova dela koja su čarobne mandale, koje fasciniraju svojim idealnim oblikom.
Pogledajte sve slike Umetnik stvara remek-dela od običnih grana, lišća i kamenja


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Pored gradova i spomenika, dostignuća ljudske civilizacije su i vrtovi. Oni takođe predstavljaju zanimljive lokacije koje privlače turiste iz celog sveta. Takav je vrt Filoli koji se nalazi u SAD-u, u gradu Vudsajd, Kalifornija, 40 km južno od San Francisca. Porodica Bourn, je 1916. godine sagradila prekrasan letnikovac. Međutim, glavna atrakcija imanja nije bila kuća od 43 sobe, već veličanstveni park pod nazivom vrtovi Filoli. Zanimljivo je poreklo imena vrta. Filoli - ovo je prekrasna skraćenica, dobivena od prva dva slova reči "Fight Love Life" - rođendanski slogan Bornovih. Šest hektara zauzimaju čudesni vrtovi cveća, gde su snimljeni mnogi holivudski filmovi, uključujući poznatu seriju "Dinastija". Nakon Borneove smrti 1937. godine, imanje je prodano porodici Rotes. Novi vlasnik imanja je gospođa Villiam P. Roth koja se nije samo zaljubila u vrt, već je zasadila nove sorte orhideja, kamelija, rododendrona, magnolija sa entuzijazmom. Buketi, raspoređeni širom kuće, stalno su ažurirani. Godine 1975. gospođa William Roth imanje Filoli donirala je državi. Buketi belih ljiljana, ruža i grane cvetajuće kruške još uvek se menjaju jednom nedeljno - prema tradiciji koju je uspostavila gospođa Roth. Nekoliko puta godišnje ažuriraju se vrtovii Filoli. Međutim, vrt cveta cele godine, pod strogim vodstvom 18 vrtlara i njihovih brojnih pomoćnika - volontera i studenata
Pogledajte sve slike Vrtovi Filoli - cvetna priča iz američkog sna


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Najskuplji orah na svetu je makadamija. Nekad je Makadamia bila osnovna hrana australijskih Aboridžina, a sada je postao prefinjen i veoma korisna poslastica. Samo dve vrste ovih oraha se uzgaja (imaju plantaže u Australiji, Brazilu, Južnoj Africi, Havajima i južnom delu Sjedinjenih Država). Makadamije drvo dostiže visinu od 40 metara, nosi plod do 100 godina, ali čistit ovaj orah nije lak zadatak. Zbog velikog broja antioksidanata, makadamija promoviše dugoročno očuvanje snage i mladosti.
Pročitajte ove zanimljive informacije i činjenice, te ako vam se dopadaju podelite ih sa svojim prijateljima!
Pogledajte sve slike 29. Mala kolekcija zanimljivosti


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Američki umetnik - slikar životinja William Schimmel Jr. ( junior) ili Schim, rođen je 1954. godine u Tucsonu, Arizona. Shimova dela odražavaju njegov osećaj svemira, Zemlje i njegovih stanovnika. Na svojim slikama želi pokazati ljudima kako je katastrofalna situacija mnogih stanovnika životinjskog sveta planete. Na slikama su ugrožene i retke vrste životinja. Schimovi akvareli su izloženi u mnogim galerijama ne samo u SAD-u, nego i u Evropi. Pogledajte čarobnu zbirku radova umetnika koji su fantastično lepa pozadina sa životinjama.
Pogledajte sve slike Radovi umetnika-animalista Williama Schimmela Jr.


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Ekstravagantni hoteli nisu samo fantastično mesto za odmor - oni često postaju obeležje gradova u kojima se nalaze, privlačeći turiste koji mogu priuštiti sebi vrhunski luksuz. Mnogi hoteli su postigli neverovatne visine u ugostiteljskoj industriji, čija granica se čini da sve više i više raste. Ovi hoteli dolaze sa lokacija široko rasprostranjeni: Centralna Amerika, Jugoistočna Azija i Bliski istok, ali svi imaju jednu zajedničku stvar – pogled iz ptičje perspektive. Dubai, glavni grad Ujedinjenih arapskih Emirata, razbio je vlastiti rekord i otvorio sledeći najviši hotel na svetu. Hotel zlatne boje sa 75 spratova nalazi se na glavnoj ulici grada (velikoj Aveniji Šeika Zajeda) . Visina je 356 metara, ima 528 soba, ima šest liftova i ukupno 3.859 stepeništa. Najnoviji hotel „Gevor“ ima četiri restorana, bazen, luksuzni „spa centar“ gimnastičku salu i zdravstveni klub. Novi hotel je veći od prethodnog rekordera, koji se također nalazi u Dubaiju, samo jedan metar. Sa prozora ogromnog hotela možete videti još jedan rekord, jer je pored njega najviši neboder na svetu Burj Khalifa. Najviši hotel na svetu tri puta je viši od londonskog Big Bena, 56 metara viši od pariskog Ajfelovog tornja.
Pogledajte sve slike Najviši luksuzni hotelski neboder na svetu


dislike
0
Broj komentara: 0
Share on Facebook
userZanimacija
Da li ste ikada čuli da na Zemlji postoji savršeno čisto jezero? Da takvo jezero postoji i zove se Mekenzi. Nalazi se u Australiji na ostrvu Fraser. Mekenzi verovatno je najposećenija prirodna lokacija na ostrvu. Voda u jezeru je slatka, savršeno čista i jezero je vrlo lepo. Dužina jezera je 1.200 metara i širina oko 930 metara. Mekenzi se nalazi na visini od 100 metara nadmorske visine. Kako se puni jezero? Naravno, ne može biti pitanja o podzemnim vodama koje obično hrane jezero. Jedini izvor vode su atmosferske padavine (kiša, sneg itd.). Međutim, ovo jezero ima visoku kiselost, iz tog razloga, slatkovodni organizmi ne mogu ovde da žive. Ali plaža blizu jezera je čista i bela, peskovita. Prekrasna peščana plaža i kristalno čista voda privlače mnoge turiste.To je ono što ugrožava jedinstveni ekosistem i "sterilnost" jezera. Budući da jezero Mekenzi nema "prirodnih filtera", čak i minimalni ulaz stranih hemijskih elemenata u vodu može uzrokovati nepopravljivu štetu na jezeru, krši biološku ravnotežu. Ostrvo Fraser i jezero Mkenzi privlačeće oko 400.000 posetilaca godišnje, kreiraju jednu od najpopularnijih destinacija u državi Kvinslend. Ostrvo Fraser je 1992. godine uvršten u UNESCO-ov popis svetske baštine kao jedinstveni prirodni spomenik.
Pogledajte sve slike Mekenzi: najčistije jezero na Zemlji (Australija)


dislike
0
Broj komentara: 0